COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Brăila, Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Tulcea, Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Navele cu un pescaj mai mare de 2,5 metri, care circulă pe Dunărea fluvială, au obligaţia ca, începând de vineri, să ocolească sectorul cuprins între kilometrii 300 şi 346, potrivit unei decizii a Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ), luată pe fondul scăderii accentuate a cotelor fluviului.

Directorul AFDJ, Dorian Dumitru, a declarat pentru AGERPRES că ruta ocolitoare propusă pentru navele cu pescajul mai mare 2,5 metri, respectiv Bala-Giurgeni-Vadu Oii, este mai lungă decât cea iniţială, Cernavodă-Bala, dar este sigură.

"Punerile pe uscat care se produc pe fondul scăderii debitului Dunării aduc deservicii atât operatorilor economici, cât şi nouă. Acţionăm cu un complex de dragaj, la kilometrul 309, Cochirleni, dar şi la Bechet. Pe sectorul românesc al Dunării fluviale nu există zone cu adâncimi mai mici de 2,5 metri", a afirmat directorul AFDJ.

În ultima perioadă, pe sectorul românesc al Dunării au fost înregistrate, potrivit sursei citate, două eşuări de nave în bancurile de nisip formate pe Dunăre, pe fondul scăderii accentuate a debitului, un număr similar fiind semnalat şi pe sectorul bulgăresc al fluviului.

Aceste incidente au fost cauzate de nerespectarea avizelor emise de autorităţi privind respectarea condiţiilor de navigaţie existente la punctele critice din sectoarele de Dunăre tranzitate.

"Pe Dunărea maritimă, în amonte de Prut, avem un punct critic între milele 72 şi 74, pentru care am solicitat săptămâna aceasta Ministerului Mediului şi Prefecturii judeţului Galaţi derogare de la o decizie a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării privind întreruperea lucrărilor de dragaj în perioada mai-iulie, pentru a nu afecta resursa piscicolă. Este nevoie de dragaj, dacă debitele Dunării vor scădea în continuare", a precizat directorul AFDJ.

Până în prezent, AFDJ nu a primit un răspuns la adresa transmisă, a precizat sursa citată. AGERPRES/(AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.