COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cristian Paţurcă, autorul "Imnului golanilor", melodie simbol a Pieţei Universităţii, a fost comemorat de mai mulţi membri ai Asociaţiei "21 Decembrie 1989", prieteni şi colegi de trupă, joi, la 7 ani de la moartea sa, la monumentul său din Piaţa Universităţii.

Participanţii la comemorare au aprins lumânări, au depus flori şi au cântat "Imnul golanilor" în amintirea lui Paţurcă.

"7 ani fără Cristian Paţurcă, 7 ani grei. Cristi Paţurcă a fost şi va rămâne în memoria tuturor celor care îl cunosc un luptător anticomunist convins, neînduplecat şi de neclintit în convingerea lui anticomunistă. A fost omul care a deschis balcoane, a fost omul care a urcat pe scene în multe oraşe din ţară şi a deschis calea către mulţime preşedinţilor de stat, liderilor din societatea civilă, oamenilor de cultură, dar întotdeauna el a fost primul, el a creat atmosfera şi el a fost cel mai mare dintre toţi cei pe care i-a adus în urma lui pe scenă", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", Teodor Mărieş.

În opinia sa, Paţurcă va rămâne în istoria poporului român drept un om de mare caracter în ceea ce priveşte lupta anticomunistă.

"Cristi Paţurcă, un trubadur, un băiat de mare caracter atunci atunci când era vorba de lupta anticomunistă şi nu în ultimul rând Cristi Paţurcă a fost cantautor, deci un om de o valoare pe care noi o apreciem, drept dovadă că aceste cântece cântate în urmă cu aproape 28 de ani în această Piaţă a Universităţii au rămas, au dăinuit", a spus Mărieş.

El a menţionat că Paţurcă era unul dintre simbolurile Asociaţiei "21 Decembrie 1989".

La sfârşitul comemorării, participanţii la eveniment au ţinut în mâini pentru câteva minute pancarte cu mesaje precum: "Eroii nu mor niciodată!", "Nu vă vedem bine!" şi "PCR=FSN=PSD".

"La finalul comemorării, membrii Asociaţiei '21 Decembrie 1989' au transmis un mesaj, în sensul că suntem alături de toţi cei care de peste 70 de ani aşteaptă normalitate în justiţia română", a declarat Mărieş.

El a adăugat că tot joi, anterior evenimentului de la Monumentul lui Cristian Paţurcă din Piaţa Universităţii, a avut loc o comemorare a cantautorului la Cimitirul Bellu.

Cristian Paţurcă s-a născut pe 10 septembrie 1964 în Bucureşti şi a murit pe 18 ianuarie 2011. AGERPRES/(A, AS - autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.