Șeful Poliției de Frontieră i-a prezentat ambasadorului Olandei măsurile întreprinse pentru combaterea migrației ilegale

 •  Social
1623 afişări

Inspectorul general al Poliției de Frontieră, Ioan Buda, a primit miercuri vizita ambasadorului Olandei la București, Stella Ronner Grubacic, împreună cu o delegație formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe olandez și român, ocazie cu care a prezentat Centrul de Comandă și Control, precum și măsurile întreprinse în vederea combaterii migrației ilegale.

48db75fc-9744-48ab-95ee-832f2be60013

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, scopul vizitei a fost prezentarea obiectivelor Poliției de Frontieră Române, așa cum derivă din politicile și prioritățile naționale și europene, precum și modalitățile de gestionare a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere înregistrate în zona de competență teritorială.

"Conducerea Poliției de Frontieră Române a prezentat oficialilor olandezi măsurile întreprinse în vederea combaterii migrației ilegale și depistarea grupurilor de migrație ilegală la "frontiera verde" și la Marea Neagră, din perspectiva potențialelor riscuri la frontiera externă a Uniunii Europene, ocazie cu care s-a reafirmat aportul adus de acțiunile ferme ale polițiștilor de frontieră pentru combaterea acestui fenomen, care contribuie la asigurarea securității spațiului european", se arată în comunicat.

Delegația olandeză a vizitat Centrul de Comandă și Control al Poliției de Frontieră, unde se colectează și procesează informațiile de la sistemele de supraveghere și control instalate pe graniță, în scopul optimizării timpului de răspuns și a gestionării resurselor la un nivel unitar, respectiv a fost prezentată Unitatea Națională cu Informații privind Pasagerii, structură responsabilă cu procesarea datelor despre pasageri în scopul prevenirii și combaterii actelor de terorism, infracțiunilor conexe și la adresa securității naționale, precum și prevenirii și înlăturării amenințărilor la adresa securității naționale.

Tot cu acest prilej, conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a prezentat gradul de asigurare a necesarului de resurse umane și a dotărilor tehnice, precum și rezultatele participării polițiștilor de frontieră români la misiunile organizate de către Agenția Frontex, sprijin care a fost evidențiat și apreciat deseori de reprezentanții Agenției și de către cei ai autorităților de frontieră europene.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe