Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 2 oct /Agerpres/ - O investiţie înţeleaptă în educaţie şi în formarea academică şi profesională constituie un act de responsabilitate pentru prezentul şi viitorul ţării, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un mesaj de binecuvântare, la începutul noului an universitar.

"Fiecare an universitar nou este o nouă speranţă pentru tinerii dornici să studieze şi pentru părinţii lor dornici ca fiii şi fiicele lor să cultive şi să facă roditoare darurile native sau calităţile sufleteşti pe care le au. De fapt, singura bucurie adevărată este bucuria rodirii sau a cultivării talanţilor prin activitate intensă şi onestă. Tinerii români studioşi sunt o bucurie şi o mândrie pentru poporul român, o speranţă că vor contribui la progresul spiritual şi material al ţării noastre. De aceea, mai multe unităţi bisericeşti, în special parohii, ajută spiritual şi material pe tinerii dornici să studieze şi să se perfecţioneze în plan profesional", susţine patriarhul, în mesajul transmis AGERPRES de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit patriarhului, "este necesar ca paraclisele universitare şi bisericile de parohie, pe lângă rugăciunile pentru studenţi, săvârşite la începutul de an universitar şi în timpul examenelor, să cultive şi ajutorarea spirituală şi materială a studenţilor care provin din familii cu situaţie materială modestă".

Apreciind "eforturile tuturor unităţilor de învăţământ universitar din România pentru permanentă perfecţionare calitativă într-o vreme a competiţiei şi concurenţei pe plan internaţional", întâistătătorul BOR afirmă că "o investiţie înţeleaptă în educaţie şi în formarea academică şi profesională nu este doar un gest de generozitate, ci mai ales un act de responsabilitate pentru prezentul şi viitorul ţării noastre". În acest sens, patriarhul Daniel subliniază că "de modul cum semănăm astăzi în ogorul educaţiei şi culturii depinde ce vom recolta în viitorul apropiat!"

La începutul anului nou universitar 2017-2018, patriarhul BOR se roagă pentru binecuvântarea tuturor studenţilor, profesorilor şi ostenitorilor Universităţilor din România şi îi felicită pe toţi tinerii români care au obţinut rezultate bune la studii în anii precedenţi atât în ţară, cât şi peste hotare. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.