COD GALBEN: 07-05-2025 ora 10 Intre 7 mai, ora 12 – 7 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 07-05-2025 ora 14 Intre 14:00 si 14:45 se va semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20...30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Prahova; COD GALBEN: 07-05-2025 ora 13 Intre 13:30 si 15:00 se va semnala descărcări electrice, averse ce vor cumula local 15...25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni in Județul Prahova, Județul Dâmboviţa;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Reşiţa, 19 sep /Agerpres/ - Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 80% dintre consumatorii afectaţi în urma furtunii de duminică din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad, în prezent în teren fiind prezente peste o sută de echipe de intervenţie.

"E-Distribuţie Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 81% din clienţii pentru care furnizarea a fost afectată de furtună. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuţie Banat şi ale contractorilor, inclusiv în cursul nopţii, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienţi. La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuţie Banat şi 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenţia la avariile înregistrate pe liniile de înaltă şi medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienţi, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupţi şi a celor de metal îndoiţi, în special în judeţul Timiş, dar şi în Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, de Biroul de presă Enel România.

Un număr de 26 de echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Muntenia şi E-Distribuţie Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuţie Banat.

Operatorul de distribuţie lucrează în continuare conform procedurilor situaţiei de urgenţă, nivel 2.

"Cooperăm cu autorităţile care au atribuţii în situaţii de urgenţă şi care au sprijinit intervenţia echipelor E-Distribuţie Banat, de exemplu, prin deblocarea drumurilor. Este de menţionat că în regiune s-au produs condiţii meteo excepţionale, extreme, a căror violenţă a afectat funcţionarea reţelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h. 13 stâlpi de înaltă tensiune, peste 30 de stâlpi de medie tensiune şi nenumărate conductoare rupte sunt doar câteva dintre efectele condiţiilor meteo extreme din zona Banat", se precizează în comunicat.

Aproximativ 230.000 de consumatori din cele patru judeţe au fost afectaţi în urma furtunii de duminică. AGERPRES/(AS - autor: Paula Neamţu, editor: Oana Popescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.