COD GALBEN: 20-05-2025 ora 10 Intre 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 20 mai, ora 10 – 20 mai, ora 20Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Miercurea Ciuc, 23 aug /Agerpres/ - Numărul cazurilor de înţepături de insecte, în special viespi şi albine, a crescut semnificativ, în această lună, în Harghita, unii dintre pacienţi prezentându-se în şoc anafilactic la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că de la începutul lunii s-au înregistrat aproximativ 50 de cazuri de înţepături de insecte, în unele zile prezentându-se la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) chiar şi 5-6 pacienţi.

'În ultima lună a crescut mult numărul de înţepături de insecte, în special viespi, dar şi albine. Sunt zile în care se prezintă şi 5-6 pacienţi cu înţepături de insecte, cu reacţii alergice locale, în general, dar au fost şi cazuri de şoc anafilactic, care este o stare de pericol pentru pacient', a declarat dr. Demeter Ferenc.

Potrivit sursei citate, intrarea în şoc anafilactic depinde de starea imunităţii pacientului, iar tratamentul se face la UPU de către personal specializat.

'Dacă se constată e reacţie alergică, e bine ca pacienţii să se adreseze medicului de familie sau să vină la UPU, dacă medicul de familie nu este accesibil, pentru că oricând se poate întâmpla să treacă o reacţie simplă alergică într-o reacţie de tip anafilactic, care este o urgenţă medicală şi trebuie tratată ca atare de personal calificat. Cazurile de şoc anafilactic se tratează în UPU, este o urgenţă medicală, iar pacientul poate pleca apoi acasă şi nu este nevoie de internare', a arătat dr. Demeter.

Acesta a precizat că viespile s-au înmulţit peste măsură, întrucât au avut condiţii prielnice, cu vreme călduroasă şi hrană suficientă şi este posibil ca numărul înţepăturilor să crească, întrucât se coc fructele şi se poate întâmpla să devină agresive dacă sunt deranjate de cei care se află la cules.

În ceea ce priveşte muşcăturile de căpuşe, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a precizat că numărul este în scădere, astfel de cazuri fiind semnalate cu precădere primăvara şi toamna. AGERPRES (A-AS-autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.