Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 14 - 20 august:

*** Ofertele pentru achiziţia a 400 de autobuze moderne Euro 6 de către Primăria Capitalei pot fi depuse până miercuri, 16 august, şi vor fi evaluate până pe 11 septembrie.

"Suntem în procedură de achiziţie a 400 de autobuze noi Euro 6. De asemenea, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice. Ca noutate, până pe data de 16 august pot fi depuse ofertele pentru această achiziţie de autobuze moderne Euro 6 şi până pe data de 11 septembrie vor fi evaluate toate aceste oferte. După un an de zile în care s-a lucrat la caietul de sarcini, vom putea să îmbunătăţim parcul auto RATB şi să-i încurajăm pe cetăţeni să lase maşina proprietate personală acasă, măcar câteva zile pe săptămână sau pentru anumite trasee, şi să folosească transportul public în comun", a afirmat în această săptămână edilul şef, Gabriela Firea.

Cât priveşte achiziţia de tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice, primarul general a spus că se lucrează la caietul de sarcini.

*** Cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional interesate de ocuparea, în anul şcolar 2017 - 2018, prin detaşare, a unor funcţii de director sau director adjunct rămase vacante pot depune până joi, 17 august, la inspectoratele şcolare, opţiunea în scris cu precizarea unităţii şi a funcţiei de care sunt interesate.

Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei, în zilele de 21 şi 22 august, cadrele didactice interesate vor susţine un interviu în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, în cadrul căruia vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017 - 2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea. Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportat strict la specificul şi la nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat.

Durata interviului este de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30 iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Vineri, 18 august, inspectoratele şcolare vor afişa la avizier şi pe site-ul propriu programarea pe zile şi ore la fiecare comisie a cadrelor didactice.

În Bucureşti au rămas vacante 70 de funcţii de director şi director adjunct după ultimul concurs.

*** Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a convocat şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august, în urma solicitării mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, Teofan, pentru cercetarea "presupuselor abateri de natură morală" de care este acuzat episcopul Huşilor, Corneliu.

La sfârşitul lunii iulie, cazul a fost discutat în Comisia pentru statut şi regulamente a BOR.

Patriarhia a precizat că amânarea până în august a acestei şedinţe a fost făcută cu respectarea prevederilor statutare şi regulamentare, care nu permit cercetări disciplinare în posturi, inclusiv postul Adormirii Maicii Domnului (1 - 14 august), precum şi de necesitatea unui cvorum de 2/3 din membrii Sinodului Permanent pentru validitatea şedinţelor de lucru ale acestuia.

*** Perioada de înscriere la concursul "Cea mai frumoasă faţadă" se încheie duminică, 20 august. Lucrările din concurs pot fi votate de cetăţeni în perioada 21 - 23 august, a anunţat Primăria Capitalei. Vizitele pe teren ale juriului şi evaluările vor avea loc între 21 şi 31 august. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 8 septembrie, premiile fiind în valoare totală de 214.000 lei.

Concursul este structurat pe trei secţiuni: 'Cea mai frumoasă faţadă', 'Cel mai frumos balcon' şi 'Cea mai frumoasă grădină'.

Potrivit regulamentului, se poate înscrie în concurs orice persoană fizică care a împlinit vârsta de 18 ani, asociaţiile de proprietari, asociaţiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociaţiile, fundaţiile şi instituţiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi societăţile comerciale. AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.