COD GALBEN: 16-05-2025 ora 10 Intre 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate se va semnala 16 mai, ora 10 – 17 mai, ora 08Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Zalău, 19 iul /Agerpres/ - Castrul roman Porolissum, unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Sălaj, beneficiază, începând de miercuri, de un ghidaj audio, turiştii putând afla informaţii despre vestigiile de pe cuprinsul său prin intermediul unei aplicaţii de mobil.

"Consiliul Judeţean Sălaj a lansat miercuri, 19 iulie, o aplicaţie mobilă (audio guide) în scopul promovării castului roman Porolissum şi a asigurării unui ghidaj turistic cât mai facil a acestui obiectiv, respectiv un "Ghid de prezentare generală a Complexului arheologic - Castrul roman Porolissum". Cu ajutorul aplicaţiei se realizează o incursiune virtuală printre principalele vestigii din cadrul Complexului Arheologic Porolissum, asigurându-se astfel premisele pentru un turism de o calitate superioară, vizând unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţ", se arată într-o postare pe Facebook a administraţiei judeţene.

Aplicaţia este disponibilă pe toate cele trei platforme principale, Android, iOS şi Windows Phone, în limbile română şi engleză.

Iniţiativa Consiliului Judeţean completează un alt proiect, cu finanţare europeană, prin care au fost realizate o serie de lucrări de restaurare şi punere în valoare a vestigiilor din cadrul sitului arheologice, alături de lucrări de facilitare a accesului la castru.

Complexul arheologic Porolissum este unul dintre cele mai mari şi bine păstrate situri arheologice din România. Acest centru militar de graniţă a fost stabilit în anul 106, de împăratul roman Traian, pentru a apăra trecerea principală dinspre Munţii Carpaţi (Meseş) spre Dacia Porolissensis. După câteva zeci de ani, Porolissum a evoluat într-un important centru comercial, care facilita schimburile dintre romani şi barbari, continuând să prospere vreme de aproape un mileniu după retragerea romană din Dacia, din anul 271. AGERPRES/ (A - autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.