Remus Pricopie: Decizia de a cere reexaminarea Legii privind aprobarea OUG nr. 96/2016 este bine-venită

 •  Social
544 afişări

Decizia șefului statului de a cere reexaminarea Legii privind aprobarea OUG nr. 96/2016 este binevenită, a susținut, luni, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, actul normativ aducând modificări și completări în domeniul educației, cercetării, formării profesionale și sănătății.

a1994e4b-4632-4001-8d76-29b506bef6be

"Decizia de a cere reexaminarea Legii privind aprobarea OUG nr. 96/2016 este bine-venită. Cei care au solicitat public președintelui României să adopte o astfel de poziție (Consiliul Național al Rectorilor, ARACIS, ANOSR etc.) au evaluat corect riscurile promulgării actului normativ respectiv", a scris fostul ministru al Educației Remus Pricopie pe Facebook.

În cererea de reexaminare a acestei legi, trimisă luni Parlamentului, președintele Klaus Iohannis a motivat că unele modificări ar putea afecta calitatea învățământului.

Șeful statului arată că actul normativ modifică substanțial Legea Educației Naționale nr. 1/2011, precum și alte acte normative conexe.

Președintele Iohannis indică faptul că legea abrogă prevederi referitoare la organizarea și funcționarea învățământului special și învățământului special integrat, urmând ca formele învățământului special și special integrat, demersurile didactice, precum și pregătirea și formarea personalului care își desfășoară activitatea în domeniul educației copiilor cu cerințe educaționale speciale să fie stabilite prin metodologii elaborate de Ministerul Educației Naționale.

"Considerăm că această soluție legislativă se poate constitui într-un pas înapoi în ceea ce privește integrarea acestor copii în sistemul educațional de masă și are potențialul de a perpetua dificultățile lor în a accesa un învățământ de calitate", afirmă șeful statului.

El arată că legea elimină dispoziția potrivit căreia numărul maxim de studenți care pot fi școlarizați într-un program de studii acreditat se realizează prin hotărâre de Guvern. Astfel, conform noii reglementări, numărul de studenți raportat la numărul de cadre didactice pe universitate nu poate fi mai mare de 35 la 1.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Velicu, editor: Florin Marin)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe