COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Un număr de 2.370 de candidaţi s-au înscris la concursul de ocupare a funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar, în timp ce 1.143 au optat pentru funcţia de director adjunct, informează MEN.

"Pentru sesiunea iunie - august 2017 a concursului au fost publicate 3.508 funcţii vacante, din care 2.365 de funcţii de director, respectiv 1.143 de funcţii de director adjunct. (...) Concursul naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar a început luni, 17 iulie, cu proba scrisă. În perioada 19 - 31 iulie 2017 se vor desfăşura proba de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi interviurile, conform programării stabilite de inspectoratele şcolare judeţene. Graficul desfăşurării acestor probe va fi afişat la sediile inspectoratelor şcolare, marţi, 18 iulie 2017", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de MEN.

Potrivit sursei citate, proba scrisă presupune rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia sunt evaluate în proporţie de 50% cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinţe privind managementul educaţional. Testul este diferenţiat în funcţie de tipul unităţii de învăţământ.

Analiza Curriculumului Vitae este realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute în metodologie, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmaţiilor din CV.

La interviul în faţa comisiei de concurs, care va dura 30 de minute, sunt apreciate calitatea şi modul de susţinere a ofertei manageriale, precum şi cunoştinţele privind legislaţia din domeniu, raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ.

Probele sunt evaluate de comisii de concurs constituite la nivelul inspectoratelor şcolare din cinci persoane: un preşedinte (inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct/inspector şcolar) şi patru membri - doi inspectori şcolari şi doi directori din unităţi de învăţământ.

Punctajele obţinute se fac publice în aceeaşi zi după încheierea probei. Un candidat poate contesta punctajul acordat la oricare din probele de concurs în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea rezultatelor la ultima probă. Contestaţiile se soluţionează în termen de cel mult două zile lucrătoare de la înregistrarea acestora, astfel încât cel târziu în data de 2 august să fie afişate rezultatele finale ale concursului. Acestea vor fi validate de consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare cel târziu în data de 4 august, iar în perioada 21 - 23 august vor fi emise deciziile de numire în funcţie începând cu 1 septembrie. AGERPRES/(AS - autor: Ana-Maria Ludatşer, editor: Claudia Stănescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.