COD GALBEN: 18-03-2025 ora 12 Intre 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate se va semnala 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate COD GALBEN: 17-03-2025 ora 10 Intre 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate se va semnala 18 martie, ora 12 - 18 martie, ora 20    Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Zona Roaba de Cultură din Herăstrău era înţesată, sâmbătă seară, de lume - copii şi adulţi, tineri şi persoane în vârstă dorind să încerce produsele culinare oferite de cele aproximativ 50 de restaurante participante la a doua ediţie a Bucharest Food Festival.

Dacă la ora prânzului, din cauza caniculei, doar câteva zeci de curioşi au păşit timid în spaţiul alocat evenimentului, odată cu lăsarea serii majoritatea trecătorilor, atraşi de aromele care îi învăluiau de la distanţă, se opreau în zona restaurantelor pentru a-şi cumpăra măcar o îngheţată.

Majoritatea celor care au venit sâmbătă la Bucharest Food Festival au optat pentru fast-food, dar şi pentru una dintre surprizele culinare cu specific internaţional din Spania, Italia, SUA - Hawaii, Japonia, Thailanda, India, Republica Moldova, Belgia şi Franţa.

"E prima dată când vin la acest Festival al mâncărurilor. Îmi place bucătăria japoneză. Mi-am luat Shoyu Ramen. Seamănă cu o fiertură din carne de porc pe care o găteşte bunica imediat după Crăciun. Dar e mai aromată", a mărturisit un tânăr care s-a aşezat la o masă improvizată pe un butoi metalic.

Arta culinară în aer liber s-a dovedit a fi o provocare şi pentru un grup de biciclişti care, abandonându-şi pentru scurt timp bicicletele la umbra unui copac, s-au lăsat seduşi de plăcinta dobrogeană, au mâncat pe fugă şi şi-au reluat drumul pe traseul propus.

"Bucharest Food Festival a apărut ca răspuns la dorinţa oamenilor de a experimenta bucătării şi influenţe culinare, din diverse colţuri ale lumii. Este o iniţiativă de educaţie culinară care susţine interesul crescut al publicului larg pentru arta gustului şi, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România. Bucharest Food Festival reprezintă o celebrare a pasiunii pentru gastronomie. Acesta înglobează o serie de superlative, de la prezentarea non-conformistă până la gusturile extravagante, pentru a demonstra că gătitul este o artă extrem de sofisticată şi diversificată", a spus Florin Itu, organizator Bucharest Food Festival.

Un eveniment dedicat bucătarilor, specialiştilor în gastronomie, celor pasionaţi de tehnicile şi secretele bucătăriei gourmet, dar şi gurmanzilor, festivalul reuneşte, în zonele Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy şi Barbeque, o largă varietate de restaurante din Bucureşti unde pot fi întâlniţi bucătari cunoscuţi.

Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge sunt alte zone tematice ale târgului.

În cadrul festivalului se desfăşoară workshopuri pe teme culinare, ateliere de gătit pentru copii, degustări de vin. Atmosfera este întregită cu acorduri de blues, jazz, electro, swing şi dance.

Festivalul se desfăşoară sâmbătă şi duminică între orele 13,00 şi 23,00. AGERPRES/(AS - autor: Livia Popescu, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.