COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 27 iun /Agerpres/ - Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai fluviului Dunărea, a ajuns după circa o săptămână la borna care indică faptul că mai are de parcurs 2.600 până la finalul călătoriei sale, care este programată să se încheie, pe 20 august, la Marea Neagră.

În cursul zilei de luni, Iancu a reuşit să înoate circa 30 de kilometri pe cursul Dunării, timp de 11 ore, acesta fiind recordul de până acum al cursei pe care o face.

"Mă bucur foarte mult că alături de caiaciştii mei am reuşit să parcurg aproape 30 de km şi am ajuns la această bornă pe care o visam, borna 2600. Mă bucur foarte mult că mâine (marţi, n.r.) mai parcurg un kilometru şi deja cifra de aici se schimbă (...) şi ajută foarte mult la moralul meu", spune Avram Iancu într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare.

Pe de altă parte, înotătorul se arată bucuros pentru că a depăşit problemele legate de hipotermie, pe care le-a acuzat în cursul zilei de duminică, zi în care nu a fost soare, iar apa era foarte rece. Pragurile de prundiş au făcut ca apa să nu fie mai adâncă de 15 cm, motiv pentru care Iancu a trebuit să se ridice în picioare.

"Vântul sufla cu putere din spate, pe pielea udă. Nu vă pot descrie simţirea. Pot doar să vă zic că după 24 de km parcurşi am fost răpus de hipotermie. Tremuram din toate încheieturile, iar tendoanele din zona inghinală mă dureau cumplit, datorită contracţiilor involuntare ale organismului în încercarea de a se apăra. Şi cum am experienţe hipotermice, ştiam că din acea stare e imposibil să ies. Atunci am decis să încetez cursa pentru această zi", scria duminică seara, pe facebook, Avram Iancu.

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanţa de a traversa înotând Canalul Mânecii, şi-a propus să străbată înot cei 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Startul oficial în această provocare dificilă a fost dat pe 20 iunie la Donauschingen, în Munţii Pădurea Neagră. Sosirea este estimată în Portul Sulina pe 20 august, interval în care Iancu va străbate zece ţări şi patru capitale europene. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Nona Jalbă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.