COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Alexandria, 27 mai /Agerpres/ - Procesul de reînnoire a manualelor trebuie accelerat şi ar trebui să se termine în 2020, deoarece ar fi un câştig pentru întreaga comunitate, potrivit Ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase.

Conform sursei citate, pentru manualele necesare deschiderii anului şcolar 2017-2018 au existat deja numeroase întâlniri cu editurile în vederea reducerii termenului de producere de la şase luni la 100 de zile.

"Anul acesta am făcut eforturi considerabile şi am o mare provocare: să producem la timp manuale de clasa a V-a, care sunt considerate ca fiind manuale noi. Vreo două luni de zile, când am început mandatul, am avut întâlniri cu editurile ca să le conving să reducă termenul de producere a proiectelor de manuale de la şase luni la 100 de zile, ca să ne încadrăm astfel încât la început de an şcolar să avem manuale. Procesul acesta de reînnoire a manualelor, care trebuie să dureze până în 2026, ar trebui să se termine în 2020. Cred că ar fi un câştig pentru întreaga comunitate", a spus, în cadrul unei întâlniri de lucru la Alexandria, Pavel Năstase.

Un alt obiectiv al Ministerului Educaţiei Naţionale constă în adoptarea unui sistem care să permită utilizarea manualelor digitale.

"Sunt foarte multe manuale care nu respectă programa şcolară, iar copiii se plâng. Ghiozdanele sunt foarte încărcate.Vrem să realizăm resurse educaţionale deschise care să fie în format digital, care să acompanieze, deocamdată, manualul pe hârtie. Tendinţa la nivel mondial este să renunţăm la manuale pe hârtie, să rămână numai pe manuale digitale. Ar fi ideal. Scăpăm şi de ghiozdane. Deci manualele acestea le punem pe o tabletă în loc să dăm atâţia bani pe atâtea manuale şi dăm o tabletă pe care poate să o bage copilul într-o gentuţă, să nu îi mai fie afectată coloana vertebrală. Va mai fi până acolo", a mai spus ministrul Educaţiei. AGERPRES/(AS - autor: Luiza Abu Salem, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.