UPDATE Traficul rutier mai este întrerupt pe două drumuri naționale în județele Galați și Vaslui

 •  Social
5169 afişări

Traficul rutier mai este întrerupt, vineri seara, pe tronsoane a două drumuri naționale din județele Galați și Vaslui din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

a766fc1b-7fcb-4d8a-a47a-54a5ef26f94f

UPDATE ORA 22.19 Traficul rutier mai este întrerupt pe două drumuri naționale în județele Galați și Vaslui


Traficul rutier mai este întrerupt, vineri seara, pe tronsoane a două drumuri naționale din județele Galați și Vaslui din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

În județul Galați, circulația este întreruptă pe DN24D între Bălăbănești și Cuca, iar în județul Vaslui, pe DN26 pe tronsonul Gănești — Blăgești.

Porturile Constanța Nord, Constanța Sud — Agigea și Midia au fost redeschise în cursul serii traficului maritim și fluvial, precizează sursa citată.

Traficul rutier a fost întrerupt, vineri, la ora 17:00, pe tronsoane de pe cinci drumuri naționale din județele Galați și Vaslui: pe DN24D Bălăbănești — Cuca (județul Galați), pe DN24A Murgeni — Fălciu; DN2F Vlădia — Dragomirești; DN26 Murgeni — Blăgești; DN11A Podul Turcului — Bârlad (județul Vaslui). Ulterior, la ora 17.45, a fost oprită pe tronsoanele: DN24A Murgeni — Fălciu; DN26 Gănești — Blăgești și DN11A Podul Turcului — Bârlad din Vaslui precum și pe DN24D Bălăbănești — Cuca în județul Galați.


UPDATE ORA 20.56 Brașov: Pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă; nu sunt tronsoane închise s-au blocate

Pe toate drumurile din județul Brașov se circulă în condiții de iarnă, însă nu sunt drumuri blocate s-au închise și nici probleme în alimentarea populației cu energie electrică, gaze sau apă, a declarat vineri seara, pentru AGERPRES, prefectul Brașovului, Marian Rasaliu.

"În cursul dimineții de vineri, au existat o serie de blocaje pe DN1, între Brașov și Predeal, și pe DN1A la limita dintre județele Brașov și Prahova, din cauza mai multor tiruri care au derapat în timpul nopții, dar și a altor tipuri de autovehicule echipate cu cauciucuri de vară. Personal, m-am deplasat în cursul zilei și pe DN1 până la Predeal, și pe DN1A, dar și pe DN73 până la Fundata. Tirurile care doreau să meargă vineri dimineața pe DN1 spre Predeal, au fost oprite la ieșirea din Brașov. Dacă în prima parte a zilei s-a circulat în coloană, cu mare greutate, până la Predeal, după prânz lucrurile au intrat treptat în normal. Drumurile sunt la negru și se circulă normal. (...) vin de la Fundata și observ că sunt multe porțiuni de drum uscate", a spus prefectul.

Acesta a adăugat că în județ nu au fost probleme în alimentarea localităților cu energie electrică, gaze sau apă, pe parcursul ultimelor trei zile.

Din cauza vântului puternic, în cursul zilei de miercuri, mai mulți copaci prăbușiți pe calea ferată, între Brașov și Predeal, au afectat rețeaua de contact și mai multe trenuri au staționat mai bine de șase ore în gările din Brașov, Dârste, Timișul de Sus și Predeal, până la remedierea defecțiunilor apărute.

UPDATE ORA 19.40 CNAIR: Trei sectoare de drum sunt închise circulației vineri seară

Trei sectoare de drum sunt închise circulației vineri seară, respectiv DN 24A, Murgeni — Falciu, DN 24 D, Bălăbănești — Cuca, și DN 26, Oancea — Blagesti, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Traficul rutier pe DN 11A a fost deschis începând cu ora 19,00 pe sectorul de drum cuprins între localitatea Podul Turcului (județul Bacău) și localitatea Bârlad (județul Vaslui). De asemenea, au mai fost redeschise pentru circulație DN 24, DN 24B, DN 2F—pe sectoarele de drum Solești—Iași, Huși-Albița, respectiv Vadia-Ivănești.

"În continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și precizăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere", precizează CNAIR.

UPDATE ORA 19.39 Vaslui: S-a reluat circulația pe DE 581

Circulația pe DE 581 a fost reluată în totalitate, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui, după ce a fost blocată în mai multe puncte, pe parcursul zilei de vineri, din cauza vântului puternic, a zăpezii viscolite, a copacilor căzuți pe partea carosabilă sau a unor stâlpi de electricitate prăbușiți de vânt.

Mai multe autoturisme care au circulat pe DE 581, printre care și TIR-uri sau autocare care mergeau spre și dinspre Vama Albița au rămas blocate, pasagerii fiind transportați în condiții de siguranță în spații de cazare puse la dispoziție de Primăria municipiului Huși.

Printre persoanele blocate s-au numărat și 18 copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, din Kazahstan, care mergeau la Campionatul Mondial de Șah din județul Iași.

Pe mai multe drumuri județene se circulă cu dificultate, iar pe DN24A Murgeni — Fălciu, DN2F Vladia — Dragomirești, DN26 Murgeni — Blăgești și DN11A Podul Turcului — Bârlad circulația este întreruptă.

UPDATE ORA 17.51 Trafic rutier întrerupt pe tronsoane de pe cinci drumuri naționale din județele Galați și Vaslui

Traficul rutier a fost întrerupt, vineri, la ora 17:00, pe tronsoane de pe cinci drumuri naționale din județele Galați și Vaslui, din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit informării, în județul Galați circulația rutieră este întreruptă pe DN24D Bălăbănești — Cuca, iar în județul Vaslui pe DN24A Murgeni — Fălciu; DN2F Vlădia — Dragomirești; DN26 Murgeni — Blăgești; DN11A Podul Turcului — Bârlad.

UPDATE ORA 17.32 Ministrul Transporturilor: Am promisiuni că până la ora 22.00 toate drumurile din județul Vaslui vor fi deblocate

UPDATE ORA 16.27 A fost deschis traficul pe DN15D, între Piatra Neamț și Roman; Circulație îngreunată pe DN1 și DN1A de mașinile neechipate corespunzător

Traficul rutier pe DN15D, între Piatra Neamț și Roman, a fost deschis vineri la ora 14:30, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat remis AGERPRES.

Pe de altă parte, potrivit companiei de drumuri circulația este îngreunată pe DN1 și DN1A din cauza autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzător de iarnă.

Mai multe autocamioane neechipate corespunzător condițiilor de iarnă staționează la acostament pe DN1A, la km 161+000.
"Astfel, pe DN1A, la km 161+000, mai multe autocamioane neechipate adecvat staționează la acostament. Reprezentanții CNAIR fac eforturi pentru tractarea acestora în rampă, astfel încât autovehiculele să poată degaja zona. Staționarea acestor autovehicule pe sectorul de drum în cauză a împiedicat autoutilajele să își desfășoare acțiunea de deszăpezire", se mai arată în comunicat.

Pe DN1 și DN1A, unde acționează 27 de utilaje de deszăpezire ale CNAIR, au fost împrăștiate peste 500 de tone de material antiderapant însă carosabilul este în continuare afectat de căderile de zăpadă.

UPDATE ORA 16.17 Galați: Două drumuri județene închise și 13 blocate, pe segmente, de suluri de zăpadă

Două drumuri județene au fost închise circulației, iar alte 13 sunt blocate, pe segmente, din cauza sulurilor de zăpadă, care măsoară pe unele porțiuni și doi metri înălțime, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, biroul de presă al Consiliului Județean Galați.

Potrivit comunicatului, sunt închise drumurile județene — DJ 242B Târgu Bujor — Băneasa — Berești — Pleșa și DJ 261A Frumușița — Scânteiești — DN24D. Utilajele de deszăpezire lucrează pentru a se redeschide cele două artere de circulație.

De asemenea sunt blocate, din cauza sulurilor de zăpadă, următoarele segmente de drum județean: DJ 252I Nicorești — Poiana — Vișina, DJ 242A Berești — Rădeșt, DJ 251B Cerțești — Drăgușeni, DJ 242E Băneasa — Roșcani, DJ 242D Băneasa — Berești, DJ 251A Brătulești — până în DN 24D, DJ 251J Fundeanu — Adam, DJ 251C Drăgușeni — Smulți, DJ 251 Pechea — Costache Negri, DJ242 Târgu Bujor — Vârlezi, DJ 252 Nicorești — Buciumeni, DJ 251G Vârlezi — Corni, DJ 253 Cudalbi — Băleni.

În zonă se intervine cu trei buldoexcavatoare pe rutele Târgu Bujor — Vârlezi, Poiana — Nicorești, Viile — Băleni; 11 vole pe rutele Berești — Târgu Bujor, Valea Mărului — Smulți, Galați — Valea Mărului, Tecuci — Matca — Cudalbi — Pechea, Corni — Vârlezi, Frumușița — Scânteiești — DN24D, Viile — Băleni, Berești — Rădești — DN24D, Târgu Bujor — Vârlezi, Movileni — Podoleni — Furceni — DN24; cu o freză pe ruta Nicorești — Buciumeni, cu altă freză în zona Cerțești — Drăgușeni — Smulți și cu un autograder pe ruta Costache Negri — Pechea.

UPDATE ORA 14.56 Stâlp de înaltă tensiune căzut la ieșirea din Bârlad; circulație blocată pentru un timp

Un stâlp de înaltă tensiune a căzut pe carosabil la ieșirea din localitatea Bârlad, blocând circulația pentru o perioadă de timp, fapt care a agravat situația deja creată de ninsorile abundente și de viscolul din ultimele 24 de ore, a anunțat, vineri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

'Din cauza unui stâlp de înaltă tensiune căzut pe carosabil la ieșirea din localitatea Bârlad (km 75), circulația a fost blocată pentru o perioadă de timp. Evenimentul a agravat situația deja creată de ninsorile abundente și de viscolul din ultimele 24 de ore. Utilajele CNAIR acționează în zonă pentru remedierea situației", se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

În altă ordine de idei, CNAIR informează că pe relația Iași-Vaslui (DN 24) se continuă acțiunea de deszăpezire pentru redeschiderea traficului în zonă, imediat ce încetează viscolul.

CNAIR face apel la toți conducătorii auto să își doteze corespunzător vehiculele și pe cât posibil să evite deplasările în această perioadă, inclusiv pentru a permite utilajelor Companiei Naționale să desfășoare acțiunile de deszăpezire cât mai eficient.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar CNAIR precizează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

UPDATE ORA 14.40 Galați: 53 de localități fără energie electrică

Un număr de 53 de localități din județul Galați sunt nealimentate cu energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au afectat linii de medie și înaltă tensiune, a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, biroul de presă al Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Galați.

Potrivit comunicatului, sunt afectate în totalitate 36 de linii de medie tensiune și parțial patru linii. Un număr de 835 de posturi de transformare sunt fără tensiune, iar peste 100 de stâlpi de medie tensiune au fost rupți.

De asemenea, au fost afectate și două linii de înaltă tensiune, pe cea de-a doua fiind rupți 11 stâlpi de înaltă tensiune.

Sunt afectate și puțurile pentru alimentarea cu apă a municipiului Galați. Este vorba despre LEA 20 kV Liești Captare Ape Salcia, linie aflată într-o zonă cu foarte multă vegetație. În această zonă se fac eforturi foarte mari pentru realimentarea consumatorilor și a fost cerut și ajutor de specialitate pentru a se face defrișări în zonă și pentru asigurarea culoarului de exploatare.

Sucursala Galați are în acest moment 24 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute. Intervențiile echipelor SDEE Muntenia Nord vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate. Activitatea echipelor de intervenție este îngreunată de vântul puternic și precipitațiile abundente.

UPDATE ORA 14.16 Galați: 12 drumuri județene blocate de suluri de zăpadă


Un număr de 12 drumuri județene sunt blocate din cauza sulurilor de zăpadă, care măsoară pe unele porțiuni și doi metri înălțime, a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, biroul de presă al Consiliului Județean Galați.

Potrivit comunicatului sunt blocate DJ 252I Nicorești — Poiana — Vișina, DJ 242A Berești — Rădești, DJ 242B Berești — Pleșa, DJ 251A Cerțești — Drăgușeni, DJ 242E Băneasa — Roșcani, DJ 242D Băneasa — Berești, DJ 251A Brătulești — până în DN 24D, DJ 251J Fundeanu — Adam, DJ 251C Drăgușeni — Smulți, DJ 251 Pechea — Costache Negri, DJ242 Târgu Bujor — Vârlezi, DJ 252 Nicorești — Buciumeni.

În zonă se intervine cu trei buldoexcavatoare în zona localității Poiana, între Târgu Bujor și Vârlezi și pe ruta Băneasa — Roșcani-Cavadinești, trei vole în zona Berești, pe ruta Smârdan — Schela — Slobozia Conachi și pe ruta Valea Mărului — Smulți — Drăgușeni, trei mașini cu material antiderapant în zona Smârdan — Slobozia Conachi, pe ruta Târgu Bujor — Vârlezi și în zona localității Gănești.

În Comandamentul de Iarnă s-a decis suplimentarea utilajelor de deszăpezire cu încă trei vole și doua freze. Trei vole pe rutele Berești — Rădești, Frumușița — Scânteiești și Târgu Bujor — Viile — Băleni, iar două freze pe rutele Nicorești — Poiana — Buciumeni și Cerțești — Drăgușeni — Smulți.

În municipiul Galați, angajații Serviciului Public Ecosal acționează cu opt mașini pentru a strânge copacii căzuți și crengile rupte de viscol.

UPDATE ORA 14.12 Vaslui: Trei autocare blocate pe DE 581; autoritățile intervin pentru preluarea pasagerilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus, vineri, măsuri urgente pentru deblocarea a trei autocare care au rămas înzăpezite pe DE 581, în localitățile Albița, Crasna și Valea Grecului.

Printre autocarele blocate se numără și unul în care se află 18 copii din Kazahstan, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Vaslui, nu au fost semnalate probleme medicale ale ocupanților celor trei autocare.

"Se fac eforturi pentru preluarea tuturor persoanelor, care urmează să fie cazate în spații din municipiul Huși. Se intervine cu o autofreză din cadrul Secției Huși a ISU Vaslui, cu șase angajați și cu un autocamion cu șase salariați de la Unitatea Militară din Huși", a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul echipajelor locale de intervenție au fost dislocate trei șenilate, una de la ISU Brăila și două de la ISU Vrancea, încadrate cu personal medical SMURD. Către aceași zonă a plecat în sprijin și o șenilată de la Direcția Regională de Drumuri si Poduri Iași, în baza protocolului încheiat între IGSU și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

UPDATE ORA 14.11 Cluj: Mai multe localități din zona de munte au rămas fără electricitate din cauza vremii

Locuitori din mai multe comune clujene au rămas, vineri, fără curent electric din cauza unor avarii produse la rețea de ninsoarea abundentă și de vântul puternic.

Surse din Societatea de Distribuție a Energiei Electrice au declarat, pentru AGERPRES, că printre cei afectați sunt locuitori din satele Mărtinești, Răcătău, Moldovenești, Valea Ierii, Someșul Rece, Băișoara.

'Sunt în special sate din zona de munte, unde au căzut arbori peste liniile electrice. În teren s-au deplasat 20 echipe de intervenție, pentru a remedia defecțiunile', a spus sursa citată.

Una dintre localități, Someșul Rece, a rămas fără curent electric de joi dimineață, de aproape 30 de ore.

UPDATE ORA 13.58 Suceava: Trei localități sunt în continuare fără energie electrică

Trei localități au rămas nealimentate, total sau parțial, cu energie electrică, în județ, iar două echipe de intervenție ale operatorului de distribuție acționează pentru remedierea defecțiunilor, a declarat presei, vineri, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Este vorba despre localitatea Văleni, în totalitate nealimentată cu energie electrică, precum și Poiana Mărului și Straja, parțial nealimentate, iar 456 de consumatori sunt afectați.

Potrivit prefectului, în următoarele 24 de ore, în județul Suceava, vremea se va menține deosebit de rece, dar se va ameliora în ceea ce privește precipitațiile, vântul înregistrând intensificări locale de până la 55 — 60 km/h, iar la munte până la 100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. Noaptea vor fi condiții de brumă și îngheț la sol, cu temperaturi cuprinse între minus 2 și 6 grade Celsius.

În cursul dimineții de vineri, un număr de 20 de localități erau nealimentate parțial sau total cu energie electrică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, cu 6.330 de consumatori afectați.

UPDATE ORA 13.42 CNAIR: Opt drumuri naționale din Moldova închise circulației; 287 de utilaje au acționat pe A1, A2 și A3

Opt drumuri din zona Moldovei sunt închise traficului rutier, din cauza vremii nefavorabile, în timp ce pe alte sectoare de pe autostrăzile A1, A2 și A3 a fost utilizat deja material antiderapant, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit companiei, situația drumurilor naționale și a sectoarelor de autostradă închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile se prezintă astfel: DN 24, Vaslui-Iași, km 139+000, km 159+000; DN 11A, Podul Turcului — Bârlad, km 68+000 — km 94+000; DN 15D, Piatra Neamț — Roman, km 1+000 — km 45+000; DN 24A, Murgeni — Fălciu km 30+000 — km 50+000; DN 24B, Huși — Albița, km 30+000 — km 49+000; DN 24D, Bălăbănești — Cuca, km 9+140 — km 84+911; DN 26, Vânători — Blăgești, km 33+150 — km 92+000; DN 2F, Vadia — Ivănești, km 39+000 — km 60+000.

De asemenea, pe sectorul DN 28A, între localitățile Tg. Frumos — Pașcani, km 0+000 — km 23+000, a fost instituită o restricție de tonaj, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5.

În plus, pe autostrada A1 s-a acționat cu 27 autoutilaje și s-au răspândit 254 de tone de material antiderapant, pe autostrada A2 s-a acționat cu 53 de autoutilaje și s-au răspândit 379 de tone material antiderapant, iar pe autostrada A3 s-a acționat cu 27 de autoutilaje și s-au răspândit 254 de tone de material antiderapant.

'Pe autostrada A3 sunt sisteme ITS, parte dintr-un proiect pe POIM axa 2.5, de 'Modernizare, completare și dotare sisteme ITS' (autostrada A1, Centura de Nord București, autostrada A3 și autostrada A2). Pe autostrada A2 sunt funcționale panourile cu mesaje variabile (VMS). Pe autostrada A1, km 69, Calea 1 și la km 71, Calea 2 nu sunt funcționale panourile cu mesaje variabile (VMS), din cauza defecțiunii lucrărilor efectuate de Primăria Petrești, situație care a dus la întreruperea rețelei de alimentare cu curent electric a celor două panouri cu mesaje variabile (VMS). Primăria a fost sesizată de DRDP București de defecțiunile produse, a încercat remedierea acestora, dar nu a reușit. În consecință, DRDP București a demarat procedura de achiziție, urmând a fi remediate defecțiunile, pentru a asigura funcționarea acestora în cel mai scurt timp posibil', se precizează în comunicatul CNAIR.

Conform sursei citate, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în intervalul 20 aprilie, ora 17:00 — 21 aprilie, ora 5:30, s-a acționat astfel: DRDP București — 27 autoutilaje și s-au răspândit 254 tone material antiderapant; DRDP Craiova — șase autoutilaje și s-au răspândit 16 tone material antiderapant; DRDP Timișoara — cinci autoutilaje și s-au răspândit 29 tone material antiderapant; DRDP Cluj — 27 de autoutilaje și s-a răspândit 191 de tone de material antiderapant; DRDP Brașov — 54 de autoutilaje și s-au răspândit 525 de tone de material antiderapant; DRDP Iași — 142 de autoutilaje și s-au răspândit 1.121 de tone material antiderapant, 3,3 tone de clorură de calciu; DRDP Constanța — 26 de autoutilaje și s-au răspândit 125 de tone de material antiderapant.

În total s-a acționat cu 287 de autoutilaje și s-au răspândit 2.261 de tone material antiderapant și 3,3 tone clorură de calciu.

CNAIR menționează că, în continuare, circulația se desfășoară în condiții de iarnă și că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

UPDATE ORA 13.01 Argeș: Polițiștii au amendat CNAIR în urma tamponărilor produse pe A1 din cauza poleiului

UPDATE ORA 12.24 CNAIR: Sector de drum închis pe DN24, între Vaslui și Iași, din cauza viscolului și ninsorii abundente

Un sector de drum de pe DN24, cuprins între localități situate în Vaslui și Iași, este închis, la ora actuală, din cauza viscolului și ninsorii abundente din zonă, a anunțat, vineri, Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 11:30, a fost închis sectorul dintre km 139+000 — km 159+000, de pe DN 24, între localitatea Solești, din județul Vaslui, și localitatea Coropceni, din județul Iași. Această măsură a fost luată din cauza viscolului și ninsorii abundente, iar în zonă se acționează utilajele de deszăpezire ale CNAIR, pentru remedierea situației.

CNAIR precizează că, în continuare, circulația se desfășoară în condiții de iarnă și este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

UPDATE ORA 12.23 Prahova: Zeci de TIR-uri, în coloană pe DN 1A, unde traficul rutier este blocat total

Zeci de TIR-uri staționează, vineri, pe DN 1A, traficul rutier fiind blocat pe acest segment de drum după ce un TIR a derapat, blocând ambele sensuri de mers.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, TIR-ul a derapat la limita cu județul Brașov în urmă cu aproximativ două ore, în condițiile în care pe drum este un strat de zăpadă frământată, autovehiculul blocând ambele benzi de mers.

Conform datelor oferite AGERPRES de Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, peste 40 de TIR-uri se află în coloana care staționează, jandarmii asigurându-le șoferilor apă în regim gratuit de la o fabrică din zonă și, contra cost, mâncare.

UPDATE ORA 10.46 Tulcea: Circulația navelor maritime la bara Sulina, suspendată

Circulația navelor maritime la bara Sulina este suspendată vineri, din cauza vântului puternic de pe Marea Neagră, potrivit Căpităniei Portului Sulina.

În aceste condiții, nicio navă care tranzitează canalul Sulina nu mai poate ieși pe Marea Neagră pentru a ajunge la destinația finală și nicio navă de pe mare nu poate intra pe canalul Sulina.

Circulația navelor maritime la bara Sulina va fi reluată după îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

Potrivit prefectului județului Tulcea, Lucian Furdui, aceasta ar fi singura problemă ridicată de vântul și ninsoarea din ultimele ore.

'Un autotir a ieșit vineri dimineața de pe drumul național Tulcea-București, dar evenimentul petrecut pe raza comunei Topolog nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Circulația rutieră nu a fost întreruptă. Traficul a fost dificil pe Dealul Somovei (situat pe drumul european 87 Tulcea-Brăila, n. red.)', a declarat pentru AGERPRES prefectul Furdui.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta, pompierii au intervenit vineri dimineața în municipiul Tulcea în sprijinul unei familii a cărei curte a fost inundată.
UPDATE ORA 10.45 Circulația feroviară întreruptă între Merișor și Bănița din cauza unui copac căzut pe linie

UPDATE ORA 10.21 IGPR: Opt drumuri naționale și nouă drumuri județene închise din cauza vremii nefavorabile

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat că vineri, la ora 9,00, din cauza vremii nefavorabile, erau închise circulației rutiere opt drumuri naționale, nouă drumuri județene și un drum comunal.

Conform IGPR, drumurile naționale închise sunt:

* DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui

* DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Foltești) și limita cu județul Vaslui

* DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui

* DN24B Albița — Huși, județul Vaslui

* DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui

* DN15D Piatra Neamț — Roman, județul Neamț

* DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui; probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea

* DN 1 H, tronsonul Aleșd — Sinteu (judetul Bihor).

Drumurile județene închise circulației sunt:

* DJ 251B între localitățile Certești și Blânzi

* DJ 240A între localitățile Certești și Cârlomănești

* DJ 251 între localitățile Matca și Valea Mărului

* DJ 252 între localitățile Nicorești și Buciumeni

* DJ 251A între localitățile Corod și Certești

* DJ 252A între localitățile Poiana și Buciumeni

* DJ 244 D între localitățile Huși și Bunești

* DJ 244B între localitățile Șișcani și Crețești

* DJ 244C între localitățile Huși și Pădureni.

Drumul comunal închis circulației este DC 134, ce face legătura dintre Sinaia și Cota 1400.

Potrivit IGPR, sunt aplicate restricții de circulație în județul Iași pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos — Pașcani, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

UPDATE ORA 10.20 Cinci zboruri de pe Aeroportul Iași au fost amânate din cauza ninsorii și a ceții

UPDATE ORA 9.58 Covasna: Trafic îngreunat din cauza ninsorii; arbore prăbușit peste un autovehicul în Pasul Oituz

Pe toate drumurile din județul Covasna se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil ud sau acoperit cu zăpadă, traficul rutier fiind îngreunat din cauza ninsorii în special în zonele montane.

Directorul Secției Drumuri Naționale Covasna, ing. Cristian Drincă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că utilajele de deszăpezire acționează continuu și nu există drumuri blocate, însă pe mai multe tronsoane ale DN 11 Brașov — Bacău, în zona Pasului Oituz, DN 10 Brașov — Buzău și DN 12 ce face legătura între județele Covasna și Harghita, unde a nins abundent și vântul a viscolit zăpada, se circulă cu dificultate.

Potrivit acestuia, în cursul dimineții de vineri, un arbore a căzut peste un autovehicul care circula pe DN 11, în zona Pasului Oituz, dar incidentul nu s-a soldat cu victime, iar circulația nu a fost blocată.

"Din fericire nu au fost victime, șoferul dubiței a fost preluat de SMURD, echipajele noastre au intervenit pentru degajarea drumului și nu au fost restricții de circulație (...) A nins foarte mult, dar noi am intervenit continuu pentru curățarea drumurilor și nu avem drumuri blocate. Avem pe teren nouă utilaje de deszăpezire închiriate, plus trei ale noastre (...) Pe carosabil, stratul de zăpadă măsoară între 0 și 2 centimetri, dar în afara acestuia, în anumite zone, măsoară chiar și 60 de centimetri", a precizat Cristian Drincă.

În județul Covasna continuă să ningă de miercuri seară, iar autoritățile recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

UPDATE ORA 9.55 Alimentarea cu energie electrică era întreruptă în tot județul Vaslui, vineri dimineața
UPDATE ORA 9.52 Suceava: Zece localități fără energie electrică; stratul de zăpadă are 40 centimetri la Gura Humorului

Un număr de zece localități sunt în continuare nealimentate cu energie electrică din cauza căderilor însemnate de zăpadă și a intensificărilor vântului din ultimele 24 de ore, iar stratul de zăpadă a ajuns până la 40 de centimetri în zona Guma Humorului, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, vineri, de prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Potrivit prefectului, vineri dimineață, avarii la rețelele de distribuție a energiei electrice, produse de căderile însemnate de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificările vântului și vremea foarte rece, s-au înregistrate în zece localități, dintre care șapte nealimentate total cu energie electrică, respectiv Poiana Mărului, Văleni, Stânișoara, Benia, Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina, și alte trei alimentate parțial, respectiv Straja, Salcea și Dumbrăveni.

Un număr de 2.854 consumatori casnici sunt nealimentați cu energie electrică, iar cinci echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționând pentru remedierea defecțiunilor.

Temperatura aerului în județ, vineri dimineață, a fost cuprinsă între minus 5 grade Celsius la stația hidrometrică Părhăuți și plus un grad Celsius la stația hidrometrică Țibeni.

S-au înregistrat precipitații cuprinse între 2,8 l/mp la stația hidrometrică Poiana Stampei și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Gura Humorului, iar stratul de zăpadă este cuprinse între un centimetru la stația hidrometrică Siret și 40 centimetri la stația hidrometrică Gura Humorului.

În prezent, pe drumurile publice din județ se circulă în condiții de iarnă, stratul de zăpadă pe carosabil este între 0 și 2 centimetri și se lucrează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, pentru a asigura condițiile necesare circulației autovehiculelor.

Prefectul asigură consumatorii casnici nealimentați cu energie electrică că în scurt timp defecțiunile vor fi remediate, iar conducătorii auto sunt rugați să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri.

UPDATE ORA 9.30 Iași: 12 tronsoane de drumuri județene, închise din cauza viscolului și zăpezii

12 tronsoane de drumuri județene sunt închise vineri dimineața din cauza ninsorii și a viscolului, în cursul nopții de joi spre vineri drumarii intervenind pentru deblocarea a 37 de artere județene.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași, Vlad Ciobanu, a declarat, pentru AGERPRES, că 12 drumuri sunt închise fie din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă, fie din cauza copacilor și a crengilor care s-au rupt din cauza zăpezii care conține conține mari cantități de apă.

"Pentru deblocarea a 37 de drumuri județene s-a intervenit cu opt autocamioane cu lamă și sărăriță, patru încărcătoare frontale și trei autogredere, care au fost deservite de 30 persoane. Acum sunt închise traficului rutier 12 tronsoane de drumuri județene", a declarat Vlad Ciobanu.

Potrivit sursei citate, sunt închise tronsoane din DJ 244D — Ciortești — Dolhești, DJ 244F — Moșna — Bohotin, DJ 248A — Iași—Voinești, DJ 246 — Țibănești — Dagâța, DJ 281 — Sticlăria — Slobozia, DJ 281C — Blăgești — Coasta Măgurii, DN 24 — Dobrovăț, DJ 280D — Ruginoasa — Heleșteni, DJ 208G — Kogălniceni — Oboroceni, DJ 208L — Pașcani — Miroslovești, DJ 280 — Strunga — Oțeleni, DJ 207A — Sinești — Stornești.

"Se acționează în continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curățirea zăpezii și lărgirea carosabilului, dar și pentru înlăturarea copacilor căzuți în cursul nopții pe suprafața carosabilă pe unele tronsoane de drum din Dobrovăț, Domnița, Rebricea sau Tansa. Pentru conducătorii auto care vor circula pe drumurile județene în perioada următoare este recomandat să se informeze, în prealabil, la Direcția de Administrare a Drumurilor Județene Iași, la numărul de telefon 0232 255 961", a precizat Vlad Ciobanu.
UPDATE ORA 9.15 Drumuri închise în județele Galați, Vaslui, Bacău și Iași; nu se circulă între Piatra Neamț și Roman

Traficul rutier este închis între orașele Piatra Neamț și Roman, județul Neamț, dar și între Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, informează, vineri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania a decis ca, începând cu ora 7:00, să închidă traficului rutier sectorul de drum cuprins între km 1+000 și km 45+000, de pe DN 15D, între orașele Piatra Neamț și Roman, județul Neamț.

"Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între orașele Piatra Neamț și Roman, din județul Neamț. Pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR SA acționează pentru reluarea circulației, imediat ce condițiile meteo vor permite", spune CNAIR.

Tot vineri dimineața, a fost închis și sectorul de drum cuprins între km 30+000 și km 49+000, de pe DN 24B, între orașul Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

"Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA anunță participanții la trafic că în data de 21.04.2017, începând cu ora 5:30, a fost închis sectorul de drum cuprins între km 30+000 și km 49+000, de pe DN24B. Această măsură a fost luată ca urmare a lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și ninsoare abundentă, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. Sectorul închis se află între orașul Huși (județul Vaslui) și Punctul de Trecere a Frontierei Albița".

Și pe acest sector de drum, utilajele de deszăpezire ale CNAIR acționează în vederea reluării circulației.

De asemenea, în județele Galați, Vaslui, Bacău și Iași sunt tronsoane de drumuri naționale închise și au fost impuse restricții de tonaj. Astfel, din cauza lipsei de vizibilitate cauzate de viscol și de ninsoarea abundentă, au fost închise mai multe sectoare de drum național și impuse unele restricții de tonaj, în scopul evitării riscului unor evenimente rutiere majore. În prezent, sunt închise: DN 24D, între km 9+140 și km 84+911, respectiv între localitățile Cuca și Bălăbănești din județul Galați, DN 24A, între km 30+000 și km 50+000 (între localitățile Murgeni și Fălciu, ambele în județul Vaslui), DN 26, între km 12+000 și km 92+000, pe relația Vânători (județul Galați) — Blăgești (județul Vaslui), DN 2F, segmentul cuprins între km 68+000 și km 94+000, între localitățile Podul Turcului (județul Bacău) și Bârlad (județul Vaslui), DN 11A, între km 39+000 și km 60+000 (localitățile Vlădia și Ivănești din județul Vaslui).

Pe DN 28A se menține restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, impusă de joi, începând cu ora 20:30 pe sectorul de drum cuprins între localitățile Târgu Frumos (km 0+000) și Pașcani (km 23+000), din județul Iași.

CNAIR subliniază că pe toate aceste sectoare de drum utilajele de deszăpezire ale CNAIR acționează pentru remedierea situației.

"Vă informăm că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și precizăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere", atrage atenția compania de drumuri.

UPDATE ORA 9.09 Bacău: Un autobuz cu 50 de persoane a rămas blocat în nămeți; pe zece drumuri județene circulația este îngreunată

Un autobuz cu circa 50 de persoane a rămas blocat, vineri dimineață, în nămeții de pe drumul județean care tranzitează localitatea Izvorul Berheciului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, căpitanul Andrei Grecu.

"A fost trimisă o autofreză în zonă pentru a debloca drumul și pentru a ajuta la continuarea deplasării autobuzului", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

Potrivit sursei citate, alte șapte autoturisme au rămas blocate, în noaptea de joi spre vineri, pe alte sectoare de drum cu circulație îngreunată din cauza zăpezii, dar s-a intervenit imediat și situațiile au fost rezolvate.

Vineri dimineață se înregistrau zece sectoare de drum județean cu circulație îngreunată din cauza zăpezii, care pe alocuri depășește un metru și jumătate înălțime, sau a copacilor doborâți pe carosabil.

Potrivit autorităților, astfel de situații sunt pe drumurile județene Buda — Prohozești, Spira — Izvorul Berheciului, Urechești — Conțești, Găiceana — Soci, Stănișești — Vultureni, Dealul Morii — Podului Turcului, Buhoci — Parincea, Buhuși — Runc și pe drumurile județene din localitățile Sărata, Copaciu și Obârșia.

Aproape 25.000 de persoane din 53 de localități nu au energie electrică din cauza defecțiunilor apărute la 19 linii de medie tensiune. Orașele Buhuși, Târgu Ocna, Moinești și Dărmănești sunt nealimentate parțial cu energie electrică.

Echipele EON acționează în teren pentru depistarea defectelor și refacerea conductoarelor rupte.

UPDATE ORA 9.03 Iași: O gravidă a născut într-o autospecială a pompierilor, din cauza ninsorii
UPDATE ORA 8.58 Vaslui: Circulație oprită pe DE 581, din cauza unor fire electrice căzute pe carosabil

Circulația pe DE 581 spre municipiul Huși a fost oprită, din cauza unor fire de la un stâlp de electricitate care au fost rupte de vântul puternic.

Potrivit autorităților, în mai multe puncte de pe DE 581 s-au format suluri de zăpadă care îngreunează circulația.

Ambulanța nu a putut ajunge la o femeie în vârstă de 38 ani cu probleme medicale, pacienta fiind preluată, vineri dimineață, de o mașină a Primăriei Rafaila, care urma să o transporte la autospeciala SAJ, dar a rămas blocată în nămeți la aproximativ cinci kilometri de echipajul medical. În zonă a fost trimisă o șenilată care va facilita accesul ambulanței, din aceeași localitate urmând să fie preluat și un bolnav de cancer.

"În cursul nopții, a fost căutat un bărbat care lucra ca zilier la Mănăstirea Bujoreni și care s-a rătăcit într-o pădure. Persoana a reușit sa ajungă la domiciliu înainte ca echipajele să o găsească. În ultimele ore s-a acționat pentru degajări de copaci căzuți peste autoturisme, străzi și rețele de alimentare cu energie electric, în cooperare cu serviciile de voluntari. Mai multe persoane rămase înzăpezite în autoturisme au fost salvate și transportate la unități de cazare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Marișcu.

Toate serviciile de voluntari din localitățile afectate de vremea rea acționează pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și deblocarea autoturismelor aflate în zăpadă.

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

UPDATE ORA 8.48 IGPR: Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează în contextul fenomenelor hidrometeorologice periculoase

Peste 3.000 de polițiști și aproape 2.000 de autospeciale acționează pentru prevenirea evenimentelor ce ar putea fi generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase și înlăturarea efectelor celor produse.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES, în județul Brașov, circulația este îngreunată pe DN 1, în zona Predeal către limita cu județul Prahova, din cauza ninsorii abundente, fiind aplicată restricție pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În județul Galați a fost închis DN24D, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă.

În județul Vaslui, au fost închise DN24A Murgeni — Falciu (km 30-50) și DN26 Murgeni — Blăgești (km 81-92), din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă. A fost închis DN2F, km 39 — 60, între localitățile Vlădia și Ivănești, și DN11A, km 68 — 94, între localitățile Podul Turcului și Bârlad, din aceleași cauze, precizează IGPR.

Totodată, au fost închise mai multe drumuri județene: în județul Galați — șase, în județul Harghita — unul, iar în județul Vaslui — trei, din cauza căderilor de zăpadă.

Drumul care face legătura dintre Sinaia și Cota 1400 a fost și el închis.

Începând de joi seara, Porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Agigea, Midia și Mangalia au fost închise traficului maritim și fluvial, din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar se desfășoară în condiții normale.


UPDATE ORA 8.48 Argeș: Circulația a fost reluată pe autostrada A1, între kilometrii 106 și 120

Traficul rutier a fost reluat, vineri, pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120 ai autostrăzii A1, care a fost închis timp de mai multe ore din cauza poleiului.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța în mers între autovehicule, să reducă viteza și să nu bruscheze comenzile.

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat timp de mai multe ore prin municipiul Pitești.


UPDATE ORA 8.41 Iași: Restricții de circulație pentru TIR-uri pe DN 24

Autoritățile au impus restricții pe DN 24, care leagă municipiul Iași de Vaslui, vizate fiind autovehiculele cu gabarit mare care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri,Ovidiu Laicu, a declarat pentru AGERPRES că au fost impuse restricții de circulație de la ieșirea din municipiul Iași și până în localitatea Poieni.

"Din zona Bucium și până la motelul Bucium am impus restricție pentru autoturismele de 7,5 tone. Am fost nevoiți să luăm această măsură pentru a nu crea 'dopuri' de circulație. TIR-urile nu sunt echipate pentru iarnă, riscă să derapeze pe serpentine și să iasă în decor", a explicat Ovidiu Laicu.

El a spus că o altă problemă cu care se confruntă autoritățile este cantitatea mare de apă din fulgii de zăpadă, motiv pentru care mai multe crengi și copaci riscă să se rupă.

UPDATE ORA 8.26 Neamț: Peste 10.000 de consumatori nu au energie electrică; se circulă în condiții de iarnă în tot județul

Peste 10.000 de nemțeni din 15 localități nu au energie electrică din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, potrivit informațiilor furnizate, vineri, AGERPRES, de Biroul de presă al ISU Neamț.

Localitățile nealimentate sunt Oanțu, Hangu, Ruginești, Gârcina, Crăcăoani, Bălțătești, Grumăzești, Oglinzi, Piatra Șoimului, Rediu, Luminiș, Vânători-Neamț, Stejaru și parțial orașele Piatra Neamț și Bicaz.

Sunt afectate 76 de puncte de transformare din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului.

În tot județul Neamț se circulă în condiții de iarnă. Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, din cauza sulurilor de zăpadă și a viscolului.
UPDATE ORA 8.22 Focșani: 121 de localități fără energie electrică; un drum național blocat din cauza zăpezii

DN 11A este blocat în zona Lespezi — Rădăcinești, din cauza ninsorii abundente din ultimele ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Florin Olaru.

Conform sursei citate, se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din județ, iar utilajele de deszăpezire sunt pe teren la intervenții, unde este cazul.

"Au fost situații punctuale cu autoturisme blocate, dar nu s-au înregistrat probleme deosebite, blocaje majore. O ambulanță care transporta cinci pacienți care fac dializă a rămas blocată noaptea trecută, dar s-a intervenit pentru salvarea pacienților", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Olaru.

Oficialul ISU a precizat că 50 de comune, două municipii și trei orașe, în total 121 de localități, cu aproximativ 28.000 de abonați, sunt nealimentate cu energie electrică.

UPDATE ORA 8.13 Brăila: Peste 6.700 de abonați din 23 de localități au rămas fără energie electrică din cauza vântului

Peste 6.700 de abonați din 23 localități din județul Brăila au rămas fără energie electrică, în noaptea de joi spre vineri, din cauza vântului puternic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Localitățile fără curent sunt Oprișenești, Plopu, Târlele Filiului, Batogu, Ionești, Gurguieți, Sihleanu, Scorțaru Nou, Constantinești, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roșu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiștea, Custura, Boarca, Racovița, Corbeni, Gemenele și Găvani.

Numărul total de abonați afectați este de 6.782, iar zece echipe ale Electrica lucrează în teren pentru remedierea situațiilor.

Pe drumurile naționale din județul Brăila acționează 11 utilaje de deszăpezire cu 25 persoane, iar IPJ Brăila monitorizează starea drumurilor de pe raza județului.

În municipiu, tot din cauza vântului puternic, nouă copaci au fost doborâți, dintre care trei peste autoturisme parcate, care au fost avariate, iar trei echipaje de la ISU se află pe teren pentru îndepărtarea arborilor căzuți.

UPDATE ORA 8.00 Galați: Două drumuri naționale închise, 25 de localități fără curent electric

Un număr de 25 de localități din județul Galați au rămas fără curent electric din cauza viscolului puternic și a zăpezii care au afectat liniile de alimentare cu energie electrică, iar două drumuri naționale sunt închise, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, rămân închise DN 24 D Galați — limita cu județul Vaslui și DN 26, între kilometrii 12 și 81. Pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă.

Chiriță a precizat că în cursul nopții au fost efectuate trei misiuni de salvare cu autoșenilata în localitățile Cuca, Rediu și Plevna, fiind salvate 15 persoane, dintre care patru copii și o femeie gravidă.

Un număr de opt persoane — șase adulți și doi copii — au fost transportate cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați. De asemenea, un autocar din Republica Moldova cu opt adulți și șase copii a fost deblocat în zona localității Oancea și și-a continuat drumul spre București.

La nivelul municipiului Galați, vântul puternic a dus la prăbușirea a circa 100 de arbori sau crengi ale copacilor care au blocat drumuri sau au căzut peste autovehicule. În prezent, în Galați nu mai ninge, însă gruparea operativă ISU rămâne în alertă.

UPDATE ORA 7.55 Vaslui: Trei drumuri naționale închise; circulație îngreunată pe DE 581 spre Vama Albița

DN 24A Murgeni — Fălciu, DN 2F Vladia — Ivănești și DN 11A Podu Turcului — Bârlad sunt închise, vineri dimineața, din cauza zăpezii abundente și a viscolului puternic.

Potrivit autorităților, pe DE 581 se circulă cu dificultate în mai multe puncte, atât din cauza sulurilor de zăpadă (în localitățile Crasna, Simila, Satu Nou), cât și din cauza unor copaci căzuți pe carosabil în zona Dobrina.

"Prefectul județului, Isabel Bogdan, este prezent în zonă și coordonează activitățile de deszăpezire și degajare a carosabilului, în vederea facilitării accesului autovehiculelor. Probleme sunt pentru TIR-urile care se deplasează către Vama Albița", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Potrivit acestuia, un stâlp de înaltă tensiune este rupt pe raza localității Simila, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă.

Județul Vaslui se află sub Cod portocaliu de ninsoare abundentă și vânt, până pe 21 aprilie la ora 09,00.
UPDATE ORA 7,47 Drumul național Piatra Neamț — Roman a fost închis traficului rutier

Drumul național care face legătura între municipiile Piatra Neamț și Roman a fost închis traficului rutier, vineri dimineață, începând cu ora 07,00, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul Iulian Jugan.

Potrivit sursei citate, pe drum sunt porțiuni cu suluri de zăpadă, iar viscolul reduce vizibilitatea până la zero.

Măsura a fost luată preventiv astfel încât să nu apară situații cu mașini blocate pe acest sector de drum.

Subprefectul Iulian Jugan a mai precizat că mai multe localități din județ sunt nealimentate cu energie electrică, dar că o centralizare exactă a situației urmează să fie făcută de reprezentanții ISU Neamț.

UPDATE ORA 7.32 Argeș: Autostrada A1, închisă între kilometrii 106 și 120 în urma unor tamponări cauzate de polei

Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineață, între kilometrii 106 și 120, în urma unor tamponări cauzate de polei, traficul rutier fiind deviat prin municipiul Pitești.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la kilometrul 106 s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate șase autovehicule, cauza fiind neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos. Alte tamponări s-au produs pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 și 120, tot din cauza poleiului.

Conform aceleiași surse, evenimentele rutiere nu s-au soldat cu victime.

Traficul rutier pe sensul către Râmnicu Vâlcea a fost deviat prin municipiul Pitești.
ORA 7.29 Trafic rutier întrerupt pe mai multe tronsoane de drumuri naționale; porturile de la Marea Neagră, închise

Traficul rutier este întrerupt, vineri dimineața, pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, din cauza zăpezii și a viscolului, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, este vorba de DN26 Vânători — Blăgești, în județele Galați și Vaslui, DN24D, în județul Galați, între intersecția cu DN26 (zona Tulucești) și limita cu județul Vaslui, DN24A Murgeni — Fălciu, în județul Vaslui, DN24B Albița — Huși, județul Vaslui, DN2F Vlădia — Ivănești, în județul Vaslui, și DN11A Podu Turcului — Bârlad, în județul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt și pe raza județului Vrancea.

În județul Iași, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Târgu Frumos — Pașcani, din cauza ninsorii viscolite.

Centrul Infotrafic mai informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe autostrada A1 București — Pitești a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Pitești), pe DN65 prin municipiul Pitești.

În județul Constanța, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (Constanța-Nord, Constanța-Sud, Midia și Mangalia).

În jurul orei 05:,30, în județul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între stațiile Pufești și Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

AGERPRES/(AS — editori: Oana Popescu, George Onea, Gabriel Apetrii, Loredana Ciobanu, Dan Paic, Ecaterina Ignat, Daniela Malache, Oana Tilică, Silvia Marcu, Oana Mălina Negrea, Mihai Stoica, Claudia Stănescu, Luisiana Bîgea, Elena Stanciu, Anamaria Toma, Diana Dumitru, Marius Frățilă; editori online: Simona Aruștei, Irina Giurgiu, Adrian Dădârlat)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe