PMB: Au început lucrările de refacere și modernizare la patinoarul "Mihai Flamaropol"

 •  Social
664 afişări

Lucrările de refacere și modernizare la patinoarul "Mihai Flamaropol" din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu" au demarat la începutul lunii martie, valoarea totală a contractului de servicii de proiectare și lucrări de construcții pentru acest obiectiv fiind de aproximativ 100 de milioane de lei fără TVA, se precizează într-un comunicat de presă transmis luni AGERPRES de Primăria Municipiului București.

39b5e2e2-d248-47a1-9d78-2465d4192cf5

Potrivit sursei citate, vechea construcție aflată într-o stare avansată de degradare a fost demolată la finele anului trecut, iar în aproximativ doi ani Capitala va putea găzdui competiții sportive pe gheață la cel mai înalt nivel internațional.

Patinoarul, construit în anul 1952, dar și terenul și imobilele aferente au fost preluate în anul 2013 de Municipalitate, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Tineretului și Sportului.

"Mă bucur să pot anunța începerea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investiții pe care atât sportivii cât și iubitorii sporturilor pe gheață îl așteaptă de mulți ani. Când am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesității elaborării  unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. După aprobarea acestuia, anul trecut,   în luna noiembrie, am obținut autorizația de construire, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavație. Am prevăzut în buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect și vă asigur că, împreună cu echipa mea, voi lua toate măsurile pentru că ritmul în care se lucrează să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, iar lucrarea să fie finalizată la timp. În mai puțin de doi ani,  loturile naționale de hochei și patinaj ale României trebuie să se poată  pregăti și antrena în condiții optime, pe un patinoar nou, dotat și echipat corespunzător și implicit să poată reprezenta România pe plan internațional",  a declarat primarul Gabriela Firea, potrivit comunicatului de presă.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri și se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și publicului consumator de sport pe gheață.

Construcția, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 de metri pătrați, va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement.

În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice "clasice" (bazin înot, wellness, sala de baschet, săli fitness, aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada).

De asemenea, sunt prevăzute și spații comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) și gastronomie (cafenea și restaurant). Facilitățile oferite de Centrul Sportiv și de Agrement  vor atrage publicul de toate vârstele să practice sportul. Mai mult, prin închirierea acestor spații va exista un suport material în vederea susținerii cheltuielilor pentru funcționarea patinoarului, mai menționează sursa citată.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcări cu 108 locuri  atât pentru public cât și pentru sportivi, respectând astfel cerințele de omologare ale Federațiilor internaționale de hochei, patinaj etc., precum și normele de urbanism existente.

Vor exista locuri de parcare pentru autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar și locuri pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul proiectului se vor  amenaja peste  14.000 de metri pătrați de spații verzi atât la sol cât și pe acoperișul clădirii, care va fi pietonal.

Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu destinat practicanților sporturilor pe role, skate sau bicicletă. Pe timpul iernii, suprafața va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevăzută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.

Conform comunicatului de presă, suprafața spațiilor comerciale și a spațiilor cu destinație de bar și cafenea din incinta centrului sportiv și de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafața totală a construcției.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare și lucrări de construcții pentru obiectivul de investiție "Refacere și modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol și realizarea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

AGERPRES / (AS — autor: Oana Popescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe