COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Un festival care celebrează gastronomia mexicană va avea loc, la Bucureşti, în perioada 21 - 25 martie, invitat special al evenimentului fiind chef Sofia Sahagun, informează Ambasada Mexicului, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Festivalul "Mexico de mis sabores" va avea loc la restaurantul Dacia Felix din cadrul Hotelului Radisson Blu.

Preţul unui meniu este de 120 de lei de persoană, precizează sursa citată.

Seară de seară, între orele 18,00 şi 22,30, publicul se va bucura de culorile, aromele şi diversitatea preparatelor mexicane, în compania baletului folcloric Yoliztli-Widen din statul Coahuila.

Vizitatorii vor putea admira şi o expoziţie fotografică dedicată gastronomiei mexicane.

Evenimentul se încheie pe 26 martie cu un brunch mexican, între orele 12,30 şi 16,30. Preţul este de 225 de lei de persoană. Informaţii şi rezervări pot fi solicitate la numărul: 021 311 9000.

Desemnată în 2010, de către UNESCO, ca parte a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, privilegiu de care se bucură şi gastronomia mediteraneană, cea franceză şi japoneză, bucătăria mexicană reprezintă un model cultural ale cărui practici şi tehnici sunt o expresie a identităţii comunitare, prin care se consolidează legăturile sociale la nivel naţional, regional şi local, aminteşte misiunea diplomatică.

Potrivit sursei citate, 12 dintre cele 15 produse mexicane care au primit denumirea de "Origine Protejată", constituie parte integrantă a bucătăriei tradiţionale mexicane: orezul din statul Morelos, cacaoa de Grijalva (din statul Tabasco), cafeaua din statul Veracruz, cafeaua din statul Chiapas, ardeiul iute Habanero din Peninsula Yucatan, mango ataulfo din Soconusco (statul Chiapas), vanilia de Papantla (din statul Veracruz), cât şi băuturile spirtoase, distilate din agave: Bacanora (din statul Sonora), Charanda (din statul Michoacan), Mezcal (din statele Oaxaca, Guerrero, Zacatecas, San Luis Potosi, Michoacan şi Tamaulipas), Sotol (din nordul Mexicului) şi, desigur, faimoasa Tequila (din statul Jalisco). AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.