"Gout de France"-dedicat pregătirii angajaților din sectorul HORECA; restaurantele românești aduc în atenție produsele locale

 •  Social
827 afişări

Ediția de anul acesta a manifestării "Gout de France" este dedicată școlilor care pregătesc angajații din sectorul HORECA, Jean-Philippe Bichaud, expert internațional în domeniul tehnic profesional remarcând că, în țara sa, gastronomia este al patrulea domeniu de activitate, ca număr de angajați.

6910ebf5-081c-461a-a0ae-f02a63c60185

Cele cinci restaurante din România cuprinse în selecta manifestare "Gout de France" sunt: Barbizon Steak House din București (chef: Ștefan Popescu), Gargantua d'Oro din București (chef: Cesar Alonso Velasquez Baez), Le Bistrot Francais din București (chef: Sorin Miftode), Naan Food & Drink Studio din București (chefs: Marian Piersinaru și Gabriel Ilie) și Sabres din Timișoara (chefs: Daian Popescu și Iuliu Ciornei).

Reprezentanții restaurantelor autohtone au afirmat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că meniurile pregătite special pentru 21 martie, când are loc "Gout de France", cuprind în mare parte produse de lux românești, printre care: carne de vită din rasa Limousin, crescută în România, dar și trufe din Transilvania.

Sevrine Jacobs, atașat agricol al Ambasadei Franței la București, a amintit că "Gout de France" — eveniment care reunește restaurante din lumea întreagă care, pe 21 martie, dedică un meniu special gastronomiei franceze — este la cea de-a treia ediție.

"Aș vrea să precizez că ediția 2017 a 'Gout de France' pune accentul pe formarea profesională în sectorul HORECA și al turismului", a afirmat reprezentanta misiunii diplomatice.

Cristiana Andrei, General Manager "Adi Hădean Projects", a vorbit despre modul în care erau recent percepute în România meseriile din domeniul HORECA.

"Acum ceva ani, dacă întrebați mulți părinți 'Cine sunt copiii de la școlile de bucătari?' ați fi primit răspunsuri de genul 'Sunt cei care nu prea sunt prieteni cu învățătura' sau 'Cei care nu au luat examenul de Bac sau nu vor să îl dea'. Cumva, meseria de bucătar nu avea o reputație prea bună la noi", a spus ea, conturând astfel contextul în care chef Adi Hădean a creat școala de bucătari de la Cluj-Napoca.

Jean-Philippe Bichaud a vorbit despre poziția pe care meseriile legate de arta gastronomiei o ocupă pe piața muncii, în țara sa. "În Franța, sectorul HORECA este a patrulea ca număr de angajați, cu peste 900.000 de persoane angrenate anual în acest sistem", a spus el.

De asemenea, el a spus că, în prezent, există o cooperare între școlile profesionale franceze și cele române.

Manifestarea "Gout de France/Good France" este organizată la inițiativa celebrului chef Alain Ducasse și a Ministerului francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale.

A treia ediție a evenimentului, devenit o tradiție în fiecare primăvară, va reuni peste 2.000 de restaurante din 150 de țări. "Gout de France/Good France" își dorește să pună în valoare stilul de viață francez, produsele specifice anumitor zone și să valorifice Franța ca destinație turistică.

Evenimentul va pune în valoare destinațiile din Franța, valorizând teritoriile urbane sau rurale, litoralurile sau zonele montane, cu accent pe patrimoniul cultural, artistic, activitățile sportive sau îngrijirea personală.

Dincolo de participarea restaurantelor, misiunile diplomatice franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reședințele ambasadorilor.

AGERPRES/(A, AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe