COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 13 mar/Agerpres/ - Pasiunea pentru prăjiturile de casă a făcut-o să dea roba de judecător pe şorţul de bucătărie. Florenţa Mihăilă a absolvit Facultatea de Drept, dar nu a mai urmat o carieră în magistratură.

La doar 26 de ani, ajutată şi de prieten, Florenţa şi-a deschis propria cofetărie, în Dorobanţi. Pentru ca produsele să aibă gustul autentic al prăjiturilor de casă, tânăra a folosit încă de la început materie primă doar de la producători locali. A investit în primă fază 15.000 de euro, iar iniţial a avut doar un mixer şi un cuptor. Tânăra a fost timp de 3 ani şi patron şi cofetar şi vânzător. Florenţa recunoaşte că a ars multe creme şi blaturi, pentru că se împărţea între clienţi şi bucătărie.

Pentru a evita asta, începuse să facă prăjiturile seara, după ce închidea cofetăria. Gătea până la 5 dimineaţa, iar după doar o oră de odihnă, deja deschidea din nou clienţilor.

Florenţa a avut parte şi de întâmplări neplăcute. În timp ce pregătea prăjiturile a fost călcată de hoţi, care i-au furat câteva checuri pe care le avea expuse pentru vânzare.

Indiferent de greutăţi, tânăra a muncit pentru a-şi mai deschide încă o cofetărie. Din profit şi-a cumpărat treptat vitrinele, şi-a făcut şi o linie de credit, iar anul trecut, după cinci ani de când începuse afacerea, şi-a împlinit visul: a găsit un nou spaţiu, pe care l-a amenajat în timp ce era gravidă. După ce a născut, a revenit imediat la treabă, iar fetiţa a stat lângă ea, în cofetărie. Acum, pentru a fi cât mai eficientă, se deplasează cu bicicleta între cele două cofetării şi casă.

Florenţa spune că sunt sacrificii mult mai mari când eşti patron decât ca angajat, pentru că foarte rar ai concediu. Deşi nu a prea a avut zile libere, tânăra spune că nu regretă nimic şi ar lua-o oricând de la capăt.

Chiar dacă are angajaţi, Florenţa este şi acum aproape zilnic în cofetărie, chiar şi duminica. şi asta pentru că mulţumirile primite de la clienţi îi fac fiecare zi mai frumoasă. Ea îşi vede afacerea ca pe copilul său mai mare.

Un nou episod din Campania AGERPRES "Tânăr de România" poate fi vizionat pe pagina de Facebook - https://goo.gl/6bnQxy, precum şi pe canalul YouTube - https://goo.gl/tlXspC .

AGERPRES/(AS / autor: Alberta Forgiarini, editor: Marilena Gheorghiţă, imagine: Alfred Schupler, grafician: Ioana Matei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.