COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 16-01-2018 ora 22 Intre 22:00 si 23:30 se va semnala Local precipitații mixte care favorizează depunerea de polei in Județul Ialomiţa, Județul Prahova, Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 16-01-2018 ora 21 Intre 21:45 si 23:30 se va semnala Precipitații mixte care favorizează depunerea de polei in Mun. Bucureşti;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 17 feb /Agerpres/ - Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va achita vineri prima tranşă din plăţile compensatorii cuvenite foştilor angajaţi care au fost disponibilizaţi anul trecut de la exploatările miniere şi termocentralele care fac parte din această entitate economică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Michael Melczer.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, angajaţii CEH vor primi tichetele de masă pentru luna noiembrie, urmând ca luni, 20 februarie, salariaţii complexului să primească tichetele de masă cuvenite pentru luna decembrie 2016.

Pentru asigurarea primei tranşe din plăţile compensatorii şi a tichetelor de masă pe lunile noiembrie şi decembrie a fost necesară o sumă de peste 3,8 milioane lei. Din total, valoarea plăţilor compensatorii se ridică la 2,2 milioane lei, iar diferenţa sunt tichetele de masă.

"Efortul financiar este consistent. Au fost îndeplinite condiţiile pentru a putea face plăţile şi nu am pregetat să trecem la acest lucru. Angajaţii noştri sunt the most valuable asset - cel mai valoros activ, cea mai valoroasă resursă a companiei", a spus Melczer.

Sindicatul "Muntele", reprezentativ la nivelul CEH, a apreciat decizia administraţiei, în condiţiile în care tichetele de masă erau întârziate cu două luni de zile.

"Tichetele de masă erau întârziate şi ne bucurăm că administraţia companiei a luat decizia să aloce sumele necesare pentru acordarea acestui drept al angajaţilor", a afirmat preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean.

Un număr de 840 de angajaţi ai CEH au fost concediaţi colectiv în luna octombrie 2016, ca urmare a programului de disponibilizări aplicat de companie pentru finalul anului trecut. Cele mai multe reduceri de personal au fost efectuate la termocentrala Mintia, unde au fost desfiinţate 452 de posturi, în timp ce de la minele de cărbune din Valea Jiului au fost disponibilizaţi aproape 230 de angajaţi. Diferenţa o reprezintă posturi reduse la termocentrala Paroşeni şi în compartimentele de infrastructură ale CEH.

Disponibilizaţii au dreptul la salarii compensatorii, ajutor de şomaj şi venituri de completare.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi între unu şi şase salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă. Plata primului salariu compensatoriu ar fi trebuit să se facă în luna decembrie 2016.

Cu datorii care depăşesc 1,28 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvenţă apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii. Tribunalul Hunedoara a respins cererea CEH, dar pe rolul instanţei se mai află un alt dosar de solicitare a insolvenţei depus de 14 firme creditoare ale complexului, cu termen de judecată 8 martie 2017.

În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajaţi, la termocentralele Mintia şi Paroşeni, dar şi la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.