COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite COD GALBEN: 22-01-2018 Intre 06:15 si 09:00 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m in Județul Gorj, Județul Mehedinți;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bacău, 14 feb /Agerpres/ - Primarul municipiul Bacău, Cosmin Necula, a declarat, pentru AGERPRES, că titlul de Capitală a Tineretului în România pe care Bacăul îl va deţine în perioada mai 2017 - mai 2018, în care vor avea loc mai multe manifestări culturale, sociale, sportive, este o şansă oferită tinerilor să facă istorie pentru municipiu.

Edilul a adăugat că administraţia locală a luat în serios acest proiect, încă de la momentul depunerii candidaturii, şi punctul forte al municipiului Bacău l-a constituit relaţia dezvoltată cu organizaţiile locale de tineret care s-au ocupat de elaborarea dosarului de candidatură.

Am avut şi avem o relaţie corectă cu aceste organizaţii, o relaţie construită în mod transparent, cu obiective şi deziderate clare. Nu putem discuta despre titlul de Capitală a Tineretului din România fără a aminti de contribuţia avută în economia acestei candidaturi de organizaţii şi/sau asociaţii precum Surf the Earth, Ingenious Drama, Liga Studenţilor din Universitatea Vasile Alecsandri, Asociaţia Elevilor, Romanian Youth Movement for Democracy sau Asociaţia Be Great, între altele. Titlul de Capitală a Tineretului vine să confirme că munca în echipă conduce întotdeauna la rezultatele dorite. Cu un partener corect şi substanţial ca municipiul Bacău, demersul asociaţiilor amintite a înregistrat succesul aşteptat. Meritul le revine, însă, într-o măsură importantă, a declarat primarul Cosmin Necula.

În ceea ce priveşte pregătirea evenimentelor care vor avea loc în perioada mai 2017-mai 2018, edilul a precizat că acum se conturează bugetul alocat de municipiu programului "Capitală a Tineretului în România".

De asemenea, asociaţiile de tineret din municipiul Bacău au centralizate, până acum, aproximativ 50 de proiecte şi iniţiative.

Municipiul Bacău şi-a asumat, prin dosarul de candidatură, să pună la bătaie un buget de cel puţin 2 milioane lei pentru domeniul Tineret, iar ca primar al Bacăului vă spun că ne vom ţine de cuvânt fără doar şi poate. E foarte important atât pentru municipiul Bacău, cât şi pentru regiunea din care facem parte, Moldova, ca ceea ce am promis să şi facem. Vizăm, de asemenea, acordarea de finanţări nerambursabile pe Legea 350/2005 pentru proiectele ce vor fi apreciate drept eligibile. Bacăul va câştiga, indiscutabil, în prestigiu, va fi polul culturii, sportului şi tineretului pe parcursul acestui an. Eu cred că avem mult de câştigat din acest statut, tocmai de aceea ne dorim un calendar de evenimente consistent, a menţionat primarul municipiului Bacău.

Cosmin Necula a subliniat parteneriatul cu reprezentanţii Consiliului Tineretului din România, dar a salutat şi susţinerea Ministerului Tineretului.

Cred cu tărie în virtuţile parteneriatelor şi colaborărilor locale şi, din acest punct de vedere, cred că municipiul Bacău va coopera exemplar cu asociaţiile de tineret din oraş. Este şansa noastră să facem istorie în România şi nu putem rata o astfel de oportunitate. Trebuie să demonstrăm că şi în acest colţ de ţară, în această regiune, există iniţiative civice, se manifestă un spirit de acţiune, de întreprindere. (...) Nu vreau să cădem în clişee, dar opinia mea este că nu putem dezvolta armonios o comunitate uitând de tinerii ei, de generaţia care vine din urmă. Cu atât mai mult cu cât observăm că în multe oraşe din Moldova depopularea şi factorul emigraţie au contribuit din plin la criza demografică în care se zbate regiunea. Într-un anumit sens, titlul de Capitală a Tineretului în România e un bun pretext pentru a restarta întreaga noastră regiune, nu doar Bacăul, a subliniat primarul Cosmin Necula.

Edilul a mai spus că beneficiile desemnării municipiului Bacău drept Capitală a Tineretului în România sunt multiple, chiar şi după încheierea evenimentelor.

Beneficiile pot veni sub multiple planuri: de la impulsionarea turismului, prin creşterea numărului de cazări pe parcursul anului, până la impunerea unor evenimente de anvergură care să rămână şi după predarea ştafetei către următoarea Capitală a Tineretului. Avem, pe de altă parte, o serie de obiective concrete asumate prin dosarul de candidatură: crearea unui Centru de tineret în Municipiul Bacău, precum şi înfiinţarea unei Fundaţii - Bacăul Educaţional, cu menirea de a atrage fonduri publice/private pentru susţinerea educaţiei copiilor şi tinerilor defavorizaţi. Repet, Bacăul este unul din oraşele care se confruntă cu o depopulare accentuată şi vă mărturisesc că avem nevoie de tineri pentru a construi - împreună - viitorul Bacăului. E, dacă vreţi, un pariu pe care administraţia mea şi-l asumă deschis, a mai spus Cosmil Necula.

Primarul băcăuan a ţinut să transmită şi un mesaj tuturor tinerilor din oraş, dar şi din România să creadă în viitorul şi destinul ţării.

Tinerii sunt o voce care îşi va face tot mai simţită prezenţa în peisajul public şi de care trebuie să ţinem seama. Omenirea, societatea românească, precum şi comunitatea băcăuană sunt într-o continuă prefacere, evoluţie şi convingerea mea este că doar conlucrând putem atinge obiectivele propuse. Cred în principiile transparenţei şi deschiderii şi apreciez că ele sunt ingrediente esenţiale pentru o administraţie care se vrea a fi una de succes, a declarat Cosmin Necula.

Municipiul Bacău este viitoarea Capitală a Tineretului din România în perioada 2 mai 2017- 1 mai 2018, desemnarea având loc într-un eveniment găzduit în luna noiembrie 2016 de Timişoara, ultima capitală a tineretului.

Câştigătorul a primit şi un premiu de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din România, Federaţia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT şi Banca Comercială Română.

Contracandidata Bacăului a fost Constanţa, ambele oraşe îndeplinind criteriile de înscriere în concurs şi fiind declarate candidaturi eligibile.

La ediţia 2016 a Galei Tineretului din România, desfăşurată sub mottoul Tinerii. Acum!, au fost înscrise în cadrul competiţiei 124 de proiecte implementate în perioada 2015-2016, în cadrul cărora au fost implicaţi 80.647 de tineri sprijiniţi de peste 2.100 de lucrători de tineret. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.