COD GALBEN: 26-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 10 – 27 aprilie, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 4 feb /Agerpres/ - Bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor, de la statuie până în Piaţa Victoriei, au fost închise sâmbătă, după ce aproximativ 5.000 de părinţi şi copii au venit în faţa Guvernului, potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere.

Sursa citată a menţionat că, pentru fluidizarea traficului, se mai dă drumul circulaţiei, ocazional, până pe str. Arh. Ion Mincu.

Mitingul a început la ora 11,00 şi în piaţă au venit în special persoane însoţite de copii, care nu au avut cum să participe la protestele din timpul săptămânii.

Ei spun că îşi doresc "un altfel de viitor" pentru copiii lor, ca aceştia să nu fie nevoiţi să părăsească ţara.

Pe pancartele purtate atât de părinţi, cât şi de copii se pot citi texte precum "Nu vrem o ţară plină de hoţi", "Lupii la oi", "Cât sunt eu de mititel, nu mă fraieriţi defel", "România, te iubesc - am venit să te salvez", "Dragnea: 4 la purtare. Altă întrebare", "Nu ne tăiaţi aripile".

Copiii se fotografiază cu jandarmii, desenează şi scriu pe asfalt, agită steguleţe tricolore şi manifestă zgomotos cu vuvuzele, fluiere, trompete.

Manifestaţia decurge în mod paşnic, zona fiind supravegheată de forţele de ordine.

Apelul în vederea participării la acţiunea de protest a fost lansat pe Facebook. Astfel, părinţii cu copii au fost invitaţi să fie prezenţi, sâmbătă, de la ora 13,00, în Piaţa Victoriei, pentru a participa la evenimentul "Educaţie pentru democraţie - marşul copiilor".

Conform anunţului postat pe pagina de Facebook "Corupţia ucide", de la ora 16,00, protestatarii ar urma să pornească în marş către Parlament, realizând ulterior un lanţ uman în jurul clădirii.

Participanţii au fost îndemnaţi să nu afişeze un comportament agresiv faţă de jandarmi sau faţă de alţi demonstranţi; să nu încurajeze comportamentul violent al celorlalţi demonstranţi; să înregistreze cu ajutorul telefonului comportamentele abuzive sau violente ale unor demonstranţi sau ale forţelor de ordine; să nu strige sloganuri obscene; să părăsească temporar demonstraţia, pentru a se hidrata, încălzi sau odihni; să aducă la protest colegi, prieteni şi membri ai familiei; să discute cu ceilalţi participanţi la protest, pentru a socializa şi a face schimb de idei; să se lase în jos în momentul în care există persoane care vor să facă scandal, în aşa fel încât cei care au astfel de comportamente să devină vizibili. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.