Pâinea și Tortul Anului 2017, premiate în martie în cadrul expoziției GastroPan

 •  Social
447 afişări

Numeroși brutari și cofetari din toată țara vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini și a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziției GastroPan, găzduită în perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu.

595d4d45-f33a-41ab-a407-8467c69d865e

Înscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac până pe 10 februarie, precizează organizatorii, într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Dintre cele nouă categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2017 sunt cele mai atractive, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg.

"Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs fiind Exotic Cakes. Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar, după eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie din țară, cu condiția de a respecta rețeta originală și de a promova produsul sub denumirea de 'Tortul Anului 2017 — GastroPan'", informează comunicatul.

În cadrul competiției vor fi premiate cea mai bună pâine artizanală și industrială, concursurile GastroPan 2017 revenind cu două subcategorii la competiția pentru titlul 'Pâinea Anului 2017', în funcție de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) și cantitățile produse.

În cursa pentru premiul "Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România" se pot înscrie concurenți reprezentând fabrici industriale care produc pâinea respectivă într-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi, iar concurenții care se întrec pentru trofeul "Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România" pot fi mici producători care obțin zilnic, în proces artizanal, cel mult 100 kg din pâinea prezentată în concurs.

Potrivit organizatorilor, juriul va decide ținând cont de factori precum proprietățile organoleptice (formă, aspect, structura miezului și a cojii, aromă) sau caracterul inovator, câștigătorii urmând a beneficia de promovare mediatică în toată țara, brutăriile care dețin trofeele câștigând astfel notorietate, iar consumatorii dobândind acces la noi sortimente de pâine.

Expoziția GastroPan va prezenta cea mai diversificată gamă de produse, soluții și tehnologii existente pe piață: de la echipamente și tehnologiile cele mai moderne, materii prime și accesorii inovatoare, produse și servicii IT, soluții de igienizare, până la ambalaje și accesorii pentru decorarea torturilor, mai informează comunicatul.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe