Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 31 ian /Agerpres/ - Numeroşi brutari şi cofetari din toată ţara vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini şi a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziţiei GastroPan, găzduită în perioada 23-25 martie la Redal Expo din Sibiu.

Înscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac până pe 10 februarie, precizează organizatorii, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Dintre cele nouă categorii competiţionale, concursurile care desemnează Tortul şi Pâinea Anului 2017 sunt cele mai atractive, atât pentru concurenţi cât şi pentru publicul larg.

"Pentru câştigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurenţii vor fi provocaţi să dezvolte gusturi originale, creative şi delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs fiind Exotic Cakes. Cofetăria care îşi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar, după eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie din ţară, cu condiţia de a respecta reţeta originală şi de a promova produsul sub denumirea de Tortul Anului 2017 - GastroPan", informează comunicatul.

În cadrul competiţiei vor fi premiate cea mai bună pâine artizanală şi industrială, concursurile GastroPan 2017 revenind cu două subcategorii la competiţia pentru titlul Pâinea Anului 2017, în funcţie de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) şi cantităţile produse.

În cursa pentru premiul "Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România" se pot înscrie concurenţi reprezentând fabrici industriale care produc pâinea respectivă într-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi, iar concurenţii care se întrec pentru trofeul "Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România" pot fi mici producători care obţin zilnic, în proces artizanal, cel mult 100 kg din pâinea prezentată în concurs.

Potrivit organizatorilor, juriul va decide ţinând cont de factori precum proprietăţile organoleptice (formă, aspect, structura miezului şi a cojii, aromă) sau caracterul inovator, câştigătorii urmând a beneficia de promovare mediatică în toată ţara, brutăriile care deţin trofeele câştigând astfel notorietate, iar consumatorii dobândind acces la noi sortimente de pâine.

Expoziţia GastroPan va prezenta cea mai diversificată gamă de produse, soluţii şi tehnologii existente pe piaţă: de la echipamente şi tehnologiile cele mai moderne, materii prime şi accesorii inovatoare, produse şi servicii IT, soluţii de igienizare, până la ambalaje şi accesorii pentru decorarea torturilor, mai informează comunicatul. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.