LIVE UPDATE | IGPR: La ora 22,00, circulația rutieră mai este închisă pe autostrăzile A2 și A4 și două tronsoane ale DN3

 •  Social
9155 afişări

Circulația rutieră mai este închisă miercuri seară, la ora 22,00, pe autostrăzile A2 (București - Constanța) și A4 (Ovidiu-Agigea), precum și DN3, pe tronsoanele Cobadin-Ostrov (în județul Constanța) și Călărași-Lehliu Gară (în județul Călărași), potrivit IGPR. De asemenea, sursa citată mai precizează că, urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, circulația rutieră mai era închisă miercuri seara și pe 74 de drumuri județene. În județele aflate sub cod galben, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a acționat cu 7.019 lucrători cu 2.410 mijloace. Pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu, potrivit CNAIR. Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise.

1b1cd75a-0bc1-458b-ab39-ef9b7e177696

* Cod galben de ninsori și viscol, în 11 județe, până la ora 23:00; de la 4:00, informare de vânt și polei, în toată țara

* UPDATE ORA 22:46 Brăila: Zece sectoare de drumuri județene rămân închise

Zece sectoare de drumuri județene din Brăila mai sunt închise miercuri seara, în jurul orei 22,00, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Sunt închise DJ 202A Gulianca — Salcia Tudor — Ariciu; DJ 203A Plășoiu — Vișani — Drogu — Galbenu; DJ 203J Jirlau — limita cu județul Buzău; DJ 203P Cireșu — Vultureni; DJ 203R Ulmu — Cireșu — Batogu — Ionești; DJ 203S Surdila Găiseanca — Făurei; DJ 203T Jirlau — Vișani; DJ 211A Viziru — Cuza Vodă; DJ 212B DJ 212A — Frecăței; DJ 255A Romanu — Șcortaru Vechi — Traian — Silistraru — Unirea — Gropeni.

Se circulă pe toate drumurile naționale și toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

* UPDATE ORA 22:29 CNAIR: Circulația rutieră a fost deschisă pe DN 24D între localitățile Bălăbănești și Vânători

Circulația rutieră a fost deschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 24D între localitățile Bălăbănești și Vânători, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.


* UPDATE ORA 22:18 IGPR: La ora 22,00, circulația rutieră mai este închisă pe autostrăzile A2 și A4 și două tronsoane ale DN3

Circulația rutieră mai este închisă miercuri seară, la ora 22,00, pe autostrăzile A2 (București — Constanța) și A4 (Ovidiu-Agigea), precum și DN3, pe tronsoanele Cobadin-Ostrov (în județul Constanța) și Călărași-Lehliu Gară (în județul Călărași), potrivit IGPR.

De asemenea, sursa citată mai precizează că, urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, circulația rutieră mai era închisă miercuri seara și pe 74 de drumuri județene.

* UPDATE ORA 22:06 CNAIR: Circulația rutieră a fost deschisă pe DN 38 între localitățile Agigea și Negru Vodă


* UPDATE ORA 20.13 CNAIR: Autostrăzile București — Constanța și Constanța — Ovidiu și 4 sectoare de drumuri naționale rămân închise

Autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Constanța — Ovidiu și patru sectoare de drumuri naționale sunt închise miercuri seară la ora 20:00 din cauza viscolului și a vizibilității zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Cele patru sectoare de drumuri naționale închise circulației sunt: DN 22 Brăila — Smârdan, DN 24D Bălăbănești — Vânători, DN 3 Ileana — Basarabi și DN 38 Agigea — Negru Vodă.

Potrivit companiei de drumuri, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

* UPDATE ORA 19.57 Infotrafic (ora 19,00): Autostrăzile A2, A4 și tronsoane de pe 10 drumuri naționale, închise

Autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea, precum și mai multe tronsoane de pe 10 drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Potrivit situației de la ora 19,00, mai sunt blocate următoarele drumuri:

*** în județul Constanța: DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Cabadin — Ostrov și DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria)

*** în județul Călărași: DN 3 tronsonul limita județului Călărași — Lehliu Gară; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița

*** în județul Ialomița: DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești

*** în județul Brăila: DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău; DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 2B tronsonul Brăila — Sendreni (E87)

*** în județul Galați: DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui

*** în județul Vrancea: DN 23A tronsonul Tătăranu — Ciorăști și DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști.

* UPDATE ORA 19.34 Timiș: Pe drumurile județene s-a intervenit preventiv și nu sunt probleme, afirmă vicepreședinta CJ, Roxana Iliescu

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Roxana Iliescu, a convocat, miercuri seara, o ședință de urgență cu reprezentanții societăților care asigură servicii de deszăpezire în județ și cu inspectorii responsabili de sectoare din județ, care verifică modul în care firmele respective își îndeplinesc sarcinile, cu acest prilej constantând că "s-a intervenit preventiv" și că "nu sunt probleme".

''Rapoartele lor au fost favorabile, au intervenit preventiv până la momentul acesta, foarte bine, nu au fost probleme delicate sunt pe teren și la ora actuală și sperăm să rămână situația la fel, să nu avem probleme. (...). Până acum nu am avut probleme în județ. (...). Eu am vrut să-i iau prin suprindere și am anunțat ședința cu doar o oră înainte'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Roxana Iliescu.

Potrivit acesteia, ședința de urgență a fost convocată ca urmare a prognozei meteo care anunță cod galben de polei în Timiș, de miercuri după amiaza până joi dimineața.

''Ne-au spus că au tot necesarul de materiale la dispoziție și că au luat în considerație și de previziunile din zilele următoare, când în județ s-ar putea să avem o problemă cu poleiul'', a mai afirmat Iliescu.

Județul Timiș este împărțit în șase zone, iar CJ are cinci societăți comerciale care prestează servicii de deszăpezire. Pentru prima dată în CJ Timiș, pentru fiecare zonă în parte există câte un inspector de zonă, care are atribuția de a verifica în ce măsură firmele respective respectă serviciile contractate.

''Contractele au fost încheiate de CJ Timiș cu aceste societăți pe patru ani, iar acest sezon este ultimul din prezentul parteneriat'', a conchis Roxana Iliescu.

* UPDATE ORA 19.30 Alte trei sectoare de drumuri naționale au fost redeschise

Circulația rutieră pe alte trei sectoare de drumuri naționale a fost deschisă miercuri seară la ora 18:00, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Este vorba despre DN 3, între localitățile Basarabi — Murfatlar (Constanța), DN 21A, între localitățile Bărăganul (Brăila) — Țăndărei (Ialomița) și DN 23A, între localitățile Gologanu — Tătăranu — Ciorăști.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

* UPDATE ORA 19.02 MAI (ora 17,00): 3.760 intervenții medicale efectuate în toată țara de ambulanță și SMURD

Un număr de 3.760 de intervenții medicale au fost efectuate la nivel național de către serviciile de ambulanță (3.325) și SMURD (435), dintre care 69 pentru gravide și 101 pentru persoane dializate, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

"În ultimele ore, forțele MAI au acționat pentru deblocarea a 45 de persoane aflate în 26 de autovehicule în Ialomița, Călărași și Constanța. Totodată, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarnă și șapte amenzi în valoare de 18.375 de lei administratorilor de drumuri", precizează sursa citată.

S-au executat patru misiuni medicale cu elicopterele SMURD. De asemenea, un aparat de zbor aparținând Inspectoratului General de Aviație a efectuat un zbor de recunoaștere pentru evaluarea situației în județul Constanța.

La ora 17,00, conform comunicatului, traficul rutier era închis pe autostrăzile A2 și A4, iar pe autostrada A3 București — Ploiești traficul rutier a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule, însă se circulă controlat, sub coordonarea polițiștilor rutieri.

Traficul este în continuare închis pe căile rutiere din opt județe (Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Iași, Tulcea, Vrancea și Galați), precum și pe tronsoane din 15 drumuri naționale și 90 de drumuri județene.

În ceea ce privește trenurile, se înregistrează cinci linii de cale ferată cu restricție, 21 de garnituri de tren cu întârzieri semnificative (peste 60 de minute) și 151 garnituri de tren anulate.

Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise, informează MAI.

Fluvial, sunt închise șapte căi navigabile: braț Borcea (între km 7 — 16), braț Măcin (km 10, 28, 34, 39 — 15, 32, 36, 80), brațele Chilia, Sf. Gheorghe, canal Caraorman, canal Poarta Albă — Midia — Năvodari (Canalul Dunăre — Marea Neagră), fluviul Dunărea (între km fv 1.075-175, respectiv 150-160).

La punctele de trecere a frontierei Calafat și Vama Veche se circulă cu restricție pentru autovehicule cu masa mai mare de 12,5 tone, iar circulația prin PTF fluviale de la Dunăre este închisă din cauza gheții formate.

De asemenea, în 12 localități din patru județe (Argeș, Bacău, Călărași și Constanța), 45 echipe de intervenție acționează pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectați 5.199 de consumatori.

"În ultimele ore au fost remediate avariile la rețeaua de alimentare cu energie electrică ce afectau 3.145 de utilizatori din județele Argeș, Brăila, Ialomița, Tulcea și municipiul București. Nu sunt semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu gaze", se mai arată în comunicat.

În județele aflate sub cod galben, MAI acționează cu 7.019 lucrători cu 2.410 mijloace.

CNAIR acționează cu 858 de utilaje, 2.565 de tone de material antiderapant și 1,68 tone clorură de calciu.

* UPDATE ORA 18.52 CNAB: Trafic aerian în condiții de iarnă pe aeroporturile Capitalei

* UPDATE ORA 18.40 Tulcea: Circulație în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județ

Pe toate drumurile naționale din județul Tulcea se circulă, miercuri după-amiază, în condiții de iarnă, iar un singur tronson de drum județean a rămas închis, după ce în cursul dimineții nicio persoană din municipiu nu putea ajunge cu mijloace auto în județele vecine.

'Pe toate drumurile naționale din județul Tulcea se circulă în condiții de iarnă în momentul de față. Pe unele segmente, se execută lucrări de lărgire a carosabilului pentru siguranța traficului auto', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu.

Traficul auto s-a reluat în condițiile de iarnă și pe majoritatea drumurilor județene, singurul tronson de drum județean care mai este blocat în prezent fiind Traianu-Făgărașu.

'Cred că vom redeschide acest segment de drum județean după ora 22.00. Pe drumurile județene se lucrează în mai multe zone pentru lărgirea carosabilului', a precizat Vasile Strat, administratorul public al Consiliului Județean.

Traficul auto a fost închis în noaptea de marți spre miercuri pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene, miercuri dimineața legăturile județului cu Galați, Constanța și Brăila fiind întrerupte, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic.

Circulația navelor fluviale și maritime pe Dunărea maritimă se desfășoară în condiții de iarnă, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) din Galați, sectorul Baziaș-Brăila de pe Dunărea fluvială fiind închis din cauza unui pod de gheață.

Remorcherele AFDJ intervin în diferite zone de pe Dunărea maritimă pentru a fluidiza sloiurile, astfel încât pe fluviu să nu se formeze poduri de gheață sau zăpoare care să împiedice transportul călătorilor și al alimentelor de bază din municipiul Tulcea în localitățile izolate din Delta Dunării.

În primele zile ale acestei săptămâni, transportul în Deltă a fost asigurat de remorcherul 'Mamaia 2' al AFDJ. Nava cu clasă maritimă costieră a transferat miercuri peste 20 de tone de alimente în localități izolate de pe malul Dunării. Un nou transport de mărfuri și călători ar putea avea loc la sfârșitul săptămânii, potrivit conducerii AFDJ.

În contextul în care puține nave de pe Dunăre au clasă de gheață, iar majoritatea proprietarilor nu-și asumă răspunderea pentru eventualele probleme în cazul unor evenimente pe fluviu cauzate de sloiuri, transportul călătorilor între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu a fost asigurat în primele zile ale săptămânii de remorchere ale AFDJ și de un remorcher fluvial al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Legătura navală dintre cele două localități asigură și rezolvarea într-un timp optim a cazurilor medicale din localitățile situate pe malul românesc al brațului Chilia al Dunării, pacienții fiind preluați de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă.

Potrivit AFDJ Galați, miercuri, la ora 16.00, la ceatal Ismail, pe brațul Tulcea curgeau sloiuri care acopereau Dunărea în proporție de 30%. La Tulcea, sloiurile acopereau 20% din suprafața Dunării, iar pe brațul Sulina curgeau sloiuri care acopereau fluviul până la 90% din suprafață. Brațele Chilia și Sfântu Gheorghe ale Dunării sunt blocate de gheață. La Gorgova și Crișan, potrivit AFDJ, Dunărea era blocată de gheață.

* UPDATE ORA 18.34 Circulația rutieră între Afumați-Râmnicu Sărat și Constanța-Ovidiu a fost reluată miercuri seara

Circulația rutieră între localitățile Afumați — Râmnicu Sărat și Constanța-Ovidiu a fost reluată miercuri seara, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Șoferii pot circula, astfel, pe DN 2, km 17+000 — 143+000, între localitățile Afumați — Râmnicu Sărat, cu toate categoriile de autovehicule.

De asemenea, a fost deschisă circulația rutieră pe DN3C, km 2+300 — km 11+300, între localitățile Constanța și Ovidiu.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

* UPDATE ORA 18.26 Numărul treburilor anulate miercuri a urcat la 153; nu sunt trenuri blocate pe rețeaua feroviară

* UPDATE ORA 17.47 Sibiu: Un zbor anulat și alte două au avut întârzieri de cinci ore

* UPDATE ORA 17.30 Circulația rutieră pe șase sectoare de drumuri naționale a fost deschisă miercuri după-amiază

Circulația rutieră pe șase sectoare de drumuri naționale a fost deschisă miercuri după-amiază, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, circulația este permisă pentru toate categoriile de autovehiculele pe DN 5 Adunații Copăceni — Giurgiu, DN 28A între localitățile Târgu Frumos — Pașcani, DN 23 între localitățile Nănești — limita județului Brăila, DN 31 între localitățile Chiselet — Oltenița (județul Călărași), DN 2N între localitățile Bogza — Caiata — Dumbrăveni (județul Vrancea) și DN 24, între localitățile Poieni — Iași.

De asemenea, pe DN 2C, între localitățile Costești-Pogoanele-Padina, circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule a fost deschisă numai pentru traficul local din județul Buzău.

"Menționăm că se circulă în condiții de iarnă și este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite", precizează CNAIR.

* UPDATE ORA 17.18 CNAIR: Circulația rutieră pe DN 2 Urziceni — Șindrilița, închisă; între Brăila și Bărăganul se circulă cu restricții

Circulația rutieră pe DN 2 Urziceni — Șindrilița a fost închisă, iar cea între Brăila — Bărăganul a fost restricționată, informează miercuri după-amiază Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe DN 21, km 1+000 — km 58+000, între localitățile Brăila — Bărăganul, CNAIR a instituit restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

* UPDATE ORA 17.13 Pe toate drumurile din județul Mureș se circulă în condiții de iarnă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, Andreea Pop, a declarat pentru AGERPRES că în urma ninsorilor de miercuri pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, însă nu au fost semnalate evenimente deosebite.

Potrivit Andreei Pop, se circulă cu dificultate pe Drumul European 60, pe Dealul Ludușului, unde există o porțiune de drum în pantă, cu multe curbe, și că pe parcursul zilei de miercuri s-a semnalat un singur blocaj în trafic pentru scurt timp, în urma derapării unui TIR.

'Pe E 60 în zona Luduș se circulă în condiții de iarnă, însă drumul nu e blocat. Am avut un blocaj în trafic pe DN 13 E 60, în apropiere de Bălăușeri, unde un TIR a derapat, însă a fost remorcat, iar circulația a fost reluată foarte repede. Nu ni s-au semnalat drumuri blocate, iar în cazul în care se va semnala, se va interveni, dar până acum probleme deosebite nu s-au semnalat', a arătat Andreea Pop.

Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în urma cantităților mari de zăpadă au existat probleme în trafic pe unele porțiuni din DJ 135 Livezeni-Gălești și DJ 151D Gălești-Acățari, însă utilajele de deszăpezire intervin.

Ovidiu Dancu a precizat că CJ Mureș are încheiate contracte pentru lucrările de deszăpezire care acoperă toate cele 7 zone ale județului, în total aproape 800 de kilometric, că au fost cuprinse în planul operativ de acțiune 83 mașini și utilaje pentru deszăpezire și că 78 de utilaje de deszăpezire sunt monitorizate prin GPS.

Consilierul primarului din Târgu Mureș, Claudiu Maior, a anunțat miercuri că municipalitatea a început acțiunea de deszăpezire a domeniului public încă de la orele dimineții, având la dispoziție 11 mașini cu 70 de tone de material antiderapant.

'Pentru a veni în întâmpinarea șoferilor nevoiți să circule pe drumurile în pantă, au fost lăsate la îndemână, pe marginea străzii, lăzi cu materiale antiderapante. 42 de astfel de lăzi sunt împărțite pe raza municipiului Târgu Mureș. În cazul în care ninsoarea se oprește, mașinile de deszăpezire vor intra și pe străduțele lăturalnice ale orașului', a precizat Claudiu Maior.

* UPDATE ORA 16.42 Bistrița-Năsăud: Circulație în condiții de iarnă în județ

Traficul rutier se desfășoară, miercuri după-masă, în condiții de iarnă în județul Bistrița-Năsăud, după ce a început să ningă în majoritatea regiunilor, în special în zona de câmpie și în cea de munte.

Potrivit șefului Secției de Drumuri Naționale Bistrița, Alexandru Slavita, pe cei 300 kilometri din DN 17, DN 17C, DN 17D și DN 15A se lucrează cu 41 de utilaje de deszăpezire. Se intervine cu material antideparant inclusiv în Pasul Tihuța, care face legătura cu Moldova, unde la această oră ninge abundent.

Pe drumurile județene, care măsoară în total circa 700 kilometri, firma care a câștigat licitația de deszăpezire intervine cu 10 utilaje cu solniță, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul acestei societăți, Lucian Cherecheș.

În ceea ce privește stocurile de material antiderapant, acestea sunt de 2.000 de tone în cazul firmei care intervine pe drumurile județene, în timp ce pentru drumurile naționale există un stoc de bază de 700 tone, care este alimentat zilnic cu câte 200 tone de sare.

* UPDATE ORA 16.19 CNAB: 11 zboruri au fost anulate; pasagerii, îmbarcați tot miercuri pe următoarele curse către destinații

* UPDATE ORA 16.18 CNAIR: 24 sectoare de drumuri naționale și două autostrăzi sunt închise; traficul pe autostrada București — Ploiești a fost reluat

Circulația rutieră pe Autostrada A3, București — Ploiești, a fost reluată, însă 24 de sectoare de drumuri naționale și două autostrăzi sunt în continuare închise, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit companiei, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol puternic și vizibilitate 0), sunt închise circulației autostrăzile A2 București — Constanța (km 12+000 — km 211+000) și A4 Constanța — Ovidiu (km 0+000 — km 21+700) și 24 de sectoare de drumuri naționale. De asemenea, se circulă cu restricții pe 6 sectoare de drumuri naționale.

Drumuri închise circulației sunt: DN 21 Drajna — Călărași, DN 21 Slobozia — Brăila, DN 21A Bărăganu — Țăndărei, DN 22 Baia — Mihai Viteazu, DN 22 Râmnicu Sărat — Garvan, DN 22A Cataloi — Hârșova, DN 22C Cernavodă — Constanța, DN 22D Măcin—Horia, DN 22E Garvân — I.C. Brătianu, DN 22F Izvoarele — Nalbant, DN 23 Măicănești — Brăila, DN 23A Gologanu — Ciorăști, DN 23B Măicănești — Codrești, DN 24 D Bălăbănești — Vânători, DN 2A, Urziceni — Constanța, DN 2B Vizireni — Șendreni, DN 2C Costești — Padina, DN 2N Bogza — Dumbrăveni, DN 3 București — Murfatlar, DN 31 Cuza Vodă — Oltenița, DN 38 Agigea — Negru Vodă, DN 3A Lehliu Gară — Fetești, DN 3B Călărași — Gura Ialomiței și DN 3C Constanța — Ovidiu.

Drumurile restricționate pentru autovehiculele de peste 7,5 tone sunt DN 24 Poieni — Iași și DN 28A Târgu Frumos — Moșca iar pentru autovehiculele cu MTMA mai mică de 7,5 tone sunt restricții pe DN 4 București — Oltenița, DN 41 Oltenița — Daia și DN 5, Adunații Copăceni — Giurgiu.

Circulație pe DN 2C Costești — Padina este restricționată pentru autovehiculele cu MTMA mai mică de 3,5 tone.

* UPDATE ORA 15.54 CFR: 4 trenuri de călători înregistrau întârzieri mai mari de 100 de minute, la 14:42, la intrarea în Capitală

* UPDATE ORA 15.50 CFR Călători: 148 de trenuri anulate, miercuri după-amiază

* UPDATE ORA 15.44 Brăila: Patru drumuri naționale au fost redeschise traficului rutier

Patru dintre cele șase drumuri naționale din județul Brăila, închise în cursul nopții trecute din cauza viscolului puternic, au fost miercuri redeschise traficului rutier, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Au fost redeschise DN 21 Brăila — Bărăganul, cu restricții pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone, DN 23 Brăila — limita cu județul Vrancea, cu mențiunea că pe teritoriul județului Vrancea nu se circulă, DN 22B dig Brăila — Galați și DN 2B Brăila — Buzău.

Potrivit sursei citate, rămân închise DN 21A Bărăganul — limita cu județul Ialomița și DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea.

Alte sectoare de drumuri județene, pe care dimineață se circula pe un singur sens, au fost curățate și se se circulă pe ambele sensuri. Acestea sunt: DJ 221 Cazasu — Mărtăcești — Romanu; DJ 203B Latinu — Gurguieți — Sihleanu — Scorțaru Nou — Gemenele; DJ 212 Brăila — Chiscani — Tichilești — Gropeni — Tufești; DJ 203 Făurei — Jirlău; Făurei — Ulmu; Zăvoaia — Însurăței; DJ 211 Zăvoaia — Bordei Verde; Dudești — Tătaru; Tătaru — Roșiori; DJ 211B Tătaru — Bărăganul.

Județul Brăila se află sub avertizare de cod galben până miercuri la ora 23,00, cu intensificări ale vântului până la 50 — 60km/h și vizibilitate redusă din cauza zăpezii troienite.

* UPDATE ORA 14.53 CNAIR: Circulația rutieră pe DN1D, între Albești Paleologu și Ciorani, a fost reluată de la ora 13:00

Circulația rutieră pe DN 1D, între localitățile Albești Paleologu — Ciorani, limita județului Ialomița, a fost redeschisă, începând cu ora 13:00, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR reamintește conducătorilor auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, de pe site-ul companiei www.cnadnr.ro sau de pe paginile de Facebook și Twitter.

* UPDATE ORA 14.40 Vaslui: Dumuri județene și comunale, închise sau blocate din cauza zăpezii

Reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui au anunțat că în județ este închis DJ 284 Arsura — Ghermănești și drumurile comunale 52 Viișoara — Gara Roșiești și 4 din DJ 248 Sasova — Draxeni, pe linia comunei Dănești.

Potrivit unei informari transmise de Cancelaria Prefectului Vaslui, sunt blocate: DC 154 din DJ244 — Fedești, DC 54 A din DJ 244 — Jjigălia, DC154 A din DC 54 A Jigălia — Râșcani, DC154 A din DJ 244 — Rășcani.

Se lucrează cu utilaje de deszăpezire pe drumurile închise sau blocate.

* UPDATE ORA 14.36 CFR Călători: 131 de trenuri anulate; întârzieri de 60-100 de minute la sosirea și plecarea garniturilor din gări

* UPDATE ORA 14.30 Prahova: DN 1D, redeschis circulației până la limita cu Ialomița

Drumul național 1D, care face legătura între municipiul Ploiești și Urziceni, a fost redeschis circulației, miercuri după-amiază, până la limita cu județul Ialomița.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, DN 1D, care a fost închis traficului în cursul dimineții, pe tronsonul Albești Paleologu-limita cu județul Ialomița, din cauza vremii nefavorabile, a fost redat circulației.

Anterior închiderii, pe acest sector de drum a fost instituită o restricție de trafic pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

* UPDARE PRA 14.29 REPORTAJ Remorcherul 328 al MApN, în sprijinul tulcenilor din localitățile izolate ale Deltei Dunării

* UPDATE ORA 14.15 Giurgiu: Circulația la frontiera cu Bulgaria se desfășoară prin PTF Giurgiu-Ruse, Vama Veche-Durankulak și Calafat-Vidin

* UPDATE ORA 14.12 Ialomița: Circulația rutieră, reluată pe DN2 pentru toate categoriile de autovehicule; rămân închise 7 drumuri naționale

Circulația rutieră a fost redeschisă pe drumul național DN2, în județul Ialomița pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit Infotrafic.

Inițial, circulația rutieră era restricționată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Rămâne blocată circulația rutieră pe autostrada A2 București — Constanța, dar și pe drumurile naționale din județul Ialomița: DN 1D limita județul Prahova — Urziceni, DN 3A tronsonul limita cu județul Călărași — Fetești, DN 3B tronsonul limita cu județul Călărați — Gura Ialomiței, DN 21 tronsonul limita cu județul Brăila — limita cu județul Călărași, DN 21A tronsonul limita cu județul Brăila — Țăndărei, DN 2A tronsonul Malu — limita cu județul Constanța, DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Potrivit ISU Ialomița, nu există persoane înzăpezite în autovehicule pe raza județului.

Serviciul Județean de Ambulanță este sprijinit de ISU Ialomița și de drumari pentru a ajunge la cazurile aflate în localitățile în care accesul este îngreunat din cauza zăpezii.

* UPDATE ORA 14.05 Constanța: Traficul rutier transfrontalier este deschis doar prin Vama Veche

* UPDATE ORA 13.53 CNAIR: Trafic restricționat pe DN 24, între Poieni și Iași, începând cu ora 12:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că pe DN 24, km 188+000 — km 174+000, între localitățile Poieni — Iași, se instituie restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, restricțiile au fost puse în aplicare de la ora 12:00.

* UPDATE ORA 13.52 Brăila: Trei drumuri naționale au fost redeschise traficului rutier

Trei dintre cele șase drumuri naționale din județul Brăila, închise în cursul nopții trecute din cauza viscolului puternic, au fost miercuri redeschise traficului rutier, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, lt.col. Ștefan Stoian.

Au fost redeschise DN 21 Brăila — Bărăganul, cu restricții pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone, DN 23 Brăila — limita cu județul Vrancea, cu mențiunea că pe teritoriul județului Vrancea nu se circulă, și DN 22B dig Brăila — Galați.

Potrivit sursei citate, rămân închise DN 21A Bărăganul — limita cu județul Ialomița, DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea și DN 2B — limita cu județul Buzău, tronsonul Brăila — Șendreni (E87).

Județul Brăila se află sub avertizare de Cod Galben portocaliu până miercuri, la ora 23.00, cu ninsori viscolite și intensificări ale vântului până la 50-60km/h și vizibilitate redusă din cauza zăpezii troienite.

* UPDATE ORA 13.33 CNAIR: Circulația pe DN2, Mărăcineni-Râmnicu Sărat, a fost reluată; pe DN2 B Buzău-Vizireni se circulă cu restricții

Circulația rutieră pe DN 2, între localitățile Mărăcineni — Râmnicu Sărat, a fost deschisă pentru toate categoriile de autovehiculele, informează miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De asemenea, a fost deschisă circulația și pe DN 2B, Buzău—Vizireni, însă cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă admisă mai mică de 3,5 tone. Traficul este permis doar pentru circulația locală.

CNAIR menționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro — DISPECERAT — Situatia Drumurilor Nationale, dar și pagina de FB www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

* UPDATE ORA 13.27 Buzău: Trei drumuri naționale, redeschise traficului rutier

Trei dintre cele patru drumuri naționale din județul Buzău, închise în cursul nopții trecute din cauza viscolului puternic, au fost miercuri redeschise traficului rutier.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, Vasile Prahoveanu, circulația rutieră a fost reluată pe DN2 — E85 Buzău — Râmnicu Sărat și DN2B Buzău — limita cu județul Brăila, unde, însă, există restricții pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a fost redeschis și DN 2C Buzău — Slobozia, cu restricții pentru vehiculele de peste 3,5 tone. DN 22 Râmnicu Sărat — Băile rămâne în continuare închis.

Județul Buzău se află sub avertizare de Cod portocaliu până miercuri la ora 15.00, respectiv viscol puternic, intensificări ale vântului până la 70 — 80km/h și vizibilitate redusă sub 50 de metri din cauza zăpezii troienite, urmat până joi de Cod galben de ninsori și ger.

* UPDATE ORA 13.22 CNAIR: Circulația pe DN22B între Brăila și Galați a fost redeschisă

Circulația rutieră pe DN 22B, între localitățile Brăila și Galați, informează miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

CNAIR menționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informatii suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro — DISPECERAT — Situația Drumurilor Naționale, dar și pagina de FB www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER.

* UPDATE ORA 13.21 Constanța: Poliția recomandă șoferilor să evite deplasările pe două drumuri naționale redeschise circulației

Pentru că vântul a început să sufle puternic în două zone din vestul și centrul județului, polițiștii rutieri fac un apel public către șoferi să evite deplasările pe două segmente de drum de pe DN 3 și și pe DN 2A, între Constanța și Ovidiu.

Conform informațiilor furnizate de polițiști, miercuri, în județul Constanța, începând cu ora 09,00, au fost deschise circulației publice, treptat, segmentele de drumuri naționale DN 3 Constanța — Ostrov, DN 39E Constanța-Cumpăna, DN 2A Constanța — Hârșova, DN 22C Constanța — Cernavodă și DN 39 Constanța — Mangalia.

Polițiștii avertizează că pe anumite segmente de drumuri naționale, cum ar fi în zona localităților Ciocârlia și Băneasa, pe DN 3, vântul viscolește zăpada, la fel ca și pe DN 2A între Constanța și Ovidiu, drum pe care se circulă greu, în condiții de iarnă, doar până la Hârșova.

Traversarea podului rutier peste Dunăre, la Vadu Oii, este restricționată din cauza drumurilor troienite din județul Ialomița.

* UPDATE ORA 13.17 DN2B tronsonul Buzău — limita județului Brăila și DN21 tronsonul Călărași — limita județului Ialomița, redeschise

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române anunță miercuri redeschiderea, în județul Buzău, a DN2B tronsonul Buzău — limita județului Brăila, cu restricție de tonaj de 3,5 tone, iar în județul Călărași a DN21 tronsonul Călărași — limita județului Ialomița.
* UPDATE ORA 12.50 Infotrafic (ora 12,15): Autostrăzile A2, A3 și A4 închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A3 București — Ploiești și A4 Ovidiu — Agigea.

Totodată, sunt închise următoarele drumuri naționale:
Județul Constanța:
—DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu;
—DN 3 tronsonul Murfatlar — Ostrov;
—DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu;
—DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);
—DN 2A tronsonul Hârșova — Mihail Kogălniceanu;
—DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea;

Județul Tulcea:
—DN 22 tronsonul Baia — limita județului Constanța și tronsonul Smârdan — Garvăn;
—DN 22A tronsonul Cataloi — limita județului Constanța;
—DN 22D tronsonul Măcin — Horia;
—DN 22E Garvăn — IC Brătianu;
—DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant.

Județul Călărași:
—DN 3 tronsonul limita județului Ilfov — Chiciu;
—DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița;
—DN 3B tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 21 tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă;

Județul Ialomița:
—DN 1D limita județului Prahova — Urziceni;
—DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești;
—DN 3B tronsonul limita județului Călărași — Gura Ialomiței;
—DN 21 tronsonul limita județului Brăila — limita județului Călărași;
—DN 21A tronsonul limita județului Brăila — Țăndărei;
—DN 2A tronsonul Malu — limita județului Constanța;
—DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Județul Brăila:
—DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău;
—DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița;
—DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea;
—DN 2B tronsonul limita județului Buzău — Brăila și tronsonul Brăila — Șendreni (E87);
—DN 23 tronsonul Brăila — limita județului Vrancea.

Județul Galați:
—DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui

Județul Buzău:
—DN 2B tronsonul Buzău — limita județului Brăila;
—DN 2C tronsonul Costești — Padina;
—DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita județului Brăila.

Județul Vrancea:
—DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita județului Brăila;
—DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști;
—DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști;
—DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

Județul Ilfov:
—DN 3 tronsonul DNCB — limita județului Călărași.

Județul Giurgiu:
—DN 41 tronsonul Băneasa — limita județului Călărași.

Județul Prahova:
—DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita județului Ialomița.

"Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu — Ruse. De asemenea, din același motiv, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă", precizează Infotrafic.

Navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

"Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)", transmite Infotrafic.

Polițiștii mai arată că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
Infotrafic mai precizează că toate porturile din județul Constanța au fost redeschise.
* UPDATE ORA 12.37 Ialomița: Mașinile înzăpezite marți în Iazu au reușit să plece; ISU sprijină Ambulanța să ajungă la cazurile urgente

* UPDATE ORA 12.26 MApN: Militarii acționează în județele Tulcea și Constanța în sprijinul populației afectate de ninsori

* UPDATE ORA 12.24 CNAIR: Circulația, reluată între Afumați și Râmnicu Sărat, Spătaru-Buzău și Murfatlar-Medgidia

Circulația a fost reluată pe DN 2 între Afumați — Râmnicu Sărat și DN 2B între Spătaru-Buzău pentru vehiculele cu masa totală mai mică de 3,5 tone, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, circulația a fost reluată pe DN 2, km 17+000 — km 143+000 și DN 2B, km 0+000 — km 3+800, după ce aceasta a fost întreruptă din cauza ninsorii abundente și a viscolului.

De asemenea, CNAIR informează participanții la trafic că a fost reluată circulația rutieră pe sectoarele de drumuri naționale DN 2A și DN 22C, pentru toate categoriile de autovehiculele.

Sectoarele de drum deschise sunt DN 2A, km 197+000 — km 186+000, între intersecția cu DN22 — ieșire localitate Mihail Kogălniceanu către localitatea Nicolae Bălcescu (CT) și DN 22C, km 23+500 — km 43+000, între Murfatlar — Medgidia (CT), se mai arată în comunicat.

'Menționăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite', informează CNAIR.

* UPDATE ORA 12.18 Tarom a anulat, miercuri, cursele de pe ruta Chișinău, Cluj și Timișoara din cauza condițiilor meteo

* UPDATE ORA 11.48 CFR Călători: 99 de trenuri anulate; se circulă cu plug antemergător pe ruta București-Constanța

* UPDATE ORA 11.47 Infotrafic (ora 11,00): Autostrăzile A2, A3 și A4 închise; porturile de la Marea Neagră — deschise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și A3 București — Ploiești.

Totodată, sunt închise următoarele drumuri naționale:

Județul Constanța:
—DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu;
—DN 3 tronsonul Murfatlar — Ostrov;
—DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu;
—DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);
—DN 22C tronsonul Medgidia — Cernavodă;
—DN 2A tronsonul Hârșova — Mihail Kogălniceanu;
—DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea;

Județul Tulcea:
—DN 22 tronsonul Baia — limita județului Constanța și tronsonul Smârdan — Garvăn;
—DN 22A tronsonul Cataloi — limita județului Constanța;
—DN 22D tronsonul Măcin — Horia;
—DN 22E Garvăn — IC Brătianu;
—DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant.

Județul Călărași:
—DN 3 tronsonul limita județului Ilfov — Chiciu;
—DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița;
—DN 3B tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 21 tronsonul Călărași — limita județului Ialomița;
—DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă;
—DN 41 tronsonul Oltenița — limita județului Giurgiu.

Județul Ialomița:
—DN 1D limita județului Prahova — Urziceni;
—DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești;
—DN 3B tronsonul limita județului Călărași — Gura Ialomiței;
—DN 21 tronsonul limita județului Brăila — limita județului Călărași;
—DN 21A tronsonul limita județului Brăila — Țăndărei;
—DN 2 limita județului Ilfov — limita județului Buzău;
—DN 2A tronsonul Malu — limita județului Constanța;
—DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Județul Brăila:
—DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău;
—DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița;
—DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea;
—DN 22B tronsonul Brăila — Galați;
—DN 2B tronsonul limita județului Buzău — Brăila și tronsonul Brăila — Șendreni (E87);
—DN 23 tronsonul Brăila — limita județului Vrancea.

Județul Galați:
—DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui.

Județul Buzău:
—DN 2 limita județului Ialomița — Râmnicu Sărat;
—DN 2B tronsonul Buzău — limita județului Brăila;
—DN 2C tronsonul Costești — Padina;
—DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita județului Brăila.

Județul Vrancea:
—DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita județului Brăila;
—DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști;
—DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști;
—DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

Județul Ilfov:
—DN 2 tronsonul DNCB — limita județului Ialomița (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău);
—DN 3 tronsonul DNCB — limita județului Călărași.

Județul Giurgiu:
—DN 41 tronsonul Băneasa — limita județului Călărași.

Județul Prahova:
—DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita județului Ialomița.

În județul Constanța, au fost deschise tronsoanele DN22C Murfatlar — Medgidia, DN22C Constanța — Medgidia și DN2A Constanța — Mihail Kogălniceanu.

"Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu — Ruse. De asemenea, din același motiv, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă", precizează Infotrafic.

Navigația pe Dunăre a fost suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

"Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)", transmite Infotrafic.

Polițiștii mai arată că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

"În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină", mai arată sursa citată.
* UPDATE ORA 10. 59 Au fost reluate manevrele de navigație în porturile maritime Midia și Constanța, precum și prin Ecluza Agigea

Porturile maritime Midia-Năvodari și Constanța Nord și Sud au fost operaționalizate miercuri dimineață, începând cu ora 10.00, după ce vântul a scăzut în intensitate și vizibilitatea a crescut, potrivit Autorității Navale Române.

Biroul de presă al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, a menționat, totodată, că infrastructura rutieră din porturile maritime românești este operațională, nefiind înregistrate blocaje, iar deszăpezirea se realizează continuu, echipele de intervenție fiind mobilizate încă de marți seară, de la ora 21.00, pentru curățarea căilor rutiere, astfel încât circulația în interiorul portului să nu fie perturbată.

Și Canalul Dunăre Marea Neagră este deschis tranzitului de nave, în condiții de iarnă, pe calea principală Agigea-Cernavodă, în timp ce pe cale secundară Poarta Albă-Midia navigația este întreruptă de un pod de gheață gros de 15 cm, potrivit directorului general al Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) Constanța, Daniel Georgescu.

"Noi am menținut calea de navigație operațională și ultimele convoaie au trecut marți, înaintea suspendării manevrelor de navigație în Portul Constanța, dar convoaiele care au trecut în amonte, staționează la Cernavodă pentru că navigația pe Dunăre este închisă din cauza sloiurilor care curg și tind să formează poduri de gheață'', a declarat, pentru AGERPRES, Georgescu.

* UPDATE ORA 10.21 Cursele aeriene înregistrează întârzieri din cauza degivrării aeronavelor, dar niciun zbor nu a fost anulat

* UPDATE ORA 10.11 Tulcea: Drumurile naționale și județene, blocate; ambulanțele se deplasează însoțite de utilaje de deszăpezire
* UPDATE ORA 10.11 MAI: Se acționează pentru deblocarea a 24 persoane rămase blocate în autoturisme

* UPDATE ORA 10.07 Buzău: Drumuri naționale și județene închise din cauza viscolului puternic

* UPDATE ORA 9.57 Vrancea: Autoturism cu două persoane, blocat pe un drum județean; cinci drumuri închise circulației

* UPDATE ORA 9.50 Circulația rutieră a fost reluată pe DN 3 și pe DN4 între localitățile București — Oltenița

Circulația rutieră a fost reluată pe DN 3, km 243+000 — 256+000 pentru toate categoriile de autovehiculele, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, miercuri, AGERPRES.

'De asemenea, precizăm că s-a deschis traficul rutier pe DN4, km 12+250 — km 64 +350, între localitățile București — Oltenița, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone', se arată în comunicat.

Circulația a fost întreruptă din cauza ninsorii abundente și a viscolului.

'Menționăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite', menționează sursa citată.

* UPDATE ORA 9.45 Călărași: Toate drumurile județene și comunale, închise traficului rutier; zeci de mașini, blocate în zăpadă

* UPDATE ORA 9.42 Giurgiu: Circulația la frontiera cu Bulgaria se desfășoară doar prin PTF Giurgiu-Ruse și PTF Calafat-Vidin

* UPDATE Ora 9.38 Heliportul SMURD Constanța este deszăpezit pentru trimiterea în misiune a elicopterului

* UPDATE ORA 9.06 Bacău: Trei drumuri județene rămân închise traficului rutier pe toată perioada iernii

* UPDATE ORA 9.03 Raed Arafat: 1.002 persoane au fost salvate până la ora 6,00 de echipele de intervenție
* UPDATE ORA 8.54 Infotrafic (ora 08,00): Autostrăzile A2, A3 și A4 și porturile la Marea Neagră — închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, miercuri sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și A3 București — Ploiești.

Totodată, sunt închise următoarele drumuri naționale:

Județul Constanța:
—DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu;
—DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov;
- DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu;
- DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);
—DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă;
—DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu;
—DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea;
—DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

Județul Tulcea:
- DN 22 tronsonul Baia — limita jud. Constanța și tronsonul Smârdan — Garvăn;
—DN 22A Cataloi — limita județului Constanța;
—DN 22D tronsonul Măcin — Horia;
—DN 22E tronsonul Garvăn — I.C. Brătianu;
- DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant.

Județul Călărași:
- DN 3 tronsonul limita jud. Ilfov — Chiciu;
- DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. Ilfov;
—DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița;
—DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița;
—DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă;
- DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița;
—DN 41 tronsonul Oltenița — limita județului Giurgiu.

Județul Ialomița:
—DN 1D limita jud. Prahova — Urziceni;
- DN 3A tronsonul limita jud. Călărași — Fetești;
—DN 3B tronsonul limita jud. Călărași — Gura Ialomiței;
—DN 21 tronsonul limita jud. Brăila — limita jud. Călărași;
—DN 21A tronsonul limita jud. Brăila — Țăndărei;
—DN 2 limita jud. Ilfov — limita jud. Buzău;
- DN 2A tronsonul Malu — limita jud. Constanța;
—DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

Județul Brăila:
—DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. Buzău;
—DN 21A Bărăganul — limita jud. Ialomița;
—DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea;
- DN 22B tronsonul Brăila — Galați;
- DN 2B tronsonul limita jud. Buzău — Brăila și tronsonul Brăila — Șendreni (E87);
—DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. Vrancea.

Județul Galați:
- DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. Vaslui.

Județul Buzău:
- DN 2 limita jud. Ialomița — Râmnicu Sărat;
—DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. Brăila;
- DN 2C tronsonul Costești — Padina;
- DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. Brăila.

Județul Vrancea:
—DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. Brăila;
—DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști;
—DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști;
—DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

Județul Ilfov:
—DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. Ialomița (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău);
—DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. Călărași;
—DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. Călărași.

Județul Giurgiu:
- DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. Călărași.

Județul Prahova:
—DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. Ialomița.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu — Ruse.

De asemenea, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă.

Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată marți, începând cu ora 12,00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1.075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic toate porturile de la Marea Neagră au fost închise.

"Având în vedere atenționările de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.)", transmite Infotrafic.

Polițiștii mai arată că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

"În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină", mai arată sursa citată.
* UPDATE ORA 8.44 Brăila: Peste 5.500 de locuințe sunt fără electricitate; Dunărea, plină de sloiuri

* UPDATE ORA 8.26 Galați: Traversarea Dunării cu bacul, suspendată din cauza viscolului

Traversarea Dunării cu bacul de pe malul gălățean pe cel tulcean a fost suspendată din cauza viscolului, au anunțat miercuri reprezentanții Navrom Bac Galați.

Potrivit acestora, o singură cursă bac, în special cu navetiști, a trecut în această dimineață la ora 6.00 de la Zaclău — Tulcea la Galați, însă traversarea s-a desfășurat cu mare dificultate, pentru că sloiurile de gheață s-au compactat, iar dacă fenomenul va continua, cursele de bac nu se vor mai relua.

Cât privește traficul rutier, în continuare este închis DN 24D de la Bălăbănești — Cuca la intersecția cu DN 26. Sunt închise, de asemenea, patru drumuri județene, DJ 251 Smârdan-Schela, DJ 242D Băneasa — Suceveni, DJ 242E Roșcani — Oancea și DJ 253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni.

În această dimineață, lucrătorii ISU ajutați de drumari au scos din nămeți trei autovehicule, două blocate pe DJ 251 Smârdan-Schela și unul pe DJ 252I Poiana — Fântâni. Toți pasagerii, navetiști, se află acum în siguranță, doi, în localitatea Schela și unul, la Primăria Poiana.

* UPDATE ORA 8.20 Olt: Circulație în condiții de iarnă pe drumurile din județ; trafic feroviar închis pe ruta Caracal-Corabia

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ, după ce în cursul nopții a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Dan Țolu, care a precizat miercuri dimineața că în județul Olt nu sunt drumuri blocate sau închise.

Țolu a adăugat că, din cauza ninsorii, traficul feroviar a fost închis pe ruta Caracal-Corabia și patru trenuri care circulau pe respectiva rută feroviară au fost anulate.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 54A Corabia — Ianca — limită județul Dolj este în vigoare o restricție de tonaj de 12,5 tone.

'Nu sunt în prezent drumuri închise sau blocate, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Traficul feroviar pe ruta Caracal-Corabia este închis', a spus reprezentantul ISU Olt.

Acesta a menționat că echipajele Poliției Locale și ISU Olt au identificat 13 persoane fără adăpost care au fost cazate pe timpul nopții la Centrul de Îngrijire și Igienă Slatina.
* UPDATE ORA 8.20 CFR Călători: 80 de trenuri au fost anulate miercuri, la ora 6:00

* UPDATE ORA 8.17 Constanța: Peste 630 de persoane au fost salvate în cursul nopții de pe drumurile înzăpezite din județ

* UPDATE ORA 8.12 Vrancea: Patru sectoare de drumuri naționale, blocate din cauza viscolului

* UPDATE ORA. 7.55 CNAIR: A2, A3 și A4 și 31 de sectoare de drumuri naționale, închise, la ora 7:00

Autostrăzile A2, București — Constanța, A3, București — Ploiești și A4, Constanța — Ovidiu, precum și 31 de sectoare de drumuri naționale erau închise miercuri dimineața, la ora 7:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol puternic și vizibilitate zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sectoarele de drumuri naționale închise erau: DN 1D, Albești-Paleologu — Urziceni, DN 22C, Cernavodă — Constanța, DN3 București — Constanța, DN38 Agigea — Negru Vodă, DN 3, București — Constanța, DN 3A, Lehliu Gara — Fetești, DN 21, Brăila — Călărași, DN 2A, Urziceni — Constanța, DN 39 E, Constanța — Cumpăna, DN 22, Baia — Mihai Viteazu, DN 22, Râmnicu Sărat — Brăila, DN 22 A, Topolog — Hârșova, DN 3B, Călărași — Gura Ialomiței, DN 4, București — Oltenița, DN 21A, Bărăganu — Țăndărei, DN 2C Costești — Slobozia, DN 41 Oltenița — Daia, DN 3C, Constanța — Ovidiu, DN 31, Cuza Vodă — Oltenița, DN 22B, Brăila — Galați, DN 2, Mărăcineni — Râmnicu Sărat, DN 24 D, Balabanești — Vânători, DN 5, Adunații Copăceni — Giurgiu, DN 23, Măicănești — Brăila, DN 23A, Gologanu — Ciorăști, DN 23B, Maicănești — Codrești, DN 2, Afumați — Buzău, DN 2B, Spătaru — Șendreni, DN 22F, Izvoarele — Nalbant, DN 22D, Măcin—Horia și DN 2N, Bogza — Dumbrăveni.

De marți noaptea până miercuri dimineața în total s-a acționat cu 858 autoutilaje și s-au răspândit 2565 tone material antiderapant și 1,677 tone clorură de calciu, potrivit reprezentanților CNAIR.

* UPDATE ORA 7.53 Ialomița: O gravidă din Didu a născut acasă; zeci de mașini sunt blocate în localitatea Iazu

* UPDATE ORA 7.52 IGPR: DN5 Giurgiu — București, redeschis circulației rutiere

DN5 Giurgiu — București a fost redeschis, miercuri dimineață, circulației rutiere, cu restricție pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

* UPDATE ORA 7.26 Buzău: Patru drumuri naționale, blocate din cauza zăpezii și viscolului

Patru drumuri naționale din județul Buzău sunt blocate miercuri dimineață din cauza zăpezii și viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sunt închise DN 2 Râmnicu Sărat — limita cu județul Ialomița, DN 2B tronsonul Buzău — limita cu județul Brăila, DN 2C tronsonul Costești — Padina și DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita cu județul Brăila.
* UPDATE ORA 7.23 Infotrafic (ora 7,00): Autostrăzile A2, A3 și A4, închise din cauza zăpezii și viscolului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și A3 București — Ploiești.

Referitor la drumurile naționale, în județul Constanța sunt blocate DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov; DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu; DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria); DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă; DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu; DN 22A tronsonul Hârșova — limita jud. TL; DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

În județul Tulcea sunt închise DN 22 tronsonul Baia — limita jud. CT; DN 22A tronsonul Topolog — limita jud. CT; DN 22D tronsonul Măcin — Horia; DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant, iar în județul Călărași, DN 3 tronsonul limita jud. IF — Chiciu; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. IL; DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă; DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița; DN 41 tronsonul Oltenița — limita jud. GR.

În Ialomița traficul rutier este oprit pe DN 1D limita jud. PH — Urziceni; DN 3A tronsonul limita jud. CL — Fetești; DN 3B tronsonul limita jud. CL — Gura Ialomiței; DN 21 tronsonul limita jud. BR — limita jud. CL; DN 21A tronsonul limita jud. BR — Țăndărei; DN 2 limita jud. IF — limita jud. BZ; DN 2A tronsonul Malu — limita jud. CT; DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

În județul Brăila sunt închise DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. BZ; DN 21A Bărăganul — limita jud. IL; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 22B tronsonul Brăila — Galați; DN 2B tronsonul limita jud. BZ — Brăila; tronsonul Brăila — Șendreni (E87); DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. VN, iar în județul Galați, DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. VS.

În județul Buzău sunt blocate DN 2 limita jud. IL — Râmnicu Sărat; DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. BR; DN 2C tronsonul Costești — Padina; DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. BR și, în Vrancea, DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. BR; DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști; DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști; DN 2N tronsonul Bogza — Dumbrăveni.

În județul Ilfov sunt închise DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. IL (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău); DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 5 tronsonul DNCB — limita jud. GR, iar în județul Giurgiu, DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. CL; DN 5 tronsonul Giurgiu — limita jud. IF.

În județul Prahova este închis DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. IL.

Restricții de circulație sunt în județul Olt, pe DN 54A Corabia — Ianca — limită jud. Dolj (restricție 12,5 t).

Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin). De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanța Nord, Constanța Sud — Agigea, Midia și Mangalia au fost închise.
* UPDATE ORA 6.54 Infotrafic: DN 2N, închis pe tronsonul Bogza — Dumbrăveni

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri la ora 6.30, în județul Vrancea, traficul rutier pe DN 2N a fost întrerupt pe tronsonul Bogza — Dumbrăveni, din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse.

* UPDATE ORA 6.45 Galați: Un drum național și patru drumuri județene sunt închise

Un drum național și patru drumuri județene din județul Galați sunt închise circulației din cauza zăpezii și viscolului, se arată într-o informare de presă transmisă miercuri AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Pațilea.

Potrivit comunicatului, sunt blocate DN 24D Bălăbănești — Cuca — Intersecția DN 26, DJ 251 Smârdan — Schela, DJ 242D Băneasa — Suceveni; DJ 242E Roșcani — Oancea, DJ 253 Umbrărești — Cudalbi — Băleni.

Echipele de intervenție încearcă de câteva ore să ajungă la două autovehicule blocate pe DJ 251, între Smârdan și Schela, și pe DJ 252I între Poiana și Fântâni, acțiunile fiind mult îngreunate de viscolul puternic.

La această oră, pe străzile municipiului Galați intervin 149 de utilaje de deszăpezire, atât pe arterele principale cât și în cartiere.

* UPDATE ORA 6.20 Infotrafic: Circulația rutieră pe A3 București — Ploiești, oprită din cauza viscolului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri la ora 6.00, pe autostrada A3 București — Ploiești, circulația rutieră a fost oprită din cauza viscolului, vizibilitatea fiind scăzută sub 10 de metri.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să nu se angajeze în depășiri riscante, să păstreze distanța în mers și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ, și pe cele de ceață.

* ORA 6.10 Infotrafic (ora 5,30): A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea și zeci de drumuri naționale, închise

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează miercuri că, din cauza zăpezii și a viscolului, sunt închise autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Ovidiu — Agigea, precum și zeci de drumuri naționale din județe din sud-estul țării.

În județul Constanța, sunt închise DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Constanța — Ostrov; DN 3C tronsonul Constanța — Ovidiu; DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria); DN 22C tronsonul Constanța — Cernavodă; DN 2A tronsonul Hârșova — Ovidiu; DN 22A tronsonul Hârșova — limita județului Tulcea; DN 39E tronsonul Constanța — Cumpăna.

În județul Tulcea, sunt închise DN 22 tronsonul Baia — limita jud. Constanța; DN 22A tronsonul Topolog — limita jud. Ct; DN 22D tronsonul Măcin — Horia; DN 22F tronsonul Izvoarele — Nalbant, iar în județul Călărași, DN 3 tronsonul limita jud. IF — Chiciu; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita jud. Ialomița; DN 3B tronsonul Călărași — limita jud. Ialomița; DN 21 tronsonul Călărași — limita jud. IL; DN 31 tronsonul Oltenița — Cuza Vodă; DN 4 tronsonul limita jud. Ilfov — Oltenița;

DN 41 tronsonul Oltenița — limita jud. Giurgiu.

În Ialomița, în aceeași situație sunt DN 1D limita jud. PH — Urziceni; DN 3A tronsonul limita jud. CL — Fetești; DN 3B tronsonul limita jud. CL — Gura Ialomiței; DN 21 tronsonul limita jud. BR — limita jud. CL; DN 21A tronsonul limita jud. BR — Țăndărei; DN 2 limita jud. IF — limita jud. BZ; DN 2A tronsonul Malu — limita jud. CT; DN 2C tronsonul Tovărășia — Slobozia.

În județul Brăila, sunt blocate DN 21 tronsonul Brăila — limita jud. BZ; DN 21A Bărăganul — limita jud. IL; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 22B tronsonul Brăila — Galați; DN 2B tronsonul limita jud. BZ — Brăila; tronsonul Brăila — Șendreni (E87); DN 23 tronsonul Brăila — limita jud. VN.

Închise sunt și, în județul Galați, DN 24D tronsonul Tulucești — limita jud. VS, iar în județul Buzău, DN 2 limita jud. IL — Râmnicu Sărat; DN 2B tronsonul Buzău — limita jud. BR; DN 2C tronsonul Costești — Padina; DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat — limita jud. BR.

În județul Vrancea sunt închise DN 23 tronsonul Nănești — Măicănești — limita jud. BR; DN 23A tronsonul Gologanu — Ciorăști; DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști, iar în Ilfov, DN 2 tronsonul DNCB — limita jud. IL (deviere trafic DN1 — DN1B — Buzău); DN 3 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 4 tronsonul DNCB — limita jud. CL; DN 5 tronsonul DNCB — limita jud. GR.

În județul Giurgiu sunt închise DN 41 tronsonul Băneasa — limita jud. CL; DN 5 tronsonul Giurgiu — limita jud. IF, iar în Prahova, DN 1D tronsonul Albești Paleologu — limita jud. IL.

Restricționat este, în județul Olt, DN 54A Corabia — Ianca — limită jud. Dolj (restricție 12,5 t).

AGERPRES/(AS — editori: Nona Jalbă, Dan Paic, Oana Mălina Negrea, Marius Frățilă, Daniel Alexandru Florea, Nicoleta Gherasi, Cristina Matei, Claudia Stănescu, Florin Bărbuță, Oana Tilică, Dan Mihăescu, Oana Popescu, Andreea Marinescu, Diana Dumitru, Mihai Simionescu, Andreea Rotaru, Dănuț Pușcașu; editori online: Simona Aruștei, Gabriela Badea)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres