Modifică dimensiunea fontului:
Miercurea Ciuc, 11 ian /Agerpres/ - Cornurile distribuite în cadrul programului "Laptele şi cornul" au fost aduse marţi îngheţate la o şcoală din Harghita, incidentul fiind reclamat de directorul unităţii de învăţământ la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.
În sesizarea postată pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, directorul Şcolii Gimnaziale din Valea Rece, comuna Lunca de Jos, Racz Arpad, susţine că, în cursul zilei de marţi, cornurile au fost aduse îngheţate, iar cele pentru ziua de luni au fost primite cu întârziere.
Directorul Racz Arpad solicită verificarea situaţiei şi luarea măsurilor care se impun pentru remedierea deficienţelor.
Acesta a declarat pentru AGERPRES că ar trebui ca produsele din cadrul programului să fie distribuite de firme locale şi nu aduse de la sute de kilometri.
"Programul acesta nu e bun, în acest fel. Ar trebui să ajungă şi în Bucureşti că nu e bine aşa. Noi avem o brutărie foarte bună în Lunca de Jos, distribuie la fiecare magazin pâine şi corn şi nu vine de la Ploieşti cornul. Şi să fim sinceri, la minus 30 de grade nici nu are cum să vină neîngheţat cornul, dar de la brutăria locală ar putea să vină la şcoală un corn mai bun", a spus directorul Racz Arpad.
El a susţinut că unii copii mănâncă acest corn, pentru că pentru ei "este singura mâncare", dar unii copii se joacă cu cornul şi spun că nu este bun.
Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita, Laurenţiu Moldovan, a declarat pentru AGERPRES că se verifică şi această sesizare, firma în cauză făcând obiectul mai multor reclamaţii ce vizează, în principal, calitatea produselor livrate.
Potrivit sursei citate, în luna decembrie, firma a fost amendată de trei ori, cu suma totală de 40.000 de lei, pentru numeroase deficienţe constatate, cum ar fi cornuri expirate, lipsă la gramaj, pachete de biscuiţi cu conţinut sfărâmat şi cu conţinut mai redus.
Directorii şcolilor au sesizat, de mai multe ori, faptul că produsele livrate sunt de proastă calitate, că se livrează o singură dată pentru toată săptămână, că sunt vechi şi copiii spun că au gust neplăcut.
Firma care distribuie produsele de panificaţie este din Turda, dar acestea sunt produse în judeţul Prahova, de către o altă societate.
Şeful CJPC Harghita a precizat că, în ciuda sancţiunilor repetate aplicate de instituţia pe care o conduce, contractul poate fi reziliat doar de către beneficiarul acestuia, respectiv Consiliul Judeţean.
Problema a fost discutată şi la şedinţa din luna decembrie a Colegiului Prefectural Harghita, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, declarându-se nemulţumit de faptul că firma în cauză a câştigat un contract de furnizare şi nu de "logistică sau taximetrie", în condiţiile în care distribuie produsele altei firme şi că situaţia trebuie clarificată într-un timp cât mai scurt.
"Ce se întâmplă cu cornul în judeţ este ceva foarte rău. Şi prima dată să vedem dacă este legal ce se întâmplă cu transportul cornului, că se aduce din alt judeţ, şi totodată noi, aici, să ne mişcăm repede, astfel încât să putem sancţiona sau să putem desface aceste contracte", a spus atunci Borboly.
Întrebat de ce nu a reziliat contractul până acum, preşedintele CJ Harghita a spus că nu a fost înştiinţat de aplicarea amenzilor şi că legea prevede că trebuie aplicate cel puţin două amenzi la un lot, astfel încât să se poată renunţa la contract.
Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a recomandat studierea contractului şi tragerea la răspunde a firmei, dacă aceasta nu îşi respectă obligaţiile. AGERPRES/(A - autor: Gina Ştefan, editor: Oana Popescu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.