COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Râmnicu Vâlcea, 13 apr /Agerpres/ - Administraţia locală din staţiunea Horezu pregăteşte pentru acest sezon estival un proiect turistic inedit pentru cei care vor alege să-şi petreacă vacanţa în Vâlcea.

Proiectul vizează introducerea într-un circuit turistic a Mănăstirii Horezu, Zona Comercială Tradiţională Horezu, Centrul Istoric, Strada Olarilor şi Cheile Râmeşti.

"Este vorba de un traseu în cerc, lung de 15 km, şi este o oportunitate pentru operatorii de transport local de a oferi turiştilor care vor veni la Horezu un traseu inedit care să reunească cele mai frumoase obiective de pe teritoriul oraşului. Şi Primăria va avea propriile resurse de transport dar nu dorim să monopolizăm această activitate, ci să adresăm o invitaţie proprietarilor de pensiuni şi operatorilor de transport să coopereze în a puncta acest traseu turistic inedit din Horezu şi care pune în valoare staţiunea noastră", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, edilul staţiunii, Ilie Fârtat.

Proiectul traseului, care a fost iniţiat de Centrul de Informare Turistică şi înaintat Primăriei Horezu, porneşte de la Mănăstirea Hurezi, ajungând apoi în Zona Comercială Tradiţională a staţiunii. De aici, traseul se continuă cu Centrul Istoric şi apoi merge pe Strada Olari, unde nu mai puţin de 20 de meşteri ceramişti au ateliere şi magazine de desfacere. Traseul se închide prin Râmeşti şi Romani, din nou spre Mănăstirea Hurezi.

Horezu se află la 50 de km de Râmnicu Vâlcea pe drumul naţional spre Târgu Jiu, la poalele Munţilor Căpăţânii. Staţiunea este renumită prin ceramica de Horezu şi prin lăcaşele de cult din zonă, cel mai cunoscut fiind Mănăstirea Hurezi. AGERPRES/(AS - autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.