COD GALBEN: 15-03-2025 ora 10 Intre 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 15-03-2025 ora 13 Intre 13:50 si 17:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 6 apr /Agerpres/ - Majoritatea românilor consideră că ţara se îndreaptă către o direcţie greşită, principalele surse de îngrijorare fiind legate de înrăutăţirea stării de sănătate, diminuarea veniturilor şi posibilitatea unui conflict/război în zonă, relevă un sondaj realizat în luna martie de INSCOP Research şi transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit INSCOP, 58,8% dintre respondenţi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită (faţă de 52,3% în noiembrie 2015), 30,9% sunt de părere că direcţia este bună (faţă de 34,3% în noiembrie), iar 10,3% nu ştiu sau nu răspund (faţă de 13,4% în noiembrie).

Înrăutăţirea stării de sănătate reprezintă principala sursă de îngrijorare pentru români, cu 20% dintre opţiuni (la fel ca în noiembrie 2015). Diminuarea veniturilor îi îngrijorează pe 17,8% dintre români (faţă de 17,5% în noiembrie), iar posibilitatea producerii unui conflict/război în zonă pe 17,3% (faţă de 18,6% în noiembrie), urmează pierderea locului de muncă (13,3% în martie faţă de 11,7% în noiembrie) şi creşterea preţurilor (11,1% în martie faţă de 12,2% în noiembrie). De asemenea, 6,9% dintre români sunt îngrijoraţi de instabilitatea politică (faţă de 10,4% în noiembrie).

Sondajul citat relevă că pe ultimele poziţii în clasamentul surselor de îngrijorare se situează posibilitatea producerii unor calamităţi naturale (5,1% în martie faţă de 4,4% în noiembrie) şi deteriorarea mediului înconjurător (2% în martie faţă de 1,2% în noiembrie). Totodată, 3,8% dintre respondenţi se declară îngrijoraţi de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 2,6%.

Cercetarea INSCOP mai arată că 45,6% dintre români consideră că principala problemă cu care se confruntă ţara şi care ar trebui să fie prioritatea numărul unu pentru instituţiile statului o reprezintă creşterea economiei şi crearea de locuri de muncă. Pe poziţia a doua în lista priorităţilor se situează combaterea corupţiei cu 25,3%, urmează îmbunătăţirea asistenţei medicale (9%), reducerea inegalităţilor dintre bogaţi şi săraci (8,2%), apărarea ţării împotriva ameninţărilor externe (5,7%), reducerea numărului de funcţionari şi reforma administraţiei publice (3,8%). În aceeaşi chestiune, 0,7% dintre respondenţi menţionează alte priorităţi, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1,8%.

Barometrul "INSCOP - Adevărul despre România" a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul", în perioada 21 -28 martie. Volumul eşantionului a fost de 1.063 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. AGERPRES/(AS - autor: Mirela Bărbulescu, editor: Claudia Stănescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.