COD PORTOCALIU: 18-01-2018 ora 17 Intre 18 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 01 se va semnala intensificări susținute ale vântului, zăpadă spulberată COD GALBEN: 18-01-2018 ora 17 Intre 19 ianuarie, ora 0 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscolite

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Piteşti, 1 mar /Agerpres/ - Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, s-a declarat convins, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

"Am investit masiv (...) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (...) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (...). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a declarat Badea într-o conferinţă de presă organizată la Piteşti.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

"Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricaţie, fie în manipulare, la noi (...), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă", a afirmat Marius Badea.

Omul de afaceri şi-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piaţă după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricaţie.

"Eu nu cred că se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el la un anumit moment", a spus omul de afaceri.

El nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declaraţia oficialului a fost "un pic cam pripită".

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conţine bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii respective.

În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală, a explicat Irimescu. AGERPRES/(AS - autor: George Onea, editor: Diana Dumitru)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.