Hunedoara: Aproape o mie de persoane prezente la un miting de susținere a familiei creștine

 •  Social
590 afişări

Aproape o mie de persoane din orașele Deva, Hunedoara și Călan au luat parte duminică, la Deva, la un miting de susținere a valorilor familiei creștine și de solidaritate cu familiile de români din Norvegia ai căror copii au fost preluați și dați în plasament de autoritățile din această țară.

27edd70a-0d32-4738-bf44-0a84f713e21c

Manifestarea a fost organizată de mai multe asociații și biserici creștine din Deva, cei prezenți la mitingul desfășurat la minus 10 grade Celsius, solicitând ca autoritățile din Norvegia să redea copiii familiilor din care provin aceștia.

Participanții au purtat pancarte cu mesaje de genul: 'Reunite the Bodnariu Family', 'Norway, do not separate Nan Family'.

Manifestarea a început cu rugăciunea 'Tatăl Nostru', rostită de toți cei prezenți, după care reprezentanții mai multor culte au arătat, în discursurile lor, importanța familiei creștine tradiționale și au cerut reunificarea familiilor din Norvegia care au fost separate de copii.

''În minunata lume globală a timpului nostru afirmăm identitatea și normalitatea firii umane, normalitatea creștină a unirii dintre bărbat și femeie, sub acoperământul Tainei cununiei. (...) Suntem alături de toți cei abuzați, suntem împotriva dictaturii celor puțini împotriva majorității, suntem împotriva oricărei legislații totalitariste care smulge dreptul la iubire a copiilor față de părinți și dreptul părinților de a-și crește copiii în valorile moralei creștine', se arăta în mesajul episcopului Devei și Hunedoarei, Gurie, prezentat în fața manifestanților.

La rândul său, preotul greco-catolic Ceciliu Micu, a afirmat că autoritățile norvegiene trebuie să respecte legislația internațională referitoare la Drepturile Omului și să permită copiiilor să crească alături de familia din care provin. ''Copiii sunt darul făcut de Dumnezeu părinților, nu sunt rezultat al unei conviețuiri sau al societății. (...) Dorim să cerem autorităților din Norvegia ca nu doar în cazul familiilor Nan sau Bodnariu, sau alte familii care sunt în pragul de a fi separate de niște legi nedrepte, să respecte legislația Drepturilor Omului (...)', a spus preotul Micu.

Un mesaj de susținere a familiei tradiționale a venit și din partea primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, care, aflat în fața participanților a remarcat importanța unității și susținerii valorilor creștine.

'Locul în care oamenii învață să-și manifeste iubirea este familia. (...) Atunci când o societate s-a clătinat, cauza principală a fost declinul familiei. (...) Am auzit tot felul de discuții pro și contra acestor manifestații de susținere a familiei. E important ca lumea să înțeleagă că noi, credincioși din foarte multe religii creștine, ne-am adunat pentru a susține nu doar familia Bodnariu, din Norvegia. Suntem aici pentru a susține familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu pe Pământ. Suntem aici pentru a ne exprima împotriva abuzurilor de orice fel', a spus primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

În fața participanților la miting au mai luat cuvântul pastori și reprezentanți ai cultelor religioase cu reprezentare importantă în Deva, cum sunt Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Biserica Romano-Catolică sau ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Adrian Drăguț, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres