COD PORTOCALIU: 17-01-2018 ora 14 Intre 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17 se va semnala precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori COD GALBEN: 18-01-2018 ora 11 Intre 11:00 si 17:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h, izolat 70 km/h in Județul Mehedinţi, Județul Olt, Județul Dolj; COD PORTOCALIU: 18-01-2018 ora 10 Intre 10:15 si 16:00 se va semnala - intensificări ale vântului cu rafale de 70 - 85 km/h, ninsoare viscolită, vizibilitate redusă sub 50 m. in Județul Constanța; COD GALBEN: 18-01-2018 ora 10 Intre 10:00 si 16:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 60...70 km/h in Județul Buzău, Județul Brăila, Județul Ialomița, Județul Călărași; COD GALBEN: 18-01-2018 ora 10 Intre 10:00 si 15:00 se va semnala local intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...60 km/h in Județul Teleorman;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 24 ian /Agerpres/ - Aproape o mie de persoane din oraşele Deva, Hunedoara şi Călan au luat parte duminică, la Deva, la un miting de susţinere a valorilor familiei creştine şi de solidaritate cu familiile de români din Norvegia ai căror copii au fost preluaţi şi daţi în plasament de autorităţile din această ţară.

Manifestarea a fost organizată de mai multe asociaţii şi biserici creştine din Deva, cei prezenţi la mitingul desfăşurat la minus 10 grade Celsius, solicitând ca autorităţile din Norvegia să redea copiii familiilor din care provin aceştia.

Participanţii au purtat pancarte cu mesaje de genul: Reunite the Bodnariu Family, Norway, do not separate Nan Family.

Manifestarea a început cu rugăciunea Tatăl Nostru, rostită de toţi cei prezenţi, după care reprezentanţii mai multor culte au arătat, în discursurile lor, importanţa familiei creştine tradiţionale şi au cerut reunificarea familiilor din Norvegia care au fost separate de copii.

În minunata lume globală a timpului nostru afirmăm identitatea şi normalitatea firii umane, normalitatea creştină a unirii dintre bărbat şi femeie, sub acoperământul Tainei cununiei. (...) Suntem alături de toţi cei abuzaţi, suntem împotriva dictaturii celor puţini împotriva majorităţii, suntem împotriva oricărei legislaţii totalitariste care smulge dreptul la iubire a copiilor faţă de părinţi şi dreptul părinţilor de a-şi creşte copiii în valorile moralei creştine, se arăta în mesajul episcopului Devei şi Hunedoarei, Gurie, prezentat în faţa manifestanţilor.

La rândul său, preotul greco-catolic Ceciliu Micu, a afirmat că autorităţile norvegiene trebuie să respecte legislaţia internaţională referitoare la Drepturile Omului şi să permită copiiilor să crească alături de familia din care provin. Copiii sunt darul făcut de Dumnezeu părinţilor, nu sunt rezultat al unei convieţuiri sau al societăţii. (...) Dorim să cerem autorităţilor din Norvegia ca nu doar în cazul familiilor Nan sau Bodnariu, sau alte familii care sunt în pragul de a fi separate de nişte legi nedrepte, să respecte legislaţia Drepturilor Omului (...), a spus preotul Micu.

Un mesaj de susţinere a familiei tradiţionale a venit şi din partea primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, care, aflat în faţa participanţilor a remarcat importanţa unităţii şi susţinerii valorilor creştine.

Locul în care oamenii învaţă să-şi manifeste iubirea este familia. (...) Atunci când o societate s-a clătinat, cauza principală a fost declinul familiei. (...) Am auzit tot felul de discuţii pro şi contra acestor manifestaţii de susţinere a familiei. E important ca lumea să înţeleagă că noi, credincioşi din foarte multe religii creştine, ne-am adunat pentru a susţine nu doar familia Bodnariu, din Norvegia. Suntem aici pentru a susţine familia aşa cum a lăsat-o Dumnezeu pe Pământ. Suntem aici pentru a ne exprima împotriva abuzurilor de orice fel, a spus primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

În faţa participanţilor la miting au mai luat cuvântul pastori şi reprezentanţi ai cultelor religioase cu reprezentare importantă în Deva, cum sunt Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Biserica Romano-Catolică sau ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Adrian Drăguţ)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.