COD GALBEN: 27-10-2020 ora 20 Intre 20:00 si 02:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 27-10-2020 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Cluj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Alba Iulia, 20 oct /Agerpres/ - Murăturile, fie că sunt castraveţi, varză, gogoşari sau gogonele, sunt nelipsite din cămara oricărui român, însă chef Cosmin Toma, cunoscut pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţete clasice, a ales un alt ingredient principal pe care-l pune la murat: trandafirii.

Pentru ''Rose de Toma'', aşa cum şi-a denumit reţeta autorul, este nevoie de mai mulţi trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oţet, 2-3 foi de dafin, piper roşu şi negru, o lingură şi jumătate de sare de mare, boabe de muştar, un baton de scorţişoară, usturoi, zeamă de la o lămâie şi hrean.

''Se pun în apă, care anterior este fiartă şi lăsată să se răcească, boabele de muştar şi sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi usturoiul. După ce se amestecă din nou, se pune piperul - roşu şi negru -, oţet, dafin, hrean şi zeama de la lămâie. Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă trandafirii. Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii muraţi se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveţi muraţi, de exemplu', a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Toma.

El a precizat că ar fi indicat să se folosească trandafiri de culoare roz, care ar fi mai aromaţi.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiţii şi expoziţii cu specific culinar. AGERPRES/(AS - autor: Marinela Brumar, editor: Adrian Drăguţ)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.