COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 - 65 km/h in Județul Caraş-Severin; COD GALBEN: 02-12-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h și trecător 70-75 km/h in Județul Sibiu;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Braşov, 12 aug /Agerpres/ - Castraveţi muraţi în saramură este o reţetă preparată de gospodinele săsoaice din satul Viscri care preferă mai mult murăturile conservate în saramură decât în oţet. Chiar dacă folosesc câteodată şi oţetul, acesta este preparat în casă, din mere din grădina proprie.

"Se aleg castraveţi de mărime potrivită, se spală cu apă rece apoi se pun într-un vas cu apă rece peste care se presară aproximativ o mână de sare, şi se lasă 24 de ore. Se aruncă apoi zeama lăsată şi se aşează în borcan pentru iarnă. Din grădină aduc câteva frunze de vişin, frunze de ţelină, un morcov sau mai mulţi, după câte borcane avem cu castraveţi, un strugure- doi necopţi, hrean proaspăt, usturoi, cimbru, mărar, un măr, pătrunjel rădăcină, foi de dafin şi piper. Toate se pun în borcan printre castraveţi, iar deasupra crenguţe de cimbru şi mărar.

Se încălzeşte apoi apa, care nu se fierbe, doar se încălzeşte, iar la un litru de apă pun două linguri de sare şi o lingură de zahăr. Torn compoziţia în borcane care se lasă descoperite, fără capac sau celofan, 10 zile, timp în care, în fiecare zi se aruncă spuma care se face deasupra castraveţilor, în urma fermentaţiei. După 10 zile, când compoziţia se limpezeşte, borcanele se leagă la gură şi se păstrează fără probleme chiar şi doi ani", a precizat, pentru AGERPRES, Caroline Fernolend.

În cazul în care se pune oţet în loc de apă, în compoziţie se pun două linguri de zahăr şi una de sare, foi de dafin şi piper, iar deasupra borcanului fire de hrean, fără alte condimente. Reţetele sunt valabile şi în cazul în care punem gogonele la murat, în loc de castraveţi. AGERPRES /(A - autor: Jana Pintili, editor: Mihai Simionescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.