COD GALBEN: 18-06-2025 ora 10 Intre 18 iunie, interval orar 12 – 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD GALBEN: 18-06-2025 ora 10 Intre 19 iunie, intervalul orar 12 – 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Târgu-Jiu, 30 iun /Agerpres/ - Friptura de iepure sălbatic la cuptor este un preparat culinar deosebit, potrivit pentru o duminică în familie. Pe lângă faptul că este delicioasă, carnea de iepure este şi foarte sănătoasă, având un colesterol scăzut, dar şi un conţinut ridicat de proteine, care sunt esenţiale pentru funcţiile celulare.

Pentru prepararea acestei reţete, trebuie să ţinem cont de faptul că iepurele trebuie lăsat timp de cel puţin 24 de ore într-un baiţ pentru care avem nevoie de ceapă, usturoi, morcovi, boabe de piper negru, foi de dafin, vin şi apă. Se porţionează iepurele, se feliază cepele şi morcovii, se zdrobeşte usturoiul, pe care putem să îl lăsăm în foi, se adaugă toate ingredientele într-un castron şi apă cât să acopere carnea, după care se dă la rece, ne explică doamna Jana din Târgu-Jiu.

După marinare, carnea de iepure se spală, se tamponează cu şerveţele de bucătărie, se sărează şi se piperează, după care se lasă deoparte pentru pregătirea celorlalte ingrediente.

"În afară de iepure, reţeta mai necesită următoarele ingrediente: felii de slănină afumată cu care se vor acoperi bucăţile de carne, usturoi, ulei şi vin. Bucăţile de carne se împănează din loc în loc cu usturoi, apoi se pun în tava în care am pus câteva linguri de ulei. Carnea se acoperă cu felii de slănină afumată pentru a nu se usca la suprafaţă, mai ales că necesită un timp mai îndelungat de coacere. În tavă se adaugă apă şi se completează de câte ori este nevoie, până când iepurele devine fraged. La final, se pune un pahar cu vin şi se lasă până scade şi se formează un sos", explică doamna Jana.

Ca şi garnitură pentru acest preparat, putem servi ciuperci cu usturoi. Ciupercile se feliază şi se călesc în ulei până scade lichidul lăsat de ele, iar apoi se adaugă câţiva căţei de usturoi tăiaţi felii, sare, piper şi verdeaţă. AGERPRES/ (AS - autor: Oana Popescu, editor: Diana Dumitru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.