Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Braşov, 5 iun /Agerpres/ - Ciorba de fasole boabe este un fel de mâncare preferat de foarte multe persoane, mai ales dacă are şi afumătură şi verdeaţă proaspătă când este gata.

Marcela Cosnean, o gospodină din localitatea braşoveană Hărman, a precizat pentru AGERPRES că ciorba de fasole boabe cu afumătură este un preparat foarte greu pentru unii având în vedere că şi fasolea este un aliment destul de consistent şi atunci ne-a prezentat o reţetă de supă cremă de fasole boabe fără carne, doar cu legume.

Fasolea se pune la muiat de seara, iar a doua zi se fierbe bine după ce s-a schimbat apa în care a fiert de două-trei ori.

Zarzavaturile se fieb foarte puţin, separat de fasole, până se înmoaie, după care, împreună cu fasolea boabe fiartă se dau prin blender. Separat se pun la cuptor un morcov şi un păstârnac, depinde de cantitatea de fasole fiartă, pot fi câte două bucăţi din cele două legume, până se coc puţin, după care se amestecă cu fasolea şi zarzavatul date prin blender. Cui îi place ceapa poate fi pusă şi aceasta la cuptor cu morcovul şi păstârnacul. Se potriveşte de sare şi piper. Peste toate acestea se adaugă, după ce s-a dat prin blender, tarhon proaspăt sau conservat.

Dacă este primăvară şi a apărut ştevia şi loboda se culeg câteva frunze din fiecare şi se trec puţin prin ulei încins după care se dau şi acestea prin blender şi se amestecă cu restul preparatului.

Legumele coapte în cuptor alături de cele prăjite foarte puţin în ulei contribuie foarte mult la gustul deosebit al acestui preparat, susţine Marcela Cosnean.

Când se pune în castron pentru a fi servită, la supa cremă de fasole boabe se adaugă deasupra, tăiate foarte mărunt tarhon, mărar şi un pic de lobodă proaspătă, peste care se stropeşte cu puţin ulei de dovleac sau de floarea soarelui presate la rece. "Verdeţurile puse deasupra îi dau un aspect deosebit, dar şi un gust aparte. Este un preparat foarte gustos şi singur nu veţi da greş în faţa musafirilor", a mai spus Marcela Cosnean. AGERPRES/(A - autor: Jana Pintili, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.