Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Braşov, 27 mai /Agerpres/ - Muşchiuleţul de porc cu mere şi portocale este un preparat uşor ce necesită puţin timp pentru pregătire şi a cărui reţetă ne-a fost oferită de Marcela Cosnean din localitatea braşoveană Hărman.

Astfel, muşchiuleţul de porc se condimentează foarte bine cu un amestec de flori de lavandă, coajă de portocală rasă, puţin piper iute şi sare, după care este lăsat să se "odihnească" câteva minute. Dacă se pregăteşte pentru a fi preparat a doua zi atunci se pune la baiţ cu mirodenii mai multe şi ulei, de regulă presat la rece.

Se trece apoi la călirea muşchiului condimentat, pe ambele părţi, fiind lăsat în tigaie până se căleşte bine, să aibă o culoare plăcută ochiului, dar să nu se usuce. De regulă muşchiuleţul nu se bate cu bătătorul de carne, eventual se presează cu podul palmei, pe ambele părţi.

La un muşchiuleţ de porc se pun trei-patru mere care se taie în jumătate, li se scoate căsuţa, şi două portocale care se curăţă de coajă şi se taie în sfert. Merele şi portocalele se pun peste muşchiuleţul de porc care prin prăjire a lăsat puţin sos, două-trei minute să nu se sfărâme, pentru a rămâne puţin crocante atunci când se serveşte preparatul.

Se stoarce apoi o portocală, iar sucul se pune peste merele şi portocalele din tigaie, după care cam jumătate din cantitatea de sus de portocală produs prin stoarcere este măsura pentru vinul alb sec ce se pune peste celelalte ingrediente din tigaie şi se lasă la înăbuşit câteva minute, după care se poate servi.

Se pune pe un platou, iar în momentul în care se serveşte se adaugă puţină smântână dulce de frişcă şi multe mirodenii verzi cum sunt pătrunjelul, leuşteanul, mărarul, care se taie foarte mărunt în momentul în care se adaugă deasupra preparatului.

"Este o aromă extraordinară. Dacă vrei poţi să faci o garnitură albă din orez peste care pui puţină scorţişoară. Preparatul face parte din reţetele vechi adaptate după starea mea spirituală şi dorinţa mea de a le oferi oaspeţilor ceva plăcut ochiului pentru că pe lângă simţul mirosului şi al gustului, cel olfactiv este pe primul loc", a precizat pentru AGERPRES, Marcela Cosnean, proprietar de pensiune în localitatea Hărman, care s-a recomandat ca fiind "un creator de bunuri şi frumuseţi" având în vedere că deţine şi un atelier de creaţie vestimentară. AGERPRES/(A - autor: Jana Pintili, editor: Cristian Anghelache)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.