Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 19 mai /Agerpres/ - Cornuleţele cu carne reprezintă unul din cele mai apreciate aperitive săseşti, potrivit Aureliei Rusu, autoarea cărţii de bucate "Gătim împreună în Casa Baronului".

Ingredientele pentru aluat sunt: o jumătate de kilogram de făină, 200 de grame de margarină, 150 de grame de smântână, 50 de ml de lapte, o jumătate de linguriţă cu sare, o lingură de drojdie proaspătă şi o lingură cu zahăr. Pentru umplutură aveţi nevoie de: un sfert de kilogram de carne de vită şi un sfert de kilogram de carne de porc, tocate; două cepe tăiate fin, două linguri de ulei, două ouă, o legătură de pătrunjel tocat, o jumătate de linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper.

Făina se amestecă cu drojdia pusă în puţin lapte. Se adaugă margarina, smântâna, sarea, zahărul şi laptele. Se frământă bine şi se lasă la dospit timp de o oră. Carnea se amestecă împreună cu ceapa călită. Se adaugă ouăle, sarea, piperul, pătrunjelul. Aluatul se întinde în foi de o jumătate de centimetru. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la rândul lor se taie în opt bucăţi. Se adaugă umplutura în fiecare triunghi şi se rulează spre vârf. Se aşează într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Cornuleţele se ung cu ou amestecat cu puţină apă şi se coc timp de 30-45 de minute. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Mihai Simionescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.