Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Alba Iulia, 5 mai /Agerpres/ - Ciorba de burtă în formă de piramidă, care se mănâncă nu cu lingura, ci cu furculiţa şi cuţitul, reprezintă un preparat culinar inedit creat de albaiulianul Cosmin Toma, un chef căruia îi place nu doar să creeze diverse reţete, ci şi să realizeze un altfel de mod de servire a mâncării.

Cunoscut ca un chef care a reinterpretat, de exemplu, clasicul preparat culinar atât de apreciat de români, sarmaua, creând "sarmale întoarse", cu foaia din carne şi umplutura din varză, sau şi-a folosit imaginaţia servind un aperitiv în ghiveci de flori, Cosmin Toma a recurs la creativitate şi în ceea ce priveşte reţeta unei ciorbe de burtă şi a modului în care se mănâncă aceasta.

Chef Cosmin Toma a dezvăluit pentru AGERPRES modul în care pregăteşte el ciorba de burtă, care poate arăta nu doar ca o piramidă, ci şi în alte forme.

Ingredientele necesare sunt oase de vită, burtă de vită, morcovi, ceapă, ţelină, iaurt sau smântână, usturoi, gogoşari în oţet, ouă, oţet sau suc de lămâie, piper boabe, foi de dafin şi sare.

"Oasele de vită se pun la fiert împreună cu burta de vită circa şapte ore. Dacă burta a fiert mai repede, se scoate afară. Adăugăm legumele la fiert, împreună cu foile de dafin, piperul boabe, sarea şi usturoiul pisat. Burta, după fierbere, se taie bucăţi mici. După ce au fiert şi legumele, zeama se strecoară. Iaurtul sau smântâna se amestecă cu gălbenuşurile de ouă şi se toarnă treptat peste zeamă, amestecând continuu. Se potriveşte cu oţet sau zeama de lămâie. Gogoşarii muraţi se taie fâşii mici, adăugăm puţină ciorbă dreasă, 'blendărim' şi punem puţină gelatină care, în prealabil, este înmuiată în puţină apă. Punem în forme, aici facem vârful piramidei, şi se dă la frigider pentru circa o oră. Burta fiartă şi tăiată se amestecă cu ciorba dreasă, pe care o dăm apoi prin blender, şi adăugăm puţină gelatină. Scoatem formele de la frigider şi completăm până obţinem forma de piramidă. Ţinem la frigider pentru încă trei ore, după care o scoatem din forme. Servim cu ardei iute sau suc de lămâie", a declarat chef Cosmin Toma. AGERPRES/(AS - autor: Marinela Brumar, editor: Ştefan Gabrea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.