COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Deva, 19 sep /Agerpres/ - Amplasat la doar câteva minute de municipiul Orăştie, Arsenal Park este singurul complex turistic de vacanţă cu specific militar din România şi printre puţinele din Europa. De curând, aici a fost deschis cel mai mare parc de aventură din ţară, iar surprizele nu se vor opri aici şi vor fi toate la superlativ.

O minivacanţă în Arsenal Park sau chiar o simplă vizită sunt diferite de alte experienţe turistice obişnuite. Încă de la poartă te întâmpină un tanc peste care s-a prăbuşit un avion militar, iar la intrarea în complex îţi dă "Bună ziua!" un paznic îmbrăcat în echipament specific.

Oferta este incredibilă prin originalitate, diversitate şi inedit. Sunt 88 de hectare pe care se întinde cel mai mare muzeu de tehnică militară din ţară, aşa că Arsenal Park îţi prezintă 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare şenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere şi tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete. Adăugaţi la aceste echipamente un avion IAR '93, un avion AN-2 şi un MIG 21, dar şi un elicopter Kamov Ka 26. Toate aceste echipamente militare sunt distribuite în aşa fel încât să surprindă turistul care doreşte să facă o vizită la Arsenal Park sau pe cei care aleg să-şi petreacă o minivacanţă acolo.

Pentru a păstra rigurozitatea militară, Arsenal Park poate fi descris în termeni tehnici ca un complex de vacanţă cu 200 de locuri de cazare în care turiştii pot practica diverse activităţi printre care se numără cele de instrucţie militară, lupte de airsoft şi paintball, tir cu arme de foc, cu arme de airsoft şi paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul şenilat, concursuri de drezină, închiriere maşini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway.

Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze şi cu infraroşu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă şi cu înot contracurent, o cameră de relaxare şi camere pentru masaj şi tratamente corporale.

Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici de muniţie Rompiro din Orăştie au fost transformate în vile şi apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Turiştii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată şi transformate în camere luxoase de hotel.

Inaugurat în urmă cu cinci ani, Arsenal Park s-a dezvoltat continuu, ultimele investiţii fiind menite să asigure o diversificare a ofertei de petrecere a timpului liber de către turişti. În acest scop, Grupul Bega, condus de fraţii Emil şi Marius Cristescu, proprietarii Arsenal Park, a accesat recent fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro. Şi după numai două luni de zile de la prezentarea publică a proiectului, acesta a prins contur, astfel că la jumătatea lunii septembrie la Arsenal Park a fost deschis unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România.

Aventura Park Arsenal din Orăştie dispune de şase trasee de căţărat de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă şi cu diverse abilităţi sportive, 77 de platforme şi elemente de căţărare dispuse la înălţimi maxime ce ating de la 3 până la 30 de metri.

Au fost amenajate două trasee galbene pentru copii de peste 8 ani şi pentru începători, două trasee verzi uşoare, unul albastru de dificultate medie, considerat a fi cel mai plăcut şi mai distractiv şi unul roşu, cu grad de dificultate ridicat, pentru cunoscătorii parcurilor de aventură.

Fiecare participant la aventură trebuie să respecte regulamentul oficial al parcului care prevede folosirea obligatorie a unui echipament de securitate cu două carabine, utilizat în permanenţă pe timpul parcurgerii oricărui traseu.

"Ne aşteptăm ca traseul de căţărat să atragă zilnic peste 300 de persoane în week-end, iar când vom inaugura centrul spa şi aqua parcul interior şi exterior, probabil în iunie-iulie anul viitor, mai estimăm încă 500 de vizitatori pe zi doar pentru aceste obiective", spunea Marius Cristescu.

Parcul este deschis zilnic între orele 10.00 - 20.00. Tarifele sunt cuprinse între 30 şi 40 de lei de persoană, pentru 3 ore de activităţi.

Alături de parcul de aventură, în complexul Arsenal Park a mai fost deschis şi un loc de joacă pentru copii. Cei mici vor găsi aici jocuri amuzante, interactive, interesante, care stimulează capacităţile copilului într-un mod pozitiv, ele fiind destinate pentru activităţi de grup sau individuale.

Echipamente pentru căţărare, echilibristică, explorare, tunele, tobogane, carusele, leagăne, balansoare, care dezvoltă medii de inspiraţie pentru joc şi jocuri sunt alte elemente ale noii investiţii. Locul de joacă poate găzdui simultan peste 300 de copii.

Cele două obiective finalizate în septembrie sunt doar o parte a proiectului de agrement ce se derulează la Arsenal Park. Aici vor mai construite, în scurt timp, 9 kilometri de piste de biciclete şi plimbare asfaltate, un turn pentru sporturi extreme cu înălţimea de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din ţară, dar şi un dispozitiv Powerfun pentru bungee jumping, un patinoar sintetic, un skate park din beton cu suprafaţa 1.500 de metri şi un centru de agrement călare.

Acestora li se vor adăuga un centru Spa şi o sală de sport multifuncţională.

"Acum se lucrează la cei nouă kilometri de piste de biciclete, care vor fi gata până la sfârşitul anului, skate park-ul şi patinoarul vor fi inaugurate până la sfârşitul lunii octombrie şi centrul de echitaţie va fi deschis la sfârşitul lunii noiembrie. Tiroliana va deveni funcţională la începutul anului viitor, în aprilie va fi gata şi sala de sport, iar aqua park-ul va fi inaugurat în iulie", a detaliat Marius Cristescu.

În opinia sa, marea problemă a turismului românesc constă în faptul că acestea nu oferă posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber.

"Nu prea ai ce face în ele. Staţiunile nu oferă posibilităţi de distracţie pentru toţi membrii familiei. Şi atunci noi am preferat ca prima dată să dezvoltăm partea de distracţie şi după aceea să dezvoltăm partea de cazare. Arsenal Park va deveni un parc de distracţie pentru toţi cei cazaţi în zonă, inclusiv pentru alte staţiuni. Faptul că este în apropiere de autostradă constituie un punct de oprire pentru toţi cei care vin cu familia şi trec spre Vest sau care vin din Vest şi trec spre Bucureşti", este de părere Marius Cristescu. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Blada, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.