Constanța: Global Village prezintă România autentică studenților străini

 •  Social
587 afişări

Un grup alcătuit din 60 de studenți străini experimentează la Constanța valorile autentice ale patrimoniului cultural și civilizației românești prin intermediul proiectului multicultural Global Village, derulat de AIESEC România (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales).

5f94fe1f-385e-4cea-b9c0-1e723d969c2d

Foto: (c)ANGELO BREZOIANU/ AGERPRES ARHIVA

La conferința de presă organizată sâmbătă, la sediul Radio Vacanța din Mamaia, ofițerul de presă al AIESEC România, Izabela Catîru, a declarat că evenimentul se dorește a fi un nou vector pentru transmiterea unei imagini corecte a României, la nivel internațional și național, în rândul populației tinere, prin promovarea culturii și a patrimoniului național, încurajând tinerii în direcția voluntariatului și a oportunităților de internship-uri profesionale în țară și în străinătate.

Manifestarea, integrată proiectului internațional "Discover Romania Beyond Dracula", finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, are ca protagoniști 60 de studenți din peste 20 de țări (Canada, Brazilia, Belarus, Germania, Grecia, Albania, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Ucraina, Egipt, Maroc, Turcia, Liban, India, Indonezia, Malaezia, Pakistan și Taiwan) pentru a cunoaște România de dincolo de mitul lui Dracula, care vor petrece o săptămână la Constanța experimentând obiceiuri și tradiții din cultura autohtonă.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, studenții străini vor avea posibilitatea să-și prezinte și țările lor, inclusiv aspecte mai puțin cunoscute despre acestea, împărtășind, de asemenea, și opinii despre noua imagine pe care și-au format-o despre țara gazdă — România.

Etapa de la Constanța a proiectului "Discover Romania Beyond Dracula" va cuprinde un moment de cultură culinară, laboratorul Colegiului Comercial "Carol I", urmând să găzduiască un veritabil festival de preparare a bucatelor tradiționale din țările de proveniență a studenților participanți la proiect.

Esplanada de la Radio Vacanța din Mamaia se va transforma într-o scenă în aer liber pe care se vor produce momente artistice, dansuri tradiționale din folclorul țărilor partenere și expoziția de fotografie, cu instantanee realizate în România.

Etapa finală din acest an a proiectului multicultural Global Village este organizată de AIESEC România în perioada 24 — 31 august, concomitent în trei zone de implementare: zona 1 — Arad, Craiova, Oradea, Timișoara, zona 2 — București, Constanța, Galați, Iași, Pitești și zona 3 — Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș.

"Îi invităm pe toți constănțenii și turiștii aflați pe litoral să-i cunoască pe cei 60 de studenți străini veniți în România pentru a-și construi o nouă imagine despre țara noastră. La rândul lor, și studenții români vor avea ocazia să viziteze gratuit, tot în cadrul unor proiecte de tip Global Village, aceste țări din care provin partenerii noștri, evenimentul din Mamaia fiind ideal pentru a-ți alege următoarea aventură", a spus Izabela Catîru.

AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, non-profit și apolitică. Prezentă în 130 de țări, oferă tinerilor posibilitatea de a participa în internship-uri internaționale de voluntariat sau profesionale. AIESEC România a fost înființată în București, în anul 1990, fiind prima organizație non-guvernamentală din România, iar în prezent funcționează în 14 centre universitare din Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

AGERPRES/(AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Ștefan Gabrea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Social

Cele mai citite din Social

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe