COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 11 dec /Agerpres/ - Patru poliţişti de la Secţia 19 din Capitală au fost premiaţi de Asociaţia Pro Democraţia (APD), în cadrul campaniei "Tinerii împotriva corupţiei - ediţia III", pentru că au refuzat să primească mită şi chiar au denunţat cazurile respective către Direcţia Generală Anticorupţie.
"În acest an am avut două cazuri în care poliţiştilor li s-au oferit bani pentru a nu lua măsurile legale în cazurile pe care le-au constatat, respectiv infracţiuni la regimul circulaţiei, iar anul trecut am avut trei cazuri în care poliţiştii au denunţat astfel de lucruri. Direcţia Generală Anticorupţie, împreună cu procurorii, au preluat cazurile şi au luat măsurile legale. De exemplu, la noi, la subunitate, vorbim despre sume de câteva milioane de lei, până în zece milioane de lei vechi, în funcţie de importanţa cazului sau de norma legală care este încălcată. Noi constatăm atitudinea persoanei. Aceste persoane, în raport cu poliţiştii care cercetau cazurile, în mod direct s-au adresat oamenilor legii pentru a le propune o sumă de bani ca să nu li se întocmească dosar penal", a declarat, pentru AGERPRES, comisar-şef Cătălin Spirache, şef Secţia 19 Poliţie.
"Tinerii împotriva corupţiei - ediţia III" este un program care a fost demarat de Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu DGA şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, încă din anul 2010 şi a avut ca scop conştientizarea populaţiei de a nu oferi mită.
Cele mai bune proiecte de campanie de sensibilizare a cetăţenilor pentru prevenirea corupţiei au fost premiate, marcând astfel încheierea proiectului care s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani, implicând un număr de peste 3.500 de elevi din numeroase licee din ţară.
"La nivelul Bucureştiului a fost implementat în 35 de licee şi scopul este informarea, conştientizarea şi implicarea tinerilor în acţiuni anticorupţie. S-au implicat echipe a câte trei persoane din fiecare liceu şi au constat în acţiuni cum sunt dezbaterile, sesiunile de informare, ateliere anticorupţie prin distribuirea pliantelor de informare. (...) Sesiunile de informare îi învaţă inclusiv pe tineri ce înseamnă luarea, darea de mită, care este diferenţa dintre mită şi bacşiş, pentru că mulţi cetăţeni nu cunosc diferenţa", a spus Iuliana Iliescu, coordonator proiect APD.
Câştigătorii de la liceele "Jean Monnet", "Iulia Haşdeu" şi "Grigore Moisil" vor merge timp de trei zile într-o vizită la Parlamentul European.
Cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, şeful DGA, chestor de poliţie dr. Arion Ţigănaşu Jănică, a precizat că s-au făcut paşi importanţi pentru combaterea corupţiei, însă este nevoie de continuarea proiectelor pentru conştientizarea populaţiei.
"Strategia Naţională Anticorupţie, spre deosebire de anii trecuţi, cuprinde un obiectiv general legat de educaţie. Atâta timp cât tânăra generaţie o să aveţi apetenţă în a vă implica, a avea o atitudine fermă faţă de acest fenomen infracţional deosebit, atunci putem să fim convinşi că societatea noastră are asigurat un viitor. Cred că societatea civilă care este alături de noi trebuie să extindă această acţiune la nivel naţional pentru ca toţi tinerii să fie implicaţi în această manifestaţie. Unii spuneau că în România nu există corupţie. Uşor-uşor au început să spună da, există corupţie. Am început să identificăm zonele unde există corupţie. Am ajuns în stadiul în care ne întrebăm ce trebuie să facem ca să eliminăm corupţia. S-au făcut paşi importanţi şi trebuie să continue", a afirmat şeful DGA. AGERPRES/ (A, AS - Andreea Dăscălescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.