Echipa României la ''FIRST Global Robotics Olympics'' a primit diplome de excelență de la Ambasada României în SUA

 •  Sci&Tech
1735 afişări

Echipa României care participă, începând de duminică, la Olimpiada de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'', din Washington, a primit diplome de excelență de la Ambasada României la Washington, precum și un drapel al țării, informează un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

d5f22f05-c501-473e-a6a7-0aa7978437ca

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Potrivit textului citat, diplomele de excelență au fost acordate "în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea țării noastre în lume, prin intermediul cercetării științifice aplicate".

În mesajul transmis cu această ocazie, ambasadorul României George Cristian Maior a arătat că, prin acest eveniment, Ambasada României în SUA a dorit să își arate aprecierea pentru membrii echipei olimpice care, prin activitatea desfășurată în capitala SUA, devin adevărați ambasadori ai României.

"Am rămas impresionat de inteligența, de eforturile și de cunoștințele excepționale pe care le-ați demonstrat în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Vă felicit pentru acumulările de până acum, pentru reușita în competiția națională de robotică și sunt convins că veți avea în continuare un parcurs excepțional", a mai apreciat ambasadorul român în SUA, potrivit comunicatului ambasadei.

El și-a mai exprimat, cu acest prilej, admirația față de mentorii care i-au îndrumat, părinții și sponsorii care i-au sprijinit.

"Să fiți mândri de țara și de identitatea noastră și să știți că, aici în SUA, România este foarte respectată pentru calitatea și pregătirea cetățenilor ei, pentru istoria ei și pentru seriozitatea pe care am demonstrat-o în două decenii de parteneriat strategic româno-american, inclusiv pe dimensiunea științei și tehnologiei", a mai transmis în mesajul său ambasadorul George Cristian Maior.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Olimpiada de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'', inclusă în circuitul mondial al competițiilor de robotică FIRST (For Inspiration and Recognition of Science & Technology), promovează platforma de educație STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

La prima ediție vor participa 164 de țări, România fiind reprezentată de echipa ''Romanian Robotics Olympics'', formată din șapte elevi de liceu cu performanțe deosebite din domeniul roboticii. Aceștia au parcurs probe precum proiectarea, programarea, asamblarea și manevrarea unui robot pe tema globală lansată de FIRST Global, a asigurării accesului la apă curată. Îndrumați de mentori, membrii echipei și-au dezvoltat abilitățile din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

Sursa foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Facebook

Membrii echipei României sunt: Alexandru Florescu, căpitan oficial al echipei și specialist în design robotic; Alexandra Păcuraru, purtătoare de cuvânt oficială; Laura Pîrcălăboiu, responsabilă cu suportul tehnic și purtătoare de cuvânt a echipe tehnice; Rareș Bădici, specialist în inginerie și mecanică și primul "șofer" al echipei; Oliver Szavuj, al doilea "șofer" al echipei; Andrei Daha, specialist în programare; Andrei Gabriel Preda, specialist în inginerie și mecanică, alături de mentorii Cristian Vlăsceanu și Ioan Doboacă.

Deschiderea Olimpiadei de robotică ''FIRST Global Robotics Olympics'' are loc duminică, 16 iulie, la ora 17.30, la DAR Constitution Hall, din Washington, se mai menționează în comunicatul ambasadei României în SUA.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan, editor online: Gabriela Badea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


CYBER SECURITY

  Știrile momentului

  Știri recente din Sci&Tech

  Cele mai citite din Sci&Tech

  Tu actualizezi lumea.

  Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

  Află mai multe