Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 16 iul /Agerpres/ - Echipa României care participă, începând de duminică, la Olimpiada de robotică 'FIRST Global Robotics Olympics', din Washington, a primit diplome de excelenţă de la Ambasada României la Washington, precum şi un drapel al ţării, informează un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit textului citat, diplomele de excelenţă au fost acordate "în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la promovarea ţării noastre în lume, prin intermediul cercetării ştiinţifice aplicate".

În mesajul transmis cu această ocazie, ambasadorul României George Cristian Maior a arătat că, prin acest eveniment, Ambasada României în SUA a dorit să îşi arate aprecierea pentru membrii echipei olimpice care, prin activitatea desfăşurată în capitala SUA, devin adevăraţi ambasadori ai României.

"Am rămas impresionat de inteligenţa, de eforturile şi de cunoştinţele excepţionale pe care le-aţi demonstrat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Vă felicit pentru acumulările de până acum, pentru reuşita în competiţia naţională de robotică şi sunt convins că veţi avea în continuare un parcurs excepţional", a mai apreciat ambasadorul român în SUA, potrivit comunicatului ambasadei.

El şi-a mai exprimat, cu acest prilej, admiraţia faţă de mentorii care i-au îndrumat, părinţii şi sponsorii care i-au sprijinit.

"Să fiţi mândri de ţara şi de identitatea noastră şi să ştiţi că, aici în SUA, România este foarte respectată pentru calitatea şi pregătirea cetăţenilor ei, pentru istoria ei şi pentru seriozitatea pe care am demonstrat-o în două decenii de parteneriat strategic româno-american, inclusiv pe dimensiunea ştiinţei şi tehnologiei", a mai transmis în mesajul său ambasadorul George Cristian Maior.

Olimpiada de robotică 'FIRST Global Robotics Olympics', inclusă în circuitul mondial al competiţiilor de robotică FIRST (For Inspiration and Recognition of Science & Technology), promovează platforma de educaţie STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

La prima ediţie vor participa 164 de ţări, România fiind reprezentată de echipa 'Romanian Robotics Olympics', formată din şapte elevi de liceu cu performanţe deosebite din domeniul roboticii. Aceştia au parcurs probe precum proiectarea, programarea, asamblarea şi manevrarea unui robot pe tema globală lansată de FIRST Global, a asigurării accesului la apă curată. Îndrumaţi de mentori, membrii echipei şi-au dezvoltat abilităţile din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii.

Membrii echipei României sunt: Alexandru Florescu, căpitan oficial al echipei şi specialist în design robotic; Alexandra Păcuraru, purtătoare de cuvânt oficială; Laura Pîrcălăboiu, responsabilă cu suportul tehnic şi purtătoare de cuvânt a echipe tehnice; Rareş Bădici, specialist în inginerie şi mecanică şi primul "şofer" al echipei; Oliver Szavuj, al doilea "şofer" al echipei; Andrei Daha, specialist în programare; Andrei Gabriel Preda, specialist în inginerie şi mecanică, alături de mentorii Cristian Vlăsceanu şi Ioan Doboacă.

Deschiderea Olimpiadei de robotică 'FIRST Global Robotics Olympics' are loc duminică, 16 iulie, la ora 17.30, la DAR Constitution Hall, din Washington, se mai menţionează în comunicatul ambasadei României în SUA.AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.