COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Beijing, 27 apr /Agerpres/ - Oameni de ştiinţă chinezi şi elveţieni au anunţat miercuri că au reuşit să dezvolte un sistem care permite, în premieră, dispozitivelor smartphone să gestioneze de la distanţă şi să trateze diabetul la şoareci, informează Xinhua.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul american ''Science Translational Medicine'', cercetătorii au notat că au dezvoltat o aplicaţie de smartphone pe care au utilizat-o pentru a comanda de la distanţă celulelor obţinute prin inginerie genetică astfel încât acestea să producă insulina necesară pentru a atinge şi menţine nivelurile optime de glicemie, în termen de două ore, în cazul şoarecilor de laborator. ''Credem că acest... concept ar putea netezi calea către o nouă eră a medicinei personalizate, digitalizate şi globalizate'', a declarat pentru sursa citată Haifeng Ye, profesor în cadrul East China Normal University din Shanghai, China, care a condus acest studiu.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au creat mai întâi celule producătoare de insulină, asupra cărora a fost acţionat un anumit tip de lumină aflată pe aceleaşi lungimi de undă emise de becurile utilizate în terapii sau în saunele cu infraroşu. Apoi, ei au adăugat celulele într-o ''teacă'' bio-compatibilă ce conţinea la rândul ei lumini LED roşii acţionate wireless pentru a crea sistemul HydrogeLED, care putea fi pornit şi oprit prin comenzi externe. HydrogeLED a fost implantat ulterior în pielea şoarecilor cu diabet astfel încât să poată fi administrată insulina de la distanţă, printr-o aplicaţie dezvoltată pentru telefonul mobil inteligent.

În cadrul unui experiment pilot restrâns, întregul sistem - care a implicat şi utilizarea unei cutii de control numită SmartController ce comunică cu smartphone-ul prin GSM - a fost asociat cu un glocometru controlat prin bluetooth prin care se puteau transmite telefonului mobil valorile glicemiei. În momentul în care măsurătorile depăşeau pragurile presetate, smartphone-ul semnala SmartController-ului să pornească HydrogeLED pentru a produce insulina.

Ye şi-a exprimat speranţa că în versiunile viitoare ale acestui sistem vor fi implantate în organismul pacienţilor diabetici glucometre care vor monitoriza în permanenţă nivelurile glicemiei pentru a declanşa automat un răspuns terapeutic.

În prezent, la nivel mondial, peste 415 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, menţionează sursa citată.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.