COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 18-05-2025 ora 21 Intre 21:00 si 00:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 19 apr /Agerpres/ - Un asteroid de circa 600 metri lungime va trece miercuri în apropiere de Pământ, dar fără să prezinte vreun pericol pentru planeta noastră, informează NASA citată de AFP.

"Deşi nu există nicio posibilitate ca asteroidul să intre în coliziune cu planeta noastră, va ajunge totuşi prea aproape pentru un corp ceresc de asemenea dimensiuni", precizează agenţia spaţială într-un comunicat.

Denumit 2014-JO25, asteroidul care măsoară puţin peste 650 de metri lungime va trece la 1,8 milioane de kilometri distanţă de Terra, ceea ce înseamnă aproximativ de cinci ori distanţa care ne desparte de Lună.

Ultima oară când 2014-JO25 ne-a vizitat a fost în urmă cu 400 de ani şi îl vom vedea din nou peste 2.600 de ani.

Asteroidul va trece în apropiere de planeta noastră după ce a ocolit Soarele iar apoi îşi va continua ruta spre Jupiter înainte de a se întoarce spre centrul sistemului nostru solar.

În 2004, Toutatis, un asteroid mult mai mare - de 4,6 km lungime şi 2,4 km lăţime în formă de arahidă - a trecut la o distanţă de 1.549.719 km - de patru ori distanţa de la Pământ la Lună.

NASA a precizat că asteroidul nu reprezintă niciun risc pentru planeta noastră, cel puţin pentru următorii 558 de ani, dată la care el va trece din nou pe lângă Terra, însă mai aproape.

Viitoarea vizită a unui corp ceresc este prevăzută de abia în 2027, când asteroidul 199-AN10, de 800 metri lungime se va apropia la 380.000 de km (distanţa dintre Pământ/Lună).

Vizita din 19 aprilie este "o oportunitate excepţională" pentru astronomi şi cei pasionaţi de stele, a subliniat NASA. Suprafaţa sa este de două ori mai strălucitoare decât cea a Lunii şi ar trebui să fie vizibil cu ajutorul unui mic telescop, timp de una dau două nopţi, a precizat agenţia.AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.