COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 01:30 si 06:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Târgu Mureş, 13 mar /Agerpres/ - Cosmonautul Dumitru Prunariu a declarat, luni, în cadrul festivităţii organizate la Universitatea "Petru Maior" (UPM) din Târgu Mureş, în cadrul căreia i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa, că în procesul de instalare în spaţiu omenirea va învăţa, între altele, să gestioneze şi să susţină ecosisteme închise.

"Drept concluzii privind explorarea umană a spaţiului interplanetar, raportate la utilităţi şi beneficii, putem afirma că în procesul de instalare în spaţiu, vom învăţa, printre altele, să gestionăm şi să susţinem ecosisteme închise. Această cunoaştere ar putea transforma în cele din urmă Pământul şi a-l menţine ca pe un habitat natural pentru toate speciile, cu o economie sustenabilă la infinit, bazată pe reciclarea completă a deşeurilor şi pe resurse regenerabile de energie", a arătat Dumitru Prunariu.

Acesta a spus că, atunci când sunt trimişi oameni în spaţiul cosmic, spectrul de probleme derivate din acest efort este foarte divers comparativ cu trimiterea de roboţi şi că următoarea generaţie de exploratori ai spaţiului, noua generaţie de turişti cosmici, va avea nevoie de o abordare mai profundă şi de înţelegere a tuturor aspectelor legate de zborul cosmic.

"Oamenii ajunşi în cosmos nu mai sunt numai cetăţeni ai unei anumite ţări, ci devin cetăţeni ai întregii planete Pământ, fiind preocupaţi de întreaga ei durabilitate globală. Explorarea spaţială pilotată constituie o sursă majoră de inovare, ducând indiscutabil la progres. De acesta pot beneficia societăţi întregi de pe glob, posibilităţile de aplicaţii în domenii conexe a tehnologiilor rezultate din cercetări pentru cosmos fiind nelimitate. În cele din urmă, aşezările din afara Pământului vor oferi, de asemenea, un rezervor de civilizaţie şi viaţă terestră, inclusiv dezvoltarea de specii de soiuri şi plante alimentare vitale, pe care nici o catastrofă la scară planetară să nu le poată distruge, indiferent dacă acea catastrofă ar fi de origine naturală, ca de exemplu impactul cu asteroizi, erupţii vulcanice sau pandemiile, sau simple erori de calcul uman cum ar fi războiul nuclear sau biologic, sau alte experimente globale periculoase", a subliniat cosmonautul.

Dumitru Prunariu a afirmat că factorul uman este esenţial în această nouă eră de dezvoltare şi că ceea ce este inimaginabil în prezent poate deveni o necesitate în viitor. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Oana Popescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.