COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 14 Intre 14:00 si 15:00 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 60…80 km/h, descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Sibiu; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:55 si 14:40 se va semnala Grindină de mici și posibil medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:45 si 14:45 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Timiş; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:20 si 15:00 se va semnala Grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor acumula 15...20 l/mp. in Județul Botoşani, Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 16 feb /Agerpres/ - Amazon se orientează către tehnologia ce i-ar putea permite să efectueze livrările la adresele clienţilor cu ajutorul dronelor prin paraşutarea coletelor pentru a elimina riscurile de securitate, informează miercuri The Telegraph.

Dronele ar propulsa pachetele către sol folosind un sistem ce include electromagneţi şi arcuri elicoidale. După lansarea coletelor, drona respectivă va continua să monitorizeze coborârea coletului, care poate conţine obiecte fragile precum electronice sau ornamente, pentru a împiedica blocarea acestuia pe acoperişuri sau în copaci.

În cazul în care coletul ajunge într-un loc nedorit, drona va putea lua măsuri de remediere a situaţiei, cum ar fi lansarea unui jet de aer sau declanşarea unui dispozitiv pentru ghidarea pachetului către un loc de aterizare sigur.

Planul intensifică eforturile companiei de a utiliza dronele autonome Prime Air îndepărtând îngrijorările cu privire la faptul că acestea ar putea fi furate sau că s-ar putea bloca la aterizare.

Cu toate că Autoritatea Civilă Aeriană a acordat permisiunea Amazon pentru efectuarea testelor, cel mai important factor care stă în calea livrărilor prin intermediul dronelor este lipsa reglementărilor legale. În acest moment, este ilegală pilotarea unei drone dincolo de câmpul vizual al pilotului şi la mai puţin de 50 de metri de o persoană, vas, vehicul sau structură, precizează sursa citată.

Livrarea pachetelor de la o înălţime de 50 de metri ar putea elimina această problemă, însă se menţin îngrijorările cu privire la siguranţa trecătorilor.

Amazon a efectuat prima livrare cu ajutorul unei drone la locuinţa unui client din Marea Britanie, la finalul anului trecut, transportând cu succes un modul de recepţie de televiziune în sistem streaming 'Fire TV' şi o pungă de popcorn. Livrarea a durat 13 minute, iar drona a aterizat în grădina clientului.

Tehnologia permite trimiterea cu ajutorul dronelor a pachetelor ce cântăresc până la 2,27 kg, pe distanţe de până la 16 kilometri.

Amazon intenţionează să efectueze alte zeci teste în următoarele luni pentru livrarea coletelor cu ajutorul dronelor.

La sfârşitul anului trecut, Poşta franceză a anunţat că va începe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, după doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o dată pe săptămână, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul ţării.

În Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuată în iulie de către un magazin care a făcut un parteneriat cu lanţul "7-Eleven" pentru a trimite un sandviş cu pui, o cafea şi o gogoaşă către o reşedinţă privată din Reno, Nevada.

Şi compania Google testează serviciul de livrări cu ajutorul dronelor.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.