Lansarea website-ului "Casa Experimentelor", primul centru științific non-profit din România

 •  Sci&Tech
796 afişări

Asociația pentru Formare și Technorama Science Center vor lansa miercuri website-ul proiectului "Casa Experimentelor", platformă care va facilita atât accesul pe bază de programări la centrul științific, cât și posibilitatea efectuării de donații în sistem online.

75a4129e-2a1b-4c34-97a4-7bc641b003ef

Sursa: Facebook.com

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației pentru Formare remis AGERPRES, "Casa Experimentelor" este prima expoziție științifică non-profit din România, având ca scop principal creșterea nivelul de educație prin stimularea interesului pentru știință la copii și tineri.

Conceptul de bază al "Casei Experimentelor" se bazează, ca metodă, pe tendința copiilor de a se juca, mai mult decât de a citi. Experimentele interactive și variate vor crea contextul în care se va face posibilă experimentarea personală a fenomenelor științifice din diferite domenii: mecanică, fizică, chimie, meteorologie, geografie, sănătate, matematică.

Accesul pentru vizitarea "Casei Experimentelor" se va realiza gratuit începând cu luna ianuarie 2016 pe bază de programări online care se vor putea efectua chiar din ziua lansării website-ului.

"Având susținerea Elveției, prin Programul de cooperare elvețiano-român, se urmărește implementarea în România a metodelor de învățare deja testate și apreciate în majoritatea țărilor civilizate și totodată diminuarea diferențelor educaționale, economice și culturale între orașe și zonele periferice din țara noastră. (...) Obiectivele pe care dorim să le atingem prin acest proiect vizează atât creșterea interesului pentru știință și cultura în rândul copiilor și tinerilor, cât și dezvoltarea unor parteneriate stabile între autoritățile locale, instituțiile publice și ONG-urile implicate în educație", se arată în comunicatul de presă.

Primul an de funcționare a "Casei Experimentelor" are ca țintă aducerea a peste 30.000 de elevi (clasele 0-12), 1.000 de profesori și 9.000 de familii (27.000 de persoane) din București și județul Ilfov. În viitor se dorește extinderea proiectului și achiziționarea a două autocare, care să faciliteze accesul copiilor din afara Bucureștiului.

Suma totală destinată proiectului este 236.029 franci elvețieni, din care 92,66% sunt alocați partenerului coordonator și 7,78% — partenerului elvețian. Contribuția proprie a Asociației pentru Formare este de 84.970 franci elvețieni, din donații, sponsorizări și contribuții din impozitul pe venituri (2%).

AGERPRES

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


CYBER SECURITY

  Știrile momentului

  Știri recente din Sci&Tech

  Cele mai citite din Sci&Tech

  Tu actualizezi lumea.

  Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

  Află mai multe