COD GALBEN: 26-04-2025 ora 10 Intre 26 aprilie, ora 10 – 27 aprilie, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Berlin, 7 apr /Agerpres/ - O echipă de cercetători germani a dezvoltat un set de dispozitive robotice care securizează amprentele şi alte elemente de identificare rămase la locul producerii unor crime sau atentate, inclusiv a bombelor neexplodate, relatează DPA.

Spre deosebire de tehnicilor folosite în prezent, noile dispozitive nu intră în contact cu elementele de la locul anchetei, nu le modifică starea şi nu distrug dovezile care pot fi valorificate în cadrul anchetei.

'Aceste dispozitive au fost dezvoltate special pentru situaţii extrem de periculoase', a declarat Lothar Koehler, şeful departamentului de inovare, cercetare şi prevenţie din cadrul Biroului Criminalistic al Bavariei (BLKA).

Proiectul de cercetare este rezultatul comun al muncii depuse de laboratorul din cadrul BLKA, Universitatea de ştiinţe aplicate din Munchen şi o companie bavareză din domeniul ingineriei.

Recuperarea de la o distanţă de siguranţă a amprentelor de pe dispozitive explozive folosite într-un atentat terorist reprezintă unul dintre exemplele ce vizează utilizarea acestor dispozitive robotice.

Proiectul de cercetare, denumit HUSSA - acronimul german pentru 'căutarea probelor umane' (search for human evidence), a început în 2012 şi cu ajutorul acestuia cercetătorii au reuşit să facă vizibile amprentele, urmele de paşi sau orice urme umane rămase la locul unde s-a produs un eveniment extrem de periculos, folosind tehnologia luminii difuze.

Cel de-al doilea dispozitiv foloseşte vapori chimici.

Potrivit cercetătorilor, ambele dispozitive vor intra în dotarea poliţiei germane până la sfârşitul anului pentru a fi folosite pe scară largă.AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.