Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că stocurile de consumabile pentru campania de vaccinare sunt suficiente la acest moment şi, în baza contractelor încheiate, vor putea fi asigurate în continuare cele necesare pentru vaccinarea a 10,4 milioane de persoane, ţinta asumată iniţial de autorităţi.

"În ceea ce priveşte consumabilele, (...) la acest moment stocurile sunt suficiente. Desigur, dacă între timp vom creşte numărul de persoane, mai mult de 10 milioane de persoane vaccinate, pentru că aceasta este estimarea pe care noi am folosit-o iniţial - practic, materiale sanitare care să fie suficiente pentru a vaccina peste 10,4 milioane de persoane, există o serie de contracte care sunt în derulare şi livrări care sunt în derulare. Până la acest moment nu am avut impedimente în ceea ce priveşte asigurarea acestor materiale", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 



Şeful CNCAV a subliniat că o "provocare reală" este asigurarea personalului medical.

"Legat de resursa umană, da, aici avem o provocare reală, pentru că sunt judeţe, nu peste tot, dar sunt judeţe în care este destul de dificil să se găsească într-un timp scurt persoane care să lucreze în aceste centre de vaccinare şi este şi unul dintre motivele pentru care nu putem, peste noapte, deschide noi centre de vaccinare. În primul rând, personalul respectiv trebuie să beneficieze de câteva sesiuni de training, să cunoască procedurile, să ştim şi să avem asigurarea şi certitudinea că cunosc toate aceste circuite şi proceduri din centrul de vaccinare (...). Este important să avem şi organizarea spaţiilor care să fie avizate de Direcţiile de Sănătate Publică. Toate centrele pe care noi le-am prevăzut sunt cunoscute inclusiv cu adresă şi coordonatori de centre, deci, pentru aceste centre, teoretic, nu ar trebui să avem probleme de operaţionalizare, însă, în funcţie de capacitatea şi de nevoia pe care o vom avea, noi luăm în calcul deschiderea şi a altor centre de vaccinare", a explicat Gheoghiţă.

El a adăugat că problema resursei umane se reflectă în special asupra operaţionalizării echipelor mobile de vaccinare.

"Sunt judeţele care, într-adevăr, nu au suficientă capacitate de a mobiliza echipe mobile care să asigure vaccinarea într-un ritm pe care noi ni l-am dori, adică de a vaccina mai repede, în mod deosebit persoanele care sunt în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare. Dar, da, resursa umană este o problemă şi sperăm ca partea de materiale medico-sanitare să nu reprezinte o problemă, deşi la nivel mondial este una dintre provocările pentru succesul campaniilor de vaccinare", a mai declarat preşedintele CNCAV. AGERPRES/ (A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă spune că în zilele următoare vor fi deschise centre de vaccinare în municipiile cu o incidenţă peste 4,5

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Sunt 678 de centre de vaccinare, vor mai fi activate până la 1.137 

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Informaţiile despre vaccinare trebuie validate înainte de a fi publicate; pot exista erori 

 

VIDEO Gheorghiţă: Persoanele imunizate cu două doze pot descărca adeverinţa direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor 

 

Valeriu Gheorghiţă: În perioada 1-7 martie s-au înregistrat 770 de reacţii adverse după vaccin 

 

VIDEO Gheorghiţă: Numărul de doze de vaccin anti-COVID pierdute reprezintă 0,23% din totalul dozelor utilizate 

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Până ieri erau vaccinate peste 108.000 de persoane din sistemul de învăţământ 

 

VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Cauzele deceselor unor persoane care s-au vaccinat nu au legătură cu vaccinul

 

VIDEO Andrei Baciu: În aprilie vom primi minim 3.128.000 de doze de vaccin anti-COVID

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.