COD PORTOCALIU: 25-05-2025 ora 10 Intre 25 mai, ora 20 – 27 mai, ora 10 Fenomene vizate: se va semnala cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Prof. Didier Pittet, creator al Programului Global pentru Siguranţa Pacientului, şi dr. Neil Wigglesworth, preşedinte al Societăţii pentru prevenirea infecţiilor din Marea Britanie, vor participa marţi, la Bucureşti, la Hand Hygiene Days 2018, eveniment care face parte dintr-o serie de proiecte internaţionale de comunicare pentru sănătate.

"Fiecare dintre noi va fi într-o zi pacientul unui spital", afirmă profesorul Didier Pittet, creatorul Programului Global pentru Siguranţa Pacientului "Clean care is safer care", campanie care salvează anual între 5 şi 8 milioane de vieţi în întreaga lume, se arată într-un comunicat transmis presei de organizatori. El va vorbi în conferinţa de la Bucureşti, în cadrul Romanian Hand Hygiene Days 2018, despre ceea ce înseamnă cultura siguranţei pentru un spital, despre calitate şi despre standarde, despre lupta pentru prevenirea şi pentru controlul infecţiilor intraspitaliceşti, despre cum pot fi salvate vieţi.

Om de ştiinţă elveţian, epidemiolog şi expert în prevenirea infecţiilor şi în siguranţa pacientului, Pittet conduce Departamentul de prevenire a infecţiilor şi Centrul pentru siguranţa pacienţilor din cadrul Spitalului Universitar din Geneva. Predă la universităţi de pe mai multe continente, printre care Imperial College (Londra) şi Hong Kong Polytechnic University School of Health Science (Hong Kong).

În ultimii 20 de ani, Didier Pittet a coordonat studii în epidemiologie şi boli asociate infecţiilor nosocomiale, iar împreună cu echipa sa a creat "Modelul Geneva" - strategie multimodală, bazată pe educare, instruire, conştientizarea oportunităţilor în igiena mâinilor şi feedback cu privire la modelele de comportament ale personalului medical. Ideile lui Didier Pittet au la bază ştiinţele sociale, care permit înţelegerea factorilor ce influenţează comportamentul tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea într-un sistem medical.

La rândul său, Neil Wigglesworth s-a calificat ca asistent medical în 1987 şi, după o carieră clinică axată în principal pe îngrijirea medicală în situaţii grave, a trecut la domeniul de prevenire şi control al infecţiilor. A lucrat în numeroase poziţii ca asistent medical principal, în administraţie, cercetare şi ca asistent medical consultant de specialitate, precum şi în Protecţia Sănătăţii.

"Nicio persoană să nu fie afectată de o infecţie care poate fi prevenită" - este scopul Societăţii pentru prevenirea infecţiilor din Marea Britanie, pe care Neil Wigglesworth o conduce. Misiunea ei este de "a informa, promova şi susţine politica şi practica de prevenţie expertă a infecţiilor în beneficiul pacientului sau al utilizatorului serviciilor şi pentru securitatea personalului, indiferent unde se realizează îngrijirea medicală", arată comunicatul citat.

Organizator ştiinţific al programului de la Bucureşti este Societatea Română de Microbiologie. Parteneri instituţionali sunt Societatea pentru Prevenirea Infecţiilor din Marea Britanie, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea Română de Epidemiologie. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: spatiulmedical.ro

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.