CASMB a alocat fonduri suplimentare pentru efectuarea de analize medicale și investigații imagistice

 •  Sănătate
5786 afişări

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) a anunțat că a alocat fonduri suplimentare pentru efectuarea de analize medicale și investigații imagistice de înaltă performanță în ambulatoriul de specialitate.

d0cd3b5d-aa15-4a34-8cad-d12d4904bd83

"CASMB anunță asigurații că, în urma rectificării bugetare la trimestrul IV/2017, din suma totală suplimentată, au fost alocate fonduri pentru investigații de înaltă performanță și analize de laborator în valoare de 21.594.209,50 lei, astfel: 5.885.932,50 lei pentru radiologie — înaltă performanță (RMN, CT, scintigrafii, angiografii), 15.708.277,00 lei pentru analize de laborator", a informat CASMB într-un comunicat remis presei miercuri.

Potrivit sursei citate, biletele de trimitere în vederea efectuării investigațiilor paraclinice decontate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate sunt valabile: 30 de zile calendaristice de la data emiterii pentru diagnosticele de tip acut/subacut/acutizări ale unor afecțiuni cronice, 90 de zile calendaristice, pentru efectuarea de investigații paraclinice pentru afecțiunile cuprinse în unele programe naționale de sănătate — diabetul și bolile de nutriție, precum și cele pentru afecțiunile oncologice; 90 de zile calendaristice, pentru examinările histopatologice și citologice, precum și pentru investigațiile paraclinice recomandate de medicul de familie/medicul de specialitate din ambulatoriu, care are evidențiat "management de caz", 60 zile calendaristice pentru celelalte boli cronice, 90 de zile calendaristice pentru investigații medicale paraclinice de înaltă performanță — RMN, CT, scintigrafii, angiografii.

CASMB reamintește asiguraților că în situația în care, din motive obiective, investigațiile nu au putut fi efectuate la momentul prezentării la furnizorul ales au la dispoziție următoarele opțiuni: programare pe lista de așteptare a respectivului furnizor, pentru o dată aflată în perioada de valabilitate a biletului de trimitere, alegerea unui alt furnizor la care se pot prezenta în perioada de valabilitate a aceluiași bilet de trimitere.

"Informațiile privind situația programărilor la furnizorii de investigații paraclinice, respectiv valoarea fondurilor disponibile la fiecare dintre aceștia, pot fi consultate pe site-ul CASMB la secțiunea 'Raportare furnizori online' (http://www.cnas.ro/casmb/pharmacy/laboratory-reports-list). Lista furnizorilor aflați în contract cu CASMB și datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa http://www.cnas.ro/casmb/page/lista-furnizori-in-contract-paraclinic.html", precizează sursa citată.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe