COD GALBEN: 21-02-2018 Intre 04:00 si 10:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 75-85 km/h, iar la munte 95-100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 14 sep /Agerpres/ - Spitalul Militar Central are un destin prestabilit - acela de a fi un reper al societăţii româneşti, "un creuzet în care se amestecă sufletele şi se cristalizează cea mai pură formă a ştiinţei", arată comandantul unităţii medicale, general de brigadă medic dr. Florentina Ioniţă-Radu, în mesajul transmis la împlinirea a 186 de ani de la înfiinţarea instituţiei medicale.

"Aniversarea a 186 ani de la emiterea decretului de înfiinţare a Spitalului Militar Central de către spătarul Alexandru Ghica este un moment de bucurie care se cuvine a fi împărtăşit cu tot ceea ce numim, astăzi, generic, societate românească modernă, pentru că această instituţie medicală a fost în permanenţă racordată cu tot ceea ce a presupus frământare şi evoluţie, cultură şi progres. De aici au plecat izvoare de tradiţie, de la oameni cu viziune, determinare, profesionalism şi excelenţă academică. Judecând din perspectivă personală, ca om care m-am definit şi m-am format în acest locaş dătător de viaţă şi speranţă, pot spune că Spitalul Militar Central are un destin prestabilit - acela de a fi un reper al societăţii româneşti, un creuzet în care se amestecă sufletele şi se cristalizează cea mai pură formă a ştiinţei, dispusă perfect pe o structură caracterială aleasă, definită prin spirit ager, onoare, patriotism şi fermitate, prin respectarea Jurământului lui Hipocrate şi, mai ales, a celui faţă de ţară şi poporul său", afirmă medicul.

Potrivit acesteia, viitorul, în Spitalul Militar Central, presupune atât realizarea şi reabilitarea integrală a infrastructurilor critice din cadrul procesului de asistenţă medicală de înaltă performanţă, cât, mai ales, construcţia unui nou corp de clădire cu 12 etaje, dotat cu heliport şi realizat în concordanţă cu cele mai moderne criterii şi standarde, aplicate în cazul clinicilor de prestigiu din străinătate, în care se va integra un ansamblu complex de blocuri chirurgicale şi o nouă Unitate de Primire Urgenţe, redimensionate şi structurate conform adresabilităţii din ce în ce mai crescute.

"Vechile pavilioane, unele dintre ele monumente istorice, vor fi renovate şi redistribuite unor secţii care abordează patologia cronică (ex. Dermatologie, Oncologie, Radioterapie, Psihiatrie, Pneumoftiziologie sau Bolile Infecţioase) sau vor căpăta altă destinaţie, cum este cea de acordare de îngrijiri paliative şi geriatrie, dată fiind nevoia unor servicii medicale şi pentru acest segment de populaţie sau de învăţământ", susţine comandantul.

Florentina Ioniţă-Radu afirmă că proiectul de modernizare mai presupune şi construcţia a încă două clădiri noi - un centru pentru recuperarea neurologică, neuromotorie şi post-traumatică pentru militarii răniţi în teatrele de operaţii, centru care să asigure toate condiţiile pentru desfăşurarea, la înalte standarde, a tuturor programelor aplicate în domeniu, şi o bancă de ţesuturi şi organe care să susţină programul naţional de transplant şi care să asigure dezvoltarea capabilităţii de cercetare ştiinţifică.

"În memoria înaintaşilor, este o datorie de onoare pentru noi toţi să repunem în drepturi ceea ce pentru unii nu înseamnă, poate, prea mult, dar pentru noi înseamnă totul - cinstirea celor care ne-au fost mentori şi depăşirea performanţelor lor, iar asta nu se poate realiza fără a acorda atenţia cuvenită infrastructurii materiale (aparatură şi tehnică de ultimă generaţie), susţinerea performanţei şi excelenţei în formarea tinerelor cadre, prin punerea la dispoziţie a tuturor condiţiilor de învăţare a manevrelor medico-chirurgicale. Nu aş vrea să închei înainte de a aduce un omagiu tuturor celor care ne-au deschis drumul către prezentul zilei de astăzi şi a transmite un îndemn atât către generaţiile care sunt deja aici, cât şi celor care vor veni: nu vă limitaţi numai la ce simţiţi, fiţi puternici şi determinaţi să depăşiţi orice provocare, asumaţi-vă şi trăiţi sub deviza 'Tradiţie, Încredere, Profesionalism', pentru a putea duce, mai departe, crezul şi simbolurile medicinei militare!", a fost mesajul acesteia. AGERPRES/(AS - autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.