COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 05:45 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 3 ian /Agerpres/ - Autorităţile franceze au decis inversarea legii privind donarea de organe în sensul în care toţi cetăţenii francezi sunt consideraţi automat donatori, în cazul decesului, dacă nu refuză acest lucru în mod explicit, conform unui material publicat luni de publicaţia britanică The Guardian.

În noua variantă a legii, medicii nu mai au nevoie de consimţământul nimănui pentru a recolta organele în cazul unui deces.

Până la 1 ianuarie, când noua variantă a legii a intrat în aplicare, recoltarea de organe nu se putea face decât dacă persoana decedată şi-ar fi dat în prealabil consimţământul. În cazul în care persoanele decedate nu erau înregistrate ca donatoare, medicii apelau la familiile acestora care, în aproape o treime dintre cazuri refuzau prelevarea organelor care ar fi putut salva alte vieţi.

Conform noii legi, francezii care nu doresc ca o parte sau toate organele lor să poată fi folosite în transplanturi trebuie să se înregistreze ca atare. Pentru a uşura acest proces, înregistrările celor care nu doresc să-şi doneze organele în cazul unei morţi premature se pot face şi online. În cele 2 zile care au trecut de la intrarea în vigoare a legii, peste 150.000 de francezi şi-au înregistrat refuzul de a dona organe. O altă variantă pentru cei care nu vor să doneze organe este să lase unei rude o declaraţie semnată prin care arată că nu-şi dau consimţământul.

Medicii francezi doresc să-i încurajeze pe tinerii cu vârste între 15 şi 25 de ani să accepte să doneze organe. Uniunea Europeană a evidenţiat penuria de organe pentru transplant şi numărul crescând de pacienţi care au nevoie disperată de transplant şi care ajung pe lungi liste de aşteptare. Conform statisticilor medicale europene în cursul anului 2014 peste 86.000 de pacienţi se aflau pe liste de aşteptare pentru organe în statele UE, Norvegia şi Turcia, iar în fiecare zi se înregistrau în medie 16 decese în rândul celor care aveau nevoie de transplant.AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu, editor: Florin Ştefan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.